Δίνει και παίρνει η «πειρατεία» στις μεταφορές στην Αρκαδία

0
213

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης τα τελευταία χρόνια.

Το νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή ήρθε να δώσει και τη χαριστική βολή στον κλάδο. Η αυξημένη φορολογία, αλλά και οι «πειρατικές» μεταφορές που γίνονται στην Αρκαδία είναι μερικοί από τους λόγους οι οποίοι έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο τον κλάδο. Στην Αρκαδία υπάρχουν γύρω στα 150 οχήματα, οι οδηγοί των οποίων είναι σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις έως ότου δικαιωθούν.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Αυτοκινητιστών Δημόσιας Χρήσης Αρκαδίας κ. Παινέσης, η αυξημένη φορολογία είναι δυσβάστακτη, αλλά οι μεταφορείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο, στο κόστος των διοδίων, στα ασφάλιστρα του Ταμείου τους.

[blockquote style=”1″]Σε απόγνωση οι Αρκάδες αυτοκινητιστές με την «πειρατεία» – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις[/blockquote]

Η πτωτική πορεία αυτή έρχεται να συμπληρωθεί από την ανεργία. «Δεν έχουμε δουλειά» τόνισε ο κ. Παινέσης, κάνοντας λόγω για μία πτώση 70% των εργασιών που έχουν ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη των μεταφορών, καθώς είναι πολλοί οι επαγγελματίες οι οποίοι φεύγουν από την Ελλάδα και εκδίδουν στα οχήματά τους βουλγαρικές πινακίδες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πειρατικά αυτοκίνητα κάνουν τη δουλειά της χωρίς καμία νομιμότητα και δυστυχώς χωρίς να υπάρχει έλεγχος.

[blockquote style=”1″]Κανείς ποτέ δεν έχει σκύψει στα προβλήματα του κλάδου αφήνοντας στη μοίρα τους τις ελληνικές μεταφορές.[/blockquote]

Τα ΙΧ φορτηγά οχήματα κάνουν μεταφορά υλικών όπως τριφύλλι, σιτάρι, χωρίς καμία νομιμότητα με πολλά τα παράπονα να υπάρχουν από τους αυτοκινητιστές και τους συλλόγους. Η Τροχαία και ο αυτοκινητόδρομος πρέπει να κάνουν κάτι για να εντοπίσουν τα πειρατικά οχήματα τα οποία κάνουν μεταφορές νύχτα – μέρα στη ΒΙΠΕ Τρίπολης παράνομα.

[blockquote style=”1″]Δεν υπάρχει έλεγχος, γίνεται τεράστια φοροδιαφυγή[/blockquote]

Οι ελληνικές μεταφορείς δεν θα σκύψουν το κεφάλι, θα κινητοποιηθούν, θα οργανώσουν κινήσεις διαμαρτυρίας με αποκλεισμό των δρόμων της Τρίπολης αλλά και του αυτοκινητοδρόμου, έως ότου εισακουστούν.

Ο κ. Παινέσης κατήγγειλε ακόμα τα οχήματα που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κάνοντας τριγωνική πώληση, την οποία την εφάρμοσαν κάποιοι μεγάλοι προς όφελός τους, όπως είπε.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here