ΑρχικήΑΡΘΡΑΓιαννακούρας:«κ.Σκαντζέ εκτίθεστε Όταν δεν γνωρίζετε τουλάχιστον μη μιλάτε» Το μονοπάτι της Καρύταινας...

Γιαννακούρας:«κ.Σκαντζέ εκτίθεστε Όταν δεν γνωρίζετε τουλάχιστον μη μιλάτε» Το μονοπάτι της Καρύταινας περιμένει εδώ και τρία χρόνια…

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ.Σκαντζού σχετικά με την παρουσία του στον Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, πολιούχου της Καρύταινας, θέλω να αναφέρω τα εξής:

Καλά έκανε και πήγε. Πρέπει οι Αρχές του τόπου να τιμούν τις γιορτές των χωριών και τις παραδόσεις μας. Δε φθάνει όμως μόνο αυτό. Αυτό που έχει σημασία και αξία είναι πόσο νοιάζεσαι για τον τόπο, πόσο γνωρίζεις τα προβλήματα, τι έχεις κάνει για τα χωριά και αν δεν έχει κάνει κάτι είναι προτιμότερο να μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι.

Στον Εσπερινό λοιπόν παρευρέθηκα και εγώ και μετά το πέρας του, αφού δέχθηκα τις ευχαριστίες για ό, προσφέραμε ως περιφερειακή αρχή στην Καρύταινα και δεν είναι λίγα, δέχθηκα επίμονες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου για το τι έχει γίνει σχετικά με το αίτημα που είχε υποβληθεί κατά τη θητεία μας και αφορούσε στη δημιουργία μονοπατιού περιμετρικά της Καρύταινας με διέλευση μέσα από τον Αλφειό και το Λούσιο με ανεμόσκαλες με ταυτόχρονη ανάδειξη των βραχόσπιτων που υπάρχουν αιώνες εκεί.

Ένα πρωτοποριακό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Καρύταινας.

Τους απάντησα ότι είναι ενταγμένη μελέτη η οποία και ολοκληρώθηκε καθώς και ενταγμένο έργο με εξασφαλισμένες πιστώσεις για την υλοποίησή του.

Ο κ. Σκαντζός που ευρίσκετο δίπλα και τον ρώτησα γιατί δεν προχωρούν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μου απάντησε με υπεροπτικό μάλιστα ύφος «όλο τέτοια λες Βαγγέλη, δεν υπάρχει μελέτη , δεν υπάρχει έργο»

Ακολούθησε έντονος διάλογος στον οποίο συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , λέγοντας πως δεν έχει πληρωθεί ο μελετητής.

Ούτε να πληρώσουν δεν είναι ικανοί.

Έτσι δεσμεύτηκα, παρουσία αρκετών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, που άκουγαν τις αντεγκλήσεις  μας να απαντήσω με στοιχεία και να αποδείξω για μία ακόμα φορά την άγνοια, την ανυπαρξία και την αδιαφορία του κ. Σκαντζού και της περιφερειακής αρχής, που ούτε την ύπαρξη του εν λόγω έργου δεν γνώριζαν.

Σήμερα λοιπόν γα του λόγου το αληθές και επειδή μου αρέσει να μιλάω πάντα με στοιχεία και όχι με αερολογίες ,όπως ο κ. Σκαντζός, ενημερώνω ότι το έργο είναι ενταγμένο στο 4ο ΕΑΠ με κωδικούς 7α και 7β και με ποσά 35 χιλιάδες ευρώ και 150 χιλιάδες ευρώ για μελέτη και υλοποίηση έργου αντίστοιχα.

Αυτή είναι η διαφορά μας κ. Σκαντζέ. Εμείς νοιαζόμασταν, νοιαζόμαστε και θα νοιαζόμαστε για την Αρκαδία μας και μιλάμε με ειλικρίνεια στους συμπατριώτες μας και όχι με ψέματα με τα οποία προσπαθείτε να καλύψετε την ανυπαρξία και ανικανότητά σας.

Εσείς αδιαφορείτε και αγνοείτε έργα ουσιαστικά , τα οποία έχουν μείνει πίσω.

Ας κάνουν υπομονή οι συμπατριώτες μας, για ένα χρόνο ακόμα, και με την ψήφο τους θα μας δώσουν εκ νέου την ευκαιρία να τους υπηρετήσουμε και να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας, την οποία ανέκοψε η δική σας αδιάφορη και ανίκανη παρουσία στην περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Νιώθω την ανάγκη ότι πρέπει να πάρω δημόσια θέση για το θέμα αυτό. Η ιδέα για τον καθαρισμό υφιστάμενου μονοπατιού και την κατασκευή δύο πεζογέφυρών, πάνω από τον Αλφειό ποταμό, στα σημεία όπου ήταν αδύνατη η προσπέλαση, για την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής, ανήκει στον Σύλλογο Κοινόν Καρυτινών. Ως Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γόρτυνος μόλις μου το έθεσαν το θέμα αυτό, άμεσα με μεγάλη χαρά το αποδέχθηκα και στη συνέχεια επισκέφθηκα τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το ΕΑΠ, μέσω του ποσοστού που διαχειρίζεται η Περιφέρεια. Χωρίς καθόλου σκέψη συμφώνησε στη σπουδαιότητα αυτού του έργου και ξεκίνησε την διαδικασία ένταξής του, όπως και έγινε, με το ποσό των 150.000€ για την κατασκευή και 35.000€ για την Μελέτη. Μετά την ολοκλήρωση της σύνταξης της Μελέτης στο τέλος του καλοκαιριού του 2019, πληροφορούμαι ότι υπήρχαν κάποια τυπικά θέματα ως προς την διαδικασία παράδοσης της Μελέτης. Στη συνέχεια έχει ήδη αναλάβει η νέα Περιφερειακή αρχή και επισκέφθηκα στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2019 τον νέο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αρκαδίας, όπου του έθεσα κάποια έργα τα οποία ήταν σε εξέλιξη και μέσα σε αυτά ήταν και το υπόψη έργο, μου απάντησε ότι θέλει πίστωση χρόνου ώστε να ενημερωθεί. Ζητώ νέα συνάντηση μετά από εύλογο χρονικό διάστημα συνοδευόμενος από το Προεδρείο του Συλλόγου Κοινόν Καρυτινών προκειμένου να διερευνήσουμε τις προθέσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη και εκεί δυστυχώς με λύπη αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιδεικνύεται η αναμενόμενη υπευθυνότητα στην σπουδαιότητα αυτού του έργου και του ιστορικού ονόματος της Καρύταινας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ