Γιαννακόπουλος Νίκος: Τι κάνει η Κυβέρνηση για την Αρκαδία μας…?

0
428

Ύστερα από το ενδεχόμενο της κατάργησης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Τρίπολης που ανέδειξε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Βλάσης και από το γεγονός του αποκλεισμού της Αρκαδίας από δωρεά ασθενοφόρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έκανε γνωστό η πολιτευτής κα. Εύη Τατούλη, έρχεται τώρα η κεντρική κυβέρνηση να δώσει ένα ακόμη «χτύπημα» στην τοπική οικονομία και κοινωνία της Τρίπολης και της Αρκαδίας γενικότερα. Αναφέρομαι  στην απόφαση  που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία για την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Π.Δ.Δ.Ο.Ε.) Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Η απόφαση έχει εφαρμογή από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 και πλέον το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου θα υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ Αττικής – Αιγαίου.

Καλό είναι, εφόσον όλα αυτά γίνονται θεωρητικά σε ένα γενικότερο πλάνο για τον ορθολογισμό των υπηρεσιών των υπουργείων και των αναγκών, να γίνονται με τέτοιο τρόπο ούτος ώστε να δίνεται μεγάλη βάση στις τοπικές κοινωνίες.

Δεδομένης της ευρύτερης κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα αντισταθμίσματα, ώστε να μην δημιουργείται χάσμα στις τοπικές οικονομίες  και να διαφυλαχτεί η διαπεριφερειακότητα των πόλεων και των οικισμών.

Τελικά τι θέλει η Κυβέρνηση… φτωχότερες πόλεις και μια ύπαιθρο ερημοποίησης.

Έχουμε την φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, αν έχουμε και την φυγή υπηρεσιών από περιοχές όπως η Τρίπολη, που είναι δομημένη πάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, τότε όχι ανάπτυξη δεν μπορούμε να περιμένουμε… αλλά δυστυχώς θα χάσουμε και ότι έχουμε έως σήμερα.  

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here