ΑρχικήΑΡΘΡΑΔήλωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης για το Μειωμένο Τοπικό Τιμολόγιο Ρεύματος

Δήλωση του Δημάρχου Μεγαλόπολης για το Μειωμένο Τοπικό Τιμολόγιο Ρεύματος

Ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες, με ιδιαίτερα μεγάλη πλειοψηφία, στην Βουλή, ειδική ρύθμιση για το Μειωμένο Τοπικό Τιμολόγιο Ρεύματος. Η μείωση, η οποία θα φτάσει σε πραγματικά νούμερα στο 30% του συνολικού τιμολογίου, αφορά σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης και Δυτ. Μακεδονίας, και έχει άμεση εφαρμογή.  Για τον Δήμο Μεγαλόπολης η ικανοποίηση από την επιτυχή κατάληξη του θέματος είναι μεγάλη.  Πρόκειται για μια διεκδίκηση στην οποία επιμείναμε και τελικά επιτεύχθηκε, ανεξαρτήτως βέβαια αν έπρεπε αυτή η δίκαιη ρύθμιση να έχει ζητηθεί και να έχει κατακτηθεί εδώ και  πολλά χρόνια.

Είναι ανακουφιστικό ότι στις μέρες μας, μέρες που κάθε άλλο ευνοούν διεκδικήσεις επί τα βελτίω,  η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και απέδωσε, όχι ως χάρισμα ή προνόμιο, αλλά ως αναγνώριση δικαιώματος, αυτή την διόλου ευκαταφρόνητη υλική απολαβή. Έχω επανειλημμένως τονίσει, και κυρίως  κατά το διάστημα της διεκδίκησης, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί και μια σημαντική ηθική αναγνώριση της Πολιτείας για την διαχρονικά μεγάλη προσφορά της Μεγαλόπολης στην εθνική οικονομία και στην ενεργειακή ισχύ της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι ακριβώς λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης πολλά από όσα ακολούθησαν μετά την ψήφιση της ρύθμισης τα περίμενα. Δεν ξαφνιάστηκα διόλου από την σπασμωδική αντίδραση ορισμένων Δημοτικών Αρχών άλλων περιοχών της Πελοποννήσου να διεκδικήσουν την επέκταση της ρύθμισης και για τους Δήμους τους. Απέφυγα να τοποθετηθώ επισήμως όλες αυτές τις ημέρες για αυτές τις εκδηλώσεις απαίτησης.  Σήμερα έχω να πω μόνο το εξής: όλοι αυτοί που βιαστικά τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων επί του θέματος, έπρεπε να  είχαν μελετήσει την ουσία και  την επιχειρηματολογία στην οποία στηρίχθηκε το αίτημα της Μεγαλόπολης και της Δυτ. Μακεδονίας ή έστω ας είχαν  μπει στον κόπο να συζητήσουν εκ των προτέρων μαζί μου ή να ζητήσουν να τους ενημερώσω. Η αλήθεια είναι μία: δεν το είχαν πιστέψει, γι’ αυτό και δεν το διεκδίκησαν νωρίτερα. Όσο για αυτούς, ευτυχώς ελάχιστοι, που συνέδεσαν την συγκεκριμένη ρύθμιση με  ευφάνταστα σενάρια εξελίξεων στα θέματα των απορριμμάτων έχω να πω μόνο ότι αυτό δείχνει με πόση προχειρότητα προσέγγισαν αυτό το σπουδαίο ζήτημα.

Θέλω να πω σε όλους τους Μεγαλοπολίτες, οικιακούς καταναλωτές και επαγγελματίες, ότι πρωταρχικό μου μέλημα είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων. Έτσι, αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει για τις επόμενες ημέρες είναι να κλείσει με ανάλογη ρύθμιση και η μείωση του τιμολογίου στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Μια ρύθμιση η οποία μπαίνει στην ουσία του αιτήματος: ότι η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος έρχεται ως (μερική) επανόρθωση της οικονομικής κυρίως ζημίας και του οικονομικού και αναπτυξιακού μειονεκτήματος που επιφέρει η επί πολλές δεκαετίες λιγνιτική δραστηριότητα στο λεκανοπέδιο.

δείτε το βίντεο:

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ