ΑρχικήΑΡΘΡΑΔήμος Μεγαλόπολης: Οι αντιπολιτεύσεις εμποδίζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Δήμος Μεγαλόπολης: Οι αντιπολιτεύσεις εμποδίζουν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Χθες είχε προγραμματισθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κυριότερο από τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν ήταν η παραχώρηση του οικοπέδου του παλαιού γηροκομείου στον οικισμό της ΔΕΗ στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης.

Πρόκειται για ένα έργο που παρέμενε στην αναμονή, για γραφειοκρατικούς λόγους, επί πολλά χρόνια. Αφού φροντίσαμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν, ήρθαμε σε επαφή με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του με πιστώσεις ύψους 6.000.000€ περίπου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγαλόπολης θα αποτελέσει μια σημαντική υποδομή για την υποστήριξη της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση όμως απουσίασαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αδικαιολόγητα, και έτσι, το δημοτικό συμβούλιο δε μπόρεσε να πάρει αποφάσεις, μεταξύ άλλων και για αυτό το έργο.

Διαπιστώνεται ότι η απουσία της αντιπολίτευσης ήταν μεθοδευμένη και πλήρως συντεταγμένη, στο πλαίσιο μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας με στόχο τη στείρα αντίδραση.

Μια συνεργασίας που έχει φανεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Πρόκειται για μια άτυπη σύμπραξη που συνίσταται στην από κοινού καταψήφιση καίριων θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο και την υποβολή προσφυγών κατά συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως συνέβη στο θέμα της Τηλεθέρμανσης, του λιγνιτόσημου και τελευταία στο θέμα του φυσικού αερίου.

Επειδή ουδέποτε πέτυχαν το στόχο τους, όσο κι αν προσπάθησαν, βρήκαν πλέον ως προσφορότερο τρόπο υπονόμευσης των συμφερόντων του τόπου, την αποχή από τις συνεδριάσεις, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ήδη, εφάρμοσαν αυτή τη μέθοδο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Ιουλίου. Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, επίσης απείχαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Χθες λοιπόν, απουσίαζαν σύσσωμες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτή η τακτική είναι πρωτόγνωρη, ανώριμη και ανεύθυνη!

Εάν εκτιμούν ότι τέτοιες μέθοδοι υπονομεύουν τη Δημοτική Αρχή κάνουν μεγάλο λάθος.

Ουσιαστικά, κάνουν κακό στο Δήμο μας, στην κοινωνία μας.

Το προκλητικό της χθεσινής περίπτωσης ήταν η άρνηση ορισμένων εκ των απόντων δημοτικών συμβούλων να κρατήσουν τα προσχήματα, καθώς την ίδια ώρα που απείχαν από το δημοτικό συμβούλιο βρίσκονταν σε καταστήματα της πλατείας, λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο.

Θέλουμε να τους κάνουμε γνωστό ότι η περίοδος της απραξίας τελείωσε. Τα χρόνια που έχουν χαθεί δεν πρόκειται να έχουν συνέχεια.

Γι’ αυτό δρομολογούμε σειρά ενεργειών για να αλλάξει η πορεία του Δήμου μας.

Ας φροντίσουν λοιπόν να δείξουν τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που οι περιστάσεις απαιτούν.

Η Δημοτική Αρχή έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί τη συνεργασία που θα βασίζεται στο σεβασμό των απόψεων όλων και την τήρηση του θεσμικού ρόλου του καθενός.

Μια συνεργασία απαλλαγμένη από τρικλοποδιές και αρνήσεις.

Μια συνεργασία έντιμη και όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια