Για ζωτικά θέματα ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην Τρίπολη

0
232
?

Για την αγωνία των συνταξιούχων της ΔΕΗ, αλλά και όλων των συνταξιούχων της χώρας, τις σκέψεις τους για το μέλλον αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου – Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου να ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι μάς μίλησε ο κ. Γεώργιος Κεπενός, πρόεδρος του ανωτέρου συλλόγου αλλά και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, με αφορμή τη διοργάνωση ενημερωτικής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

«Κάνουμε μια εκστρατεία να συγκεντρώνουμε στα Εργατικά Κέντρα τους συναδέλφους και να τους ενημερώνουμε», λέει ο κ. Κεπενός και συμπληρώνει: Έχει απελπιστεί ο κόσμος.

Η ενημέρωση έχει κυρίως να κάνει με την προσωπική διαφορά, που δεν υπάρχει πλέον: «Με αυτό που έχει προκύψει με τους δανειστές μας, δεν υπάρχει προσωπική διαφορά. Όσοι παίρνουν πάνω από τον υπολογισμό που γίνεται με τον νέο συντελεστή, που ούτε το υπουργείο δεν τον ξέρει ποιος είναι, θα έχουν περικοπές. Εμείς υπάρχει περίπτωση να μην θιχτούμε, κάτι που έγινε και με τις επικουρικές συντάξεις. Πολλά Ταμεία, όμως, τα πετσόκοψαν».

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα βιβλιάρια Υγείας, πιέσαμε, απειλήσαμε με καταλήψεις και τελικώς βρέθηκε λύση. Αλλά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να γίνει η απογραφή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου διαπιστώνει μεν ότι ο κόσμος είναι χαμένος και ότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τον έχουν βάλει στη στρούγγα», αλλά απευθύνει κάλεσμα: «Εμείς τους λέμε ότι είμαστε εδώ. Τρία εκατομμύρια είμαστε οι συνταξιούχοι!».

«Τώρα πουλούν την καρδιά της ΔΕΗ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Κεπενός επεσήμανε, κατ’ αρχάς, ότι οι συνταξιούχοι έδωσαν ένα ηχηρότατο «παρών» στο συλλαλητήριο στην πλατεία Μεγαλόπολης και διαπίστωσε ότι:

«Αφού από το 1990 κόψανε τα χέρια, τα πόδια, τώρα θέλουν την καρδιά της. Η ΔΕΗ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και θέλουν να την πάρουν».

από το ArcadiaPortal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here