Δελτίο τύπου από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου για την θεομηνία της 25ης Ιουνίου

0
213

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές του Νομού Αρκαδίας την 25-06-2016 ημέρα Σάββατο ανακοινώνει ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 477 κλήσεις που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων στις περιοχές (Μεγαλόπολης- Μακρυσίου-Αυτοκινητόδρομος Μορέα Σήραγγα Ραψομμάτη-Κόμβος Μεγαλόπολης- Τρίπολης – Ριζών – Μαγούλας -Γαρέας – Γιοκαρέικων -Σταδίου– Στενού- Ζευγολατιού-Αγ.Βασιλείου-Πελάγους-Νεοχωρίου-Αγιωργήτικων-Παλλαντίου-Κερασίτσας-Αγ.Κωνσταντίνου) ενώ παράλληλα δέχθηκε κλήσεις για διάσωση ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια ,οχήματα και χείμαρρους. Συγκεκριμένα έγιναν 32 επεμβάσεις για διάσωση ανθρώπων και 286 για άντληση υδάτων σε περιοχές των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης. Η παρουσία των φορέων της Πολιτικής Προστασίας ήταν ουσιαστική και με την άριστη συνεργασία το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό.

Η Πυροσβεστική διέθεσε τις δυνάμεις αναλογικά αλλά με κύριο γνώμονα – στόχο την διάσωση ανθρώπων που όπως προαναφέραμε ήταν σε κίνδυνο. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως αναμένοντας παράλληλα την κατανόηση των πολιτών που δεν μπορέσαμε να επέμβουμε άμεσα για άντληση υδάτων λόγω του πλήθους των περιστατικών, που δεν αναλογούσε με τα υλικά που διαθέτουμε. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο σύνολο του προσωπικού που εργάστηκε (Μόνιμοι-Πενταετείς-Εποχικοί) από διαφορετική θέση ο καθένας πολλές φορές αψηφώντας τον κίνδυνο.

Όσο αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις που έγιναν από τον πρόεδρο Τ.Κ. Γαρέας σε Μ.Μ.Ε. θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας στην δήλωση που αφορά την «Παντελή έλλειψη του Κρατικού μηχανισμού» απαντώντας ότι :

  • Στην Τ.Κ. Γαρέας η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ένα όχημα τύπου Unimog αλλά και ειδικού ερπυστριοφόρου οχήματος, με την παρουσία των Διοικητών της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελ/σου , Π.Υ. Τρίπολης και Προισταμένου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και με την ταυτόχρονη διάθεση σκαπτικού μηχανήματος από τον Δήμο Τρίπολης καταφέραμε να διασώσουμε τον Ζ.Μ.
  • Στην περιοχή της Γαρέας δεν έγιναν αντλήσεις υδάτων.

Τα συμβάντα που δέχθηκε η Πυροσβεστική για την Τ.Κ. Γαρέας ήταν συγκεκριμένα, μικρού ποσοστού στο πλήθος του συνόλου των συμβάντων και από την στιγμή που ενεργήσαμε αποτελεσματικά θεωρούμε τις δηλώσεις αυτές ατυχής και περιμένουμε την ανασκευή τους.

Τέλος στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι η Πυροσβεστική είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη όλο το 24ωρο επεμβαίνοντας όποτε ζητηθεί-κριθεί αναγκαία η παρουσία της.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Παπαδολιόπουλος Αθανάσιος

Ο Γενικός Γραμματέας Δρόσος Νικόλαος

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here