ΑρχικήΑΡΘΡΑΔΕΗ: Όπου φύγει, φύγει οι δικαιούχοι της εθελουσίας - Πάνω από 80%...

ΔΕΗ: Όπου φύγει, φύγει οι δικαιούχοι της εθελουσίας – Πάνω από 80% η επιτυχία του νέου προγράμματος που λήγει σήμερα

Στους 437 φτάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ, το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους άνω των 55 ετών. Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, οι πιθανοί δικαιούχοι του νέου προγράμματος εθελουσίας, λόγω ακριβώς του ηλικιακού περιορισμού, υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μέχρι χθες, προτελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η επιτυχία του προγράμματος ξεπερνούσε το 80%. 

Σήμερα καθώς λήγει η προθεσμία, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να φτάσει τους 450. Το πακέτο της εθελουσίας, περιλαμβάνει εκτός από την κανονική αποζημίωση των 15 χιλιάδων, επιπλέον μπόνους 20 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή συνολικά όσοι αποχωρούν λαμβάνουν 35 χιλιάδες ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 αποχώρησαν από την επιχείρηση περί τους 1300 εργαζομένους, ενώ ο ίδιος ή και ακόμη μεγαλύτερος ρυθμός αποχωρήσεων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος. Δηλαδή μέσα στη διετία αναμένεται να έχει επιτευχθεί κατά το ήμισυ ο στόχος που έχει τεθεί από το business plan της ΔΕΗ για μείωση του αριθμού των εργαζομένων της επιχείρησης κατά 4500 άτομα. Παράλληλα, σύμφωνα το business plan της ΔΕΗ, η επιχείρηση προβλέπεται να προχωρήσει σε πρόσληψη 800 εργαζόμενων, προκειμένου να ανανεώσει το προσωπικό της.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ μέσω των καταστάσεων εξαμήνου, η δαπάνη μισθοδοσίας της επιχείρησης μειώθηκε κατά 45,1 εκατ. ευρώ σε 374,2 εκατ. ευρώ από 419,3 εκατ. ευρώ, με τη μείωση να οφείλεται κυρίως σε αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα το προσωπικό της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 1229 εργαζόμενους από τους 15.907 στους 14.678.

Τέλος σε ό,τι αφορά το πρώτο πρόγραμμα εθελουσίας, όπου συμμετείχαν 702 εργαζόμενοι, το συνολικό όφελος για τη ΔΕΗ έφτασε στα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, που σημαίνει ότι η εθελούσια αποσβέστηκε μέσα σε μόλις 6 μήνες. 

από το energypress.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ