Γιαννακούρας: Κάποιο λάκκο έχει η φάβα για τη μη συζήτηση στο ΠεΣυ του θέματος της μονάδας ζωοτροφών στο Αθήναιο

Και να μην θες να σκεφτείς πονηρά με αυτά που βλέπεις και ζεις δεν μπορείς να το αποφύγεις.

Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 26 Μαΐου, που πραγματοποιήθηκε μετά από 40 μέρες-ξεπεσμός του ανώτατου αιρετού οργάνου της Περιφέρειας- υπήρχε ένα θέμα για γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μονάδα παραγωγής πρώτης ύλης ζωοτροφών στην ΤΚ Αθηναίου Δ.Τρίπολης.

Η Περιφέρεια δυστυχώς δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει, εάν εγκρίνει ή όχι την εγκατάσταση μίας μονάδας, αλλά μόνο γνωμοδοτεί.

Η κρατική Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως λέγεται (δυστυχώς για όσους δε γνωρίζουν υπάρχει κρατική Περιφέρεια- «καπέλο» στην αιρετή Περιφέρεια) αποφασίζει οριστικά. Όταν όμως από την ημέρα που η επιχείρηση κάνει το αίτημα στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας περάσουν 30 ημέρες και δεν γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρείται ότι δεν έχει αντίρρηση και έτσι αποφασίζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ερήμην της Περιφέρειας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία από πληροφορίες, έχει πολύ κακό παρελθόν εκεί που είχε προηγουμένως εγκατασταθεί, στα Λεχαινά Ηλείας, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εσφραγίσθη.

Και τώρα ζητάει να μετεγκατασταθεί στη συγκεκριμένη περιοχή του Δ.Τρίπολης.

Το αίτημα της Επιχείρησης προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος έγινε στις 23 Απριλίου τρέχοντος έτους. Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε μετά από 35 μέρες και όταν φθάσαμε, έστω και οριακά ως προς το χρόνο, να πάρουμε μία απόφαση, ο Πρόεδρος διέκοψε ξαφνικά την συνεδρίαση.

Από ότι διαφαινόταν η γνωμοδότηση του Συμβουλίου θα ήταν αρνητική για το συγκεκριμένο θέμα, όπως θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα πως είμαι και εγώ κάθετα αρνητικός στην λειτουργία της μονάδας στην περιοχή του Αθήναιου.

Παρά την έντονη αντίδρασή μου να συζητηθεί το θέμα, όπως και άλλων συναδέλφων της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», ο Πρόεδρος ήταν αμετάκλητος στην απόφαση του να διακόψει το Συμβούλιο.

Δυστυχώς δεν άκουσα καμία άλλη φωνή αντίδρασης από συναδέλφους των άλλων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, κάποιοι εκ των οποίων κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, για να συζητηθεί το θέμα, αφού στις 7 Ιουνίου, που ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση θα έχει παρέλθει αρκετός χρόνος και η απόφαση θα ληφθεί από την Αποκεντρωμένη, χωρίς να υπάρχει γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι συγκεκριμένες συμπεριφορές δεν αφήνουν περιθώρια, όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, ότι η αργοπορία της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως και ο ξαφνικός «θάνατος» της συνεδρίασης της Τετάρτης 26 Μαΐου, ήταν εκ του πονηρού.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Χαρείτε τους!

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
Τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,686ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,318ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ