ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΓ.Τσατσουλής: Σχετικά με την παρέμβαση του Ανδρέα Γιαννόπουλου για το κλειστό γυμναστήριο

Γ.Τσατσουλής: Σχετικά με την παρέμβαση του Ανδρέα Γιαννόπουλου για το κλειστό γυμναστήριο

Μέσα από μια ανάρτηση ενός μπασκετάνθρωπου που μοναδικό σκοπό είχε να διαφυλάξει την ακεραιότητα μικρών και μεγάλων αθλητών-τριων γίναμε μάρτυρες αρκετών ενδιαφερόντων απόψεων . Πρώτα και κύρια πρέπει να γίνει μια διευκρίνηση που αφορά την ενότητα καθαριότητα. Θεωρώ ότι από την πλευρά του Ανδρέα και βεβαίως από όλους εμάς , δεν υπάρχει παράπονο για τις  εργαζόμενες στο κλειστό που πάντα προσπαθούν και  διατηρούν τους χώρους καθαρούς και μπράβο τους. Έχει να κάνει με την εικόνα στα μπάνια που βέβαια οφείλεται στα απαράδεκτα για ¨το καλύτερο κλειστό¨ πλακάκια που μάλλον δεν είδε ο Δήμαρχος.

Δεύτερον να ζητήσω συγνώμη γιατί μέχρι σήμερα πίστευα ότι ο Πάπας κατοικεί στο Βατικανό και όχι στη Μεγαλόπολη.

Ας πάμε όμως στην πραγματικότητα όπως την ζούμε εμείς που είμαστε στο χώρο και όχι οι περαστικοί που έχουν άποψη από συμφέρον. Όταν μπαίνεις στο κλειστό ,εννοείται στην κεντρική είσοδο  και έχει βρέξει πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί κινδυνεύεις από τα νερά που τρέχουν από την οροφή ,από τα νερά που υπάρχουν  στο δάπεδο (βλέπε φώτο) και ίσως  από ηλεκτροπληξία μιας και τα φωτιστικά του χώρου είναι μέσα στα νερά. Και καλά αν είσαι μεγάλος οφείλεις να προσέχεις αν είσαι ένα παιδάκι που βγαίνει τρέχοντας προφανώς  κινδυνεύεις.

Μπαίνοντας στο παρκέ θαυμάζεις μια καινούργια οροφή αποτέλεσμα της σημερινής αρχής και μπράβο της .Το παρκέ όμως δεν χάλασε από τα νερά της οροφής αλλά από τα βουλωμένα λούκια προς την πλευρά του ανοικτού. Εδώ να σημειωθεί ότι στην προχτεσινή δυνατή βροχή ξαναέβαλε νερά από τα πλαϊνά προς την είσοδο(δώστε λύση).

Πηγαίνοντας στις αίθουσες που υπάρχουν τα βάρη ,τις λεγόμενες αίθουσες  εκγύμνασης σε πιάνει μια θλίψη σαν αυτή που έπιασε και  τον Δήμαρχο. Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ όργανο που να είναι ασφαλές και λειτουργικό. Από δε τους δύο διαδρόμους που υπήρχαν ο ένας είναι πλήρως κατεστραμμένος και ο άλλος είναι επικίνδυνος. Τα δε βάρη που υπήρχαν έχουν κάνει φτερά. Τώρα πως τα βρήκε σε άριστη κατάσταση  ο Δήμαρχος είναι απορίας άξιο ενώ οι αθλητές? που τον συνόδευαν μάλλον έπρεπε να του δείξουν και  τα καθίσματα στους πάγκους τους που  κινδυνεύουν να τραυματιστούν (μάλλον δεν ήταν παγκίτες).

Τα σώματα καλοριφέρ αλλάχτηκαν και πάλι μπράβο, αλλά δυστυχώς το θέμα είναι ότι δεν έχουν θερμική ενέργεια. Και η ουσία είναι ότι όσο καλό κι αν είναι το σύστημα θέρμανσης οι αθλητές μέχρι τουλάχιστον εχθές το βράδυ έκαναν προπόνηση μέσα στο κρύο και αυτό δεν αμφισβητείται. Ο δε υδραυλικός ,ο ηλεκτρολόγος και ο πυρηνικός επιστήμονας ανέλαβαν μόλις προχτές. Εννοείται ότι λόγω αυτών των προβλημάτων ούτε ζεστό νερό υπάρχει αλλά λογικά πιστεύω θα λυθεί στις προσεχείς ημέρες.

Στα μπάνια χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις με αντικατάσταση πλακιδίων  και ειδών υγιεινής, ενώ στα wc του κοινού αντικατάσταση στα πάνελ . Σε πολλούς χώρους (μεταξύ αυτών τα γραφεία της ομάδας που συνόδευσε τον Δήμαρχο) υπάρχει υγρασία στα τοιχία .

Οι μπασκέτες εκμάθησης μικρών αθλητών ,οι πάγκοι των ομάδων ,οι καλωδιώσεις του ηλεκτρονικού πίνακα , κ.α. χρειάζονται επισκευές.

¨Όταν  ένας άνθρωπος επώνυμα βγάζει ένα θέμα είναι τίμιο και σίγουρα πιο καθάριο από την στάση κάποιων  που ενώ ωρύονται στα κρυφά σφυρίζουν αδιάφορα όταν εμφανίζεται ο υπεύθυνος.

Και πάμε σε ένα θέμα που έχει γίνει καραμέλα στο στόμα όλων των Δημάρχων και αυτό είναι η περίφημη ανάληψη  διοργανώσεων   και οι προπονήσεις διαφόρων κλιμακίων . Όταν μια δημοτική αρχή πληρώνει τα έξοδα μιας διοργάνωσης είναι αυτονόητο ότι με μεγάλη τους  χαρά την αναθέτουν .Σε όλους μας είναι γνωστό ότι οι ομοσπονδίες ψάχνουν διαθέσιμους Δημάρχους να φορτώσουν μια διοργάνωση και να πληρώσουν τα έξοδα  που οι ίδιες οι ομοσπονδίες αποφεύγουν. Μήπως πιστεύει κανένας ότι το Βλαχιώτη, που έχει αναλάβει αρκετές ,έχει το τέλειο κλειστό η ότι η Μεσσήνη που διοργάνωσε το περσινό πανελλήνιο Νεανίδων είναι το παλέ ντε σπορ? ¨Όσον αφορά τις προπονήσεις κανένα γήπεδο δεν τους παραχωρεί ώρες για αυτό και  όπου τους δέχονται είναι έξυπνο αυτοί  να ανταποδίδουν. Είναι σαν να  κάνεις ένα τραπέζι σε μια παρέα  και να πληρώνεις τον λογαριασμό τότε μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να βγάλει άχρηστο το φαγητό.

Τελειώνοντας θα πω ότι πράγματι διαθέτουμε  ένα εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακό κλειστό γυμναστήριο που όμως λογικά έχει προβλήματα και χρειάζεται ανανέωση του πάγιου αθλητικού του  υλικού, βελτίωση των αποδυτηρίων ,προγραμματισμός αντικατάστασης του παρκέ ,επισκευή καλωδιώσεων κ.τ.λ.

Όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό  εγγράφως (στη διάθεση  σας)  στη δημοτική αρχή αλλά ούτε βελτίωση  είδαμε ούτε απάντηση πήραμε .

Παρατηρώντας και τις  άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας  είναι εμφανές  ότι υπάρχουν  χρόνια και σοβαρά προβλήματα. Μπορούν όλα να λυθούν ? Όχι αλλά μπορούμε να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε χρόνο με τον χρόνο να βελτιώνουμε και από κάτι.

Υ.Γ. 1. Για μερικούς που λένε το τάδε κλειστό δεν έχει αποδυτήρια ,το άλλο είναι βρώμικο χωρίς   θέρμανση η  κάτι άλλο κ.τ.λ. απαντώ ότι αν ένας ¨Γύφτος¨ δεν έχει τουαλέτα δεν σημαίνει ότι εσύ θα μαγειρεύεις στη φουφού .

      2. Όσον αφορά τους ¨καλαματιανούς¨ που αναφέρθηκαν  απαντώ ότι εμείς δεν είμαστε επικουρικοί  αδιάφοροι ¨ μισθοφόροι¨ αλλά μόνιμοι κάτοικοι της πόλης μας που αφιερώσαμε τη ζωή μας (με τα λάθη και τις ιδιοτροπίες μας) στη νεολαία χωρίς πολιτικές βλέψεις  και παρενέργειες  .

      3.Ο κάθε Δημοτικός άρχοντας οφείλει να ακούει, να αποφασίζει , να δίνει λύσεις και να αφήνει τον λαό  να τον επιβραβεύει.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια