Γιατί δεν ήρθε άγημα του Στρατού στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη;

4
984

Στον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της Μεγαλόπολης Αγίου Νικολάου , προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν υπήρχε άγημα του Στρατού και  μπάντα.

Πέρα από το τυπικό της εκδήλωσης, η παρουσία αγήματος είναι επιβεβλημένη και αποτελεί παράδοση.

Ακόμα ένα στοιχείο σε μια τόσο μεγάλη γιορτή για την πόλη , είναι να ψάχνουμε τελευταία στιγμή να βρούμε ποιοι θα κουβαλήσουν την εικόνα του Αγίου.

Θα πρέπει λοιπόν οι υπεύθυνοι από τον Δήμο Μεγαλόπολης να μας ενημερώσουν γιατί δεν ήρθε φέτος άγημα, σαν Δήμος ζητήσαμε; Υπήρχε δηλαδή αίτημα επίσημο και ο Στρατός δεν το δέχθηκε; Η μήπως ξέχασε η Δημοτική Αρχή να στείλει αίτημα;

Αναμένουμε την επίσημη απάντηση από το Δήμο και θα επανέρθουμε στο θέμα.

Ενημέρωση Άρθρου Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλο, μας απάντησε ότι ο Δήμος έστειλε την επίσημη πρόσκληση στην 4η Μεραρχία όπως κάθε φορά. Κάθε χρόνο η Μεραρχία αφού λάβει την πρόσκληση , κανονίζει και στέλνει το τιμητικό άγημα και αν πρόκειται για Θρησκευτική Πανήγυρη ( όπως στην δική μας περίπτωση) στέλνει και για την συνοδεία της εικόνας. Οπότε η ευθύνη που δεν παραβρέθηκε φέτος στην Μεγαλόπολη άγημα ανήκει στην 4η Μεραρχία στην Τρίπολη. O Δήμαρχος μας τόνισε ότι είναι κατανοητή η δυσκολία που μπορεί να υπάρχει στο να σταλεί τιμητικό άγημα από τον Στρατό λόγω πολλών απαγορεύσεων.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Δημάρχου ΕΔΩ

Εμείς σαν Καφενείο Μεγαλόπολης θα επικοινωνήσουμε με την 4η Μεραρχία Πεζικού στην Τρίπολη και θα τους ζητήσουμε να μας απαντήσουν για ποιόν λόγο δεν έστειλαν τιμητικό άγημα και συνοδεία της εικόνας για την εορτή του Πολιούχου Μεγαλόπολης.

Facebook Comments

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή έγιναν διάφορα σχόλια για την απουσία του στρατιωτικού αγήματος και ότι δεν μερίμνησαν να προσκληθεί άγημα , για να μην αδικείται λοιπόν ο Δήμος για την υποβάθμιση της εορτής , ας δώσει στην δημοσιότητα το έγγραφο πρόσκλησης και την απάντηση της Μεραρχίας , καθόσον βλέπουμε να πηγαίνει άγημα παντού ακόμη και σε μικρά χωριά. Χρόνια πολλά και του χρόνου καλύτερα.

  2. Απο τον 15 Αυγουστο εχει ξεκινησει η απουσια των αγηματων απο μεγαλες θρησκευτικες πανυγηρεις!Φενεται οτι ειναι η γραμμη του θρησκευομενου υπουργου Αμυνας Πανου ΣυγκΑμμενου

    • Και όμως όπως δείχνουν τα πράγματα απλά κάποιοι ξέχασαν να ζητήσουν να έρθει το άγημα και η μπάντα. Δεν είναι θέμα του στρατού, είναι θέμα του Δήμου Μεγαλόπολης.Απλά περιμένουμε να δούμε αν θα βρουν το θάρρος να το παραδεχθούν και να μας ενημερώσουν.

  3. Να βγουν και να απαντησουν αμεσα.Το εχουν τερματισει οι τυποι,να παραιτηθουν απο τωρα,εξαλου αγγαρεια κανουν 4.5 χρονια τωρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here