Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για μεταφορά αμιάντου στα ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

0
762

Συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 31-01-2018 και θα συζητηθεί και στο αμέσως επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο εκτεταμένα το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με σχετικό αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για μεταφορά αμιάντου στα ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Σε μία πρώτη αναφορά  που έκανε για το θέμα  στο Συμβούλιο ο Δήμαρχος  κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος ξεκαθαρίστηκε :

  1. Υπήρχε πράγματι τέτοιο αίτημα προς την ΔΕΗ Μεγαλόπολης για μεταφορά 90.000 τόνων αμιαντοτσιμέντου από την Εθνική Τράπεζα για εταιρεία της Αχαΐας. Σύμφωνα με το αίτημα αυτό στηρίχτηκε σε ενημέρωση από Υπηρεσία της  Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος ότι στα ορυχεία Μεγαλόπολης υπάρχει και λειτουργεί χώρος υποδοχής αμίαντου.
  2. Ο Δήμος Μεγαλόπολης με έγγραφό του ζήτησε από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος εξηγήσεις: υπό ποιες συνθήκες δόθηκε μια τέτοια ανακριβής πληροφόρηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει στο λεκανοπέδιο αδειοδοτημένος με τις αναγκαίες άδειες (υπάρχει μόνο η παλαιά αδειοδότηση για το κομμάτι της περιβαλλοντικής μελέτης την οποία άλλωστε έχει προσβάλει δικαστικά εδώ και χρόνια ο Δήμος)τέτοιος χώρος, και φυσικά ούτε καν οριοθετημένος και κατασκευασμένος και ούτε βέβαια εν λειτουργία.

Σε κάθε περίπτωση όσο και αν το αίτημα είναι αβάσιμο και η πληροφόρηση στην οποία στηρίχθηκε ανακριβής και λανθασμένη , σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο, βεβαίως και μπορεί να υπάρχουν  πονηρές σκέψεις, από κάποιους, από διάφορες κατευθύνσεις,  αλλά και «οι φύλακες έχουσι  γνώσιν».

Εκ του Δήμου  

δείτε το σχετικό έγγραφο του Δήμου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Έγγραφο του Δήμου Μεγαλόπολης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για αμίαντο by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here