ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Στάση εργασίας από τους 8μηνίτες και διαμαρτυρία για την μονάδα 4

2
1837

Στάση εργασίας έκαναν το πρωί οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στο Ψαθί.
Διαμαρτύρονται για την μη καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων και για τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης που έχουν από την διοίκηση της ΔΕΗ σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Στους εργαζόμενους μίλησε ο Διευθυντής του Ορυχείου κ. Γίδης Κωνσταντίνος και τους είπε πως είναι ενήμερος, πως από τον Μάιο του 2017 η μισθοδοσία γίνεται από την Αθήνα, είναι σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους στην Αθήνα και πως το υπόλοιπο ποσό του δώρου θα καταβληθεί σύντομα (ο κ. Γίδης δεν γνωρίζει αν καταβληθεί με την μορφή δώρου ή ως έκτακτο bonus).
Κλείνοντας εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ το δώρο δεν καταβλήθηκε σωστά σε κανέναν 8μηνιτη ΔΕΗ στην Ελλάδα οι συνδικαλιστές έκαναν μήνυση μόνο κατά του διευθυντή του Ορυχείου  Μεγαλόπολης!

Παράλληλα συνδικαλιστές κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β΄, επειδή η μονάδα 4 βρίσκεται εκτός λειτουργίας αρκετές ημέρες, όπως υποστηρίζουν τα σωματεία η αιτία είναι  η έλλειψη λιγνίτη στις αποθήκες.

H πραγματικότητα όμως δείχνει να είναι διαφορετική, τα αποθέματα λιγνίτη για άμεση διάθεση στην μονάδα 4 δεν είναι σε απαγορευτικό νούμερο , τέτοιο που να δικαιολογεί την κράτηση της μονάδας. Μόνο αν υποθέσουμε ότι γίνεται  για γενικότερη οικονομία καυσίμου . Κανείς όμως αρμόδιος δεν βγαίνει να ενημερώσει και να πει τον πραγματικό λόγο που η μονάδα είναι εκτός. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της ΔΕΗ κάνει πειραματισμούς και με την λειτουργία της 3 μονάδας, την οποία έχει σε μειωμένα φορτία. Τον μήνα Νοέμβριο όμως και εν όψει των Market Test, οι 2 μονάδες της Μεγαλόπολης έκαναν ρεκόρ παραγωγής.

Facebook Comments

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν ερθει ο διευθυντης στην καντινα να μας μιλησει, μιλαγε ο προεδρος της ΕΤΕ και μονο που δεν μας εβρισε. Σε οσα ελεγε υπερασπιζοταν την διοικηση και ελεγε πως δεν θα στηριξει τους 8μηνιτες γιατι δεν ειναι μελη της ΕΤΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here