Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο, ιδίως οι νέοι οργίζονται ;

0
268

Ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα, στην Σύνοδο των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου στο Αμβούργο. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την αποχώρηση τους από τη συμφωνία για το κλίμα, μιας και ο πρόεδρος Τραμπ τηρεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις – αφού ευνοούν τους πετρελαιάδες.

Αντίθετα στο θέμα του παγκόσμιου εμπορίου, όπου οι αμερικανικές πολυεθνικές τον πιέζουν να προχωρήσει στη συμφωνία TTIP, ο Τραμπ μοιάζει έτοιμος να βάλει νερό στο κρασί του. Αν βέβαια μπορεί να βγάλει κανείς άκρη από το συμβιβαστικό κοινό ανακοινωθέν που προώθησε η Μέρκελ για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εμφανιστεί ως παγκόσμια ηγέτης, εν όψει των εκλογών στη Γερμανία.

[blockquote style=”1″]Ίσως η γερμανική ηγεσία και οι 20 ηγέτες να αναρωτιούνται ακόμη γιατί εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο, ιδίως οι νέοι οργίζονται επειδή οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι της ολιγαρχίας πλουσιότεροι.[/blockquote]

Aλλά και αυτό το σχέδιο χάλασε από έναν παράγοντα που η καγκελάριος και οι διοργανωτές δεν είχαν υπολογίσει: τους χιλιάδες διαδηλωτές. Από φιλόξενη πόλη, το Αμβούργο μετατράπηκε, σύμφωνα με τους New York Times, σε “οπλισμένο στρατόπεδο” που περιφρουρούσαν 20.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων πάνω από 200 τραυματίστηκαν ενώ περίπου άλλοι τόσοι διαδηλωτές συνελήφθησαν στις συγκρούσεις.

Ίσως η γερμανική ηγεσία και οι 20 ηγέτες να αναρωτιούνται ακόμη γιατί εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο, ιδίως οι νέοι οργίζονται επειδή οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι της ολιγαρχίας πλουσιότεροι. Η απάντηση μπορεί να είναι το στιγμιότυπο του ζευγαριού που φιλιέται μπροστά στις αύρες της αστυνομίας.

Ένα από τα περιστατικά που έκαναν το γύρο του κόσμου  είναι αυτό που απαθανάτισε το παρακάτω βίντεο.
Ένα νεαρό ζευγάρι στέκεται μπροστά στις παραταγμένες αύρες τις αστυνομίας και δίνει ένα φιλί. Και οι αύρες κάνουν χρήση νερού για να το διαλύσουν…

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here