ΑρχικήΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΓια τα αδέσποτα ζώα στην Μεγαλόπολη

Για τα αδέσποτα ζώα στην Μεγαλόπολη

Λάβαμε ένα μήνυμα χθες από αναγνώστρια του Καφενείου σχετικά με περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου προς το δικό της σκυλάκι. Συγκεκριμένα ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο σκυλί έκανε επίθεση και δάγκωσε ένα πιο μικρόσωμο ζώο που είχε μαζί της η συμπολίτισσα μας. Με την βοήθεια περαστικών δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, όμως το επεισόδιο ήταν σοβαρό.

Κατά διαστήματα υπάρχουν αναφορές με προβλήματα από αδέσποτα ζώα, έχουμε κάνει πολλές φορές αναρτήσεις σχετικά με το θέμα, οπότε καλό είναι να θυμηθούμε τι ισχύει.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να στειρώνουν τα ζώα, να τα εμβολιάζουν, να τα αποπαρασιτώνουν και μετά να τα αφήνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η νομοθεσία ορίζει ότι οι Δήμοι πρέπει να έχουν χώρους προσωρινής φιλοξενίας αλλά οι προϋποθέσεις που υπάρχουν καθιστούν στην ουσία απαγορευτικό το να γίνουν αυτοί οι χώροι, αφού απαιτούνται πολύ μεγάλα κονδύλια.

Στον Δήμο Μεγαλόπολης λειτουργεί τμήμα για το ζήτημα αυτό, υπάρχουν σχετικές συμβάσεις με κτηνίατρο , με συνεργάτη που επεμβαίνει και μαζεύει τα αδέσποτα και πληρώνει μεγάλα ποσά για όλα αυτά αλλά και για τροφές. Στο έργο του δήμου βοηθούν και εθελοντές, σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει άμεση επέμβαση και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τηρείται η νομοθεσία.

Επίσης ο δήμος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00€. Μέχρι να γίνει αυτό το καταφύγιο δεν μπορεί κανείς να μαζεύει αδέσποτα και να φυλάει σε κάποιον χώρο.

Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν μπορεί να λυθεί με μαγικούς τρόπους , ούτε μέσα σε μια ημέρα.

Χρειάζεται συνεργασία και πολύ μεγάλη βοήθεια για να υπάρχει ένα επίπεδο ανεκτό , όπου στην καθημερινότητα μας δεν θα βλέπουμε αγέλες αδέσποτων ζώων και δεν θα έχουμε επιθέσεις. Μεταφέραμε το μήνυμα της αναγνώστριας μας στους αρμόδιους, ώστε να λάβουν γνώση και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, πρώτα να μην υπάρχουν αδέσποτα και έπειτα μετά τις ενέργειες του Δήμου , τα αδέσποτα να βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο και ανθρώπους να τα φροντίζουν για να μην είναι ανεξέλεγκτα και επιθετικά.

Ενημέρωση άρθρου 27 Αυγούστου ώρα 07.00

Διαβάστε στην σελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης για τις υποχρεώσεις των πολιτών-ιδιοκτητών ζώων και την σχετική νομοθεσία που είναι σε ισχύ:

Υποχρεώσεις Ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς

Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ