ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!!

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!!

Σαν εργαζόμενος στην ΔΕΗ έχω τον τελευταίο καιρό βρεθεί στην θέση να πρέπει να εξηγήσω σε όλους πόσα χρήματα παίρνω, γιατί να παίρνω τόσα πολλά χρήματα και ακόμα οτι πρέπει να μην μιλάω γιατί ανήκω στους εργαζόμενους που είναι ρετιρέ ..που είναι προνομιούχοι…

Να σας παρουσιάσω λοιπόν μερικά στοιχεία για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη να δούμε τι ισχύει και τι είναι ψέμματα…..διαβάστε ….τσεκάρετε τα όσα λέω και μετά ελάτε να συζητήσουμε!!

Το πλήθος των εργαζομένων στο τεχνικό κομμάτι (ορυχεία, σταθμούς παραγωγής, δίκτυο) είναι 19.041 στο σύνολο των 22.582 εργαζομένων.
Στοιχεία: ΔΕΗ «Ετήσιος Απολογισμός 2009»
http://www.dei.com.gr/Documents/DEH%20Deltio%202009%20GR%20gray.pdf

Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν κάποιος επιθυμούσε να επισκεφτεί ένα ορυχείο ή ένα σταθμό παραγωγής, να δει πως και σε ποιές συνθήκες εργάζονται όλα αυτά τα “κομματικά κοπρόσκυλα”, “τεμπελχανάδες”, “παράσιτα”, ή όπως αλλιώς αποκαλούνται, ώστε να αποκτήσει προσωπική άποψη, πέρα από αυτά που τον πληροφορούν οι διάφοροι εργατικοί SKAI &  MEGAλο δημοσιογράφοι.

Επίσης οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είμαστε οι μόνοι που διαμαρτυρόμαστε οτι δεν θέλουμε να πληρωνόμαστε υπερωρίες και ζητάμε εδώ και χρόνια τα λεφτά των υπερωριών που μας αναγκάζουν να κάνουμε λόγω μεγάλων ελλείψεων , να γίνουν νέες προσλήψεις!!!

Ας δούμε όμως και μερικά στοιχεία σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά και σε χώρες που μας πλασάρονται σαν πρότυπα παραγωγικότητας.
Στην Γερμανία, η RWE εξυπηρετεί 30 εκατ. παροχές και διαθέτει 70.730 εργαζόμενους,
στη δε Γαλλία η EDF εξυπηρετεί 31 εκατ. παροχές και διαθέτει 169.000 εργαζόμενους.
Η θυγατρική της γαλλικής EDF (EDF Energy) στην Αγγλία εξυπηρετεί 5.7 εκατ. παροχές και διαθέτει 13.158 υπαλλήλους, συνολικά δε απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους.
Η γνωστή μας και στη Ελλάδα Αυστριακή Verbund για 220.000 παροχές στην Αυστρία απασχολεί 2.820 εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ σήμερα εξυπηρετεί 7,5 εκατ. παροχές και διαθέτει 22.046 εργαζόμενους.
(πυγές των παραπάνω : www.dei.gr, http://www.rwe.com, http://www.edf.com

 

Κλείνοντας για τη ΔΕΗ, θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό και ευκαιρία για αναζήτηση. Πώς είναι δυνατόν μία επιχείρηση που είναι γεμάτη ‘τεμπέληδες’, που πουλάει το προϊόν της στη φτηνότερη τιμή στην Ευρώπη, που παρέχει κοινωνικά τιμολόγια σε σεισμοπαθείς, πολύτεκνους, αγρότες, που παρέχει ρεύμα σε κάθε ορεινό ή ακριτικό χωριό των 30 κατοίκων (πέρα από κάθε επιχειρηματική ή οικονομική λογική), τελικά να έχει καθαρά κέρδη 700 εκατομμύρια ευρώ και να έχει πληρώσει και στο ελληνικό κράτος 300 εκατομμύρια φόρο (χρήση 2009);

Μερικοί ακόμα ”τεμπελχανάδες” της ΔΕΗ, είναι αυτοί που έχουν πάθει αρκετές φορές εργατικά ατυχήματα, που έχουν ξημερωθεί πολλές φορές στη ζωή τους φτιάχνοντας βλάβες κάτω από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, που έχουν περάσει ελάχιστες φορές γιορτές με την οικογένειά τους και που αισθάνονται ότι το κομμάτι ψωμί που προσφέρουν στα παιδιά τους, το κερδίζουν κυριολεκτικά με ιδρώτα και αίμα, παρόλο που η τεχνική εμπειρία τους, ή σε ορισμένες περιπτώσεις το πτυχίο τους θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει πολύ ευκολότερες συνθήκες εργασίες.

Αυτοί είμαστε οι προνομιούχοι που αμοιβόμαστε υπερβολικά και μας έχουν στοχ
οποιήσει όλοι!!!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια