«Να δούμε, επιτέλους, πράγματα να γίνονται πράξη». Με την πρακτικότητα που τον διακρίνει ως επιχειρηματία αλλά και ως εκπρόσωπο των επιχειρηματιών της Αρκαδίας οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής τοποθετήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Στοχεύοντας τη μετάβαση…πράσινα και ψηφιακά» στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης. Ο κ. Τρουπής στην αρχή της τοποθέτησής του είπε ότι έχουν γίνει πολλές εκδηλώσεις με παρόμοιες θεματικές, αλλά το ζήτημα είναι να περάσει η Μεγαλόπολη από τη θεωρία στην πράξη:
«Το θέμα είναι τι γίνεται με την περιοχή. Βλέπω τους τελευταίους μήνες η διαδικασία να είναι πιο γρήγορη, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ικανοποιητική. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ακούστηκε από το στόμα του κ. Καλλίρη ότι το 2025 θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις για την επένδυση του επιχειρηματικού πάρκου στο Ψαθί, που το Επιμελητήριο είχε επενδύσει 50.000 ευρώ για τη μελέτη από τις συνδρομές των μελών του. Να γίνει η μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη».
Είμαι πολύ χαρούμενος που διά στόματος του Πρωθυπουργού ένα αίτημα του επιμελητηριακού θεσμού έγινε δεκτό να γίνει στη Μεγαλόπολη το εκθεσιακό κέντρο
«Να αρχίσουμε να ζητάμε, να βλέπουμε τα πράγματα να ρευστοποιούνται στην πράξη. Δεν θέλω να μηδενίσω το έργο κανενός, αλλά εκπροσωπώ τον μικρομεσαίο επιχειρηματία κι εμείς είμαστε άνθρωποι που κινούμαστε στην πράξη και όχι στη θεωρία. Ωραία τα προγράμματα που και το Επιμελητήριο φρόντισε να υπάρξουν, είναι χαμηλή η συμμετοχή από τη Μεγαλόπολη στα προγράμματα, αναμενόμενο από τους ψύχραιμους, γιατί η Μεγαλόπολη δεν έχει ανέργους. Δεν είναι αδικημένη στο πρόγραμμα. Η Μεγαλόπολη δεν έχει κόσμο. Περιμένω το 2025 να δούμε επιχειρήσεις να επενδύσουν εδώ πέρα, να σταματήσει να υπάρχει αυτή η γκρίζα εικόνα πάνω από την πόλη. Οι δρόμοι, που είναι ένα πλεονέκτημα, είναι ένα μειονέκτημα για τον εμπορικό ιστό της πόλης. Γιατί όσο κοντά μας έχουν φέρει και έχει βελτιωθεί το χονδρεμπόριο, τόσο έχουν καταστρέψει τα μικρά εμπορικά κέντρα, γιατί αυθημερόν ο καταναλωτής πηγαίνει σε άλλες πόλεις για να βρει αγαθά, κι αυτό είναι πρόβλημα και για τη Μεγαλόπολη και για την Τρίπολη».
Πρέπει να γίνουν οι δομές, αρκετά σπαταλήσαμε χρόνο και παίξαμε τις κουμπάρες μεταξύ μας, αν το επιχειρηματικό πάρκο θα γίνει στο Ψαθί ή στο Μπιλάλι, για μένα το Μπιλάλι ήταν μια φούσκα, γιατί ένα μέρος με ρεματιές δεν μπορεί να γίνει επιχειρηματικό πάρκο.
«Συνεχίζω και στηρίζω τις επιλογές των προηγούμενων διοικήσεων για το Ψαθί, και μένω στα λόγια του διοικητή της ΕΥΔΑΜ για να δούμε επιτέλους κάτι να γίνεται. Για να υποδείξουμε τόπο που μπορεί να έχει ο επιχειρηματίας να ακουμπήσει και να δει μια επιχείρηση να ανασταίνεται».
από το Arcadiaportal.gr