Δελτίο τύπου για τις αποφάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου

0
174

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρίπολης, η 3η του 2012, συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου.Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν έχουν ως ακολούθως:

1)Διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- Έκφραση κοινής βούλησης για συνεργασία
Κατά τη συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ήταν η έκφραση της κοινής βούλησης για συνεργασία όλων των παρατάξεων της ΠΕΔ στο θέμα της εκπροσώπησης στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ. Στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του ΦοΔΣΑ , που θα πραγματοποιηθούν στις 4-7-2012 θα υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο. Τα άτομα που θα προταθούν θα ψηφιστούν από όλους. Θα επιδιώξουμε μια ομόφωνη απόφαση και αυτό γιατί έχουμε συνείδηση ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι το κύριο ζήτημα μας. Αφορά όλους μας στην Πελοπόννησο και είμαστε αποφασισμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση του.
Στη συνέχεια μέλημα μας είναι να συνεργαστούμε με τον Περιφερειάρχη, τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε από κοινού να δώσουμε άμεσες λύσεις στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ομόφωνα αποφασίστηκε να γίνει στις 4-7-2012 συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, πριν τις εκλογές των οργάνων του ΦοΔΣΑ, για να συζητήσουμε τις προθέσεις μας, τις θέσεις μας και την πολιτική μας για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπούκλης Λάμπρος προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

2)Θέματα που συνδέονται με το τους ROMA στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το θέματα που συνδέονται με τους ROMA είναι πολυδιάστατα και αποφασίστηκε να αναβληθεί και να συζητηθεί ως πρώτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ, αφού πρώτα γίνει μια συνεργασία με όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου. Για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος απαιτείται να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα σε κοινωνικό επίπεδο.

3)Λειτουργία της Επιτροπής του άρθρου 152 – Συνεργασία των εκπροσώπων της ΠΕΔ που συμμετέχουν στην επιτροπή με τους Δήμους
Ομόφωνα αποφασίστηκε, να ζητηθεί εγγράφως από τους Προέδρους των μελών των δύο επιτροπών, που λειτουργούν σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου και η συμμετοχή των Δημάρχων όταν συζητούνται θέματα των Δήμων τους. Με την παρουσία των εκπροσώπων της ΠΕΔ στις επιτροπές κ. κ. Ηλιόπουλου Αθανάσιου-Αντιδημάρχου Καλαμάτας και Πνευματικού Αλέξανδρου-Δημάρχου Κορινθίων έγινε εποικοδομητικός διάλογος, ανταλλαχθήκαν απόψεις για τη βέλτιστη λειτουργία των επιτροπών και κατέληξαν να υπάρχει πάντοτε εκ μέρους τους ενημέρωση των Δημάρχων όταν συζητούνται θέματα που συνδέονται με τους Δήμους τους, προκειμένου οι Δήμαρχοι να έχουν τη δυνατότητα να εκθέτουν τις απόψεις τους.

4)Σίτιση των μαθητών- Αίτημα για επέκταση του μέτρου της σίτισης όλων των μαθητών στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η σίτιση όλων των μαθητών απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στους αρμόδιους φορείς για την επέκταση του μέτρου της σίτισης των μαθητών αδιακρίτως σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

5)Διοικητικά και οικονομικά θέματα
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. όσον αφορά τα διοικητικά και οικονομικά θέματα πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις. Έμφαση δόθηκε στο θέμα της γιορτής του σύκου στον Πολύλοφο της Μεσσηνίας. Ομόφωνα αποφασίστηκε η ΠΕΔ να είναι συνδιοργανωτής με τους τοπικούς συλλόγους. Στόχος μας η υποστήριξη των παραγωγών για την προβολή και προώθηση εθνικών προϊόντων όπως είναι το σύκο, το λάδι και το κρασί. Στο πλαίσιο της γιορτής θα πραγματοποιηθούν ημερίδες, γευσιγνωσία, δράσεις προβολής του σύκου, μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

6)Ομόφωνες αποφάσεις για τον ορισμό εκπροσώπων της ΠΕΔ σε επιτροπές και Συμβούλια
Ομόφωνες αποφάσεις πάρθηκαν όσον αφορά τον ορισμό εκπροσώπων της ΠΕΔ σε επιτροπές και συμβούλια από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία και με τη σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε Δημάρχων, που έχουν ζητήσει εκπροσώπους σε διάφορες επιτροπές των Δήμων τους .

Με εκτίμηση,Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας Δήμαρχος Καλαμάτας
Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here