ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

0
273

Ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα πρόκειται να χάσουν μαθητές τριών σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν σε καταλήψεις για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες. Συγκεκριμένα η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών θα γίνει μετά την Τρίτη του Πάσχα.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, προβλέπει τα εξής:

Α.Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.

Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.
Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Στο Νομό Αρκαδίας, τα σχολεία που θα γίνουν μαθήματα είναι:
1ο ΓΕ.Λ Τρίπολης
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
2 Γυμνάσιο Μεγαλόπολης
Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014
3 ΓΕ.Λ Μεγαλόπολης
Τετάρτη 23 Απριλίου 2014
Πέμπτη 24 Απριλίου 2014
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Από το Καλημέρα Αρκαδία

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here