Δήμος Μεγαλόπολης: “Ξέχασαν” τον Προϋπολογισμό του 2019; Τι θα γίνει με το τέλος χρήσης Βιολογικού;

0
363

Στις 28 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης συνεδριάζει με 35 θέματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019.

Από τα πιο σημαντικά θέματα στην λειτουργία κάθε δήμου είναι η συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό πρέπει να έρχεται σε συνεδρίαση που θα είναι μοναδικό θέμα. Επίσης η πρόσκληση με την συνεδρίαση πρέπει να γίνει συγκεκριμένες ημέρες πριν. Όμως ακόμα και τώρα δεν έχουμε δει την σχετική ανακοίνωση -πρόσκληση για την συζήτηση του Προϋπολογισμού. Αν υπολογίσουμε τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, νομίζουμε ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν την ειδική αυτή συνεδρίαση πριν αλλάξει ο χρόνος.

Αλήθεια , γιατί άραγε δεν έχει οριστεί ακόμα η συνεδρίαση για το ποιο σημαντικό θέμα του Δήμου; Το ξέχασαν, έχουν κανονίσει να το συζητήσουν μεταξύ τους; Επειδή έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση , νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να ακολουθούν τους κανόνες; Η μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν είναι έτοιμοι να το συζητήσουν; Στην συζήτηση του θέματος προχθές στην επιτροπή διαβούλευσης , δεν έδωσαν στα μέλη της επιτροπής κανένα έγγραφο, απλά μας είπαν ότι πρέπει να δηλώσουμε αν συμφωνούμε η διαφωνούμε, με τι ακριβώς δεν καταλάβαμε! Λυπάμαι που το λέω αλλά οι διαδικασίες που ακολουθούνται από τον Δήμο είναι απαράδεκτες!

Επίσης στο συμβούλιο στις 28 Δεκεμβρίου ένα από τα θέματα συζήτησης είναι η επιβολή τέλους αποχέτευσης. Συνήθως μαζί με το τέλος αυτό οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα έβαζαν και τέλος χρήσης Βιολογικού Καθαρισμού, χωρίς όμως αυτός να λειτουργεί από το 2012!

Ελπίζουμε φέτος να καταλάβουν ότι είναι άδικο να χρεώνουν τους πολίτες για κάτι το οποίο δεν υπάρχει , όταν αυτό το τέλος ανέρχεται στο 30% του ποσού για ύδρευση! Στην σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής πριν από λίγες ημέρες αναφέρεται ότι εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο να ισχύσει η απόφαση 466 του 2014 η οποία έχει μέσα και το άδικο τέλος για τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Θα μπορούσε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να αναφέρει καθαρά ότι εισηγούνται να μπει τέλος μόνο για την αποχέτευση και το αποφρακτικό μηχάνημα, όμως έτσι όπως γράφτηκε δεν είναι απόλυτα κατανοητό.

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ΕΔΩ

Δείτε την απόφαση 466 του 2014, όπου υπολογίζεται χρέωση για τον Βιολογικό:

Επιβολή τέλους χρήσης αποχέ… by on Scribd


Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here