ΑρχικήΙΣΤΟΡΙΑΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ,  το ετήσιο  μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24-2-1944, στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης, που διοργάνωσε ο  Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με τις Οργανώσεις Εθνικής Αντίστασης Μεγαλόπολης.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κανέλλος, Οι κ.κ. Τσιριγώτης, Φουσέκης , πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μεγαλόπολης, ο Δρ. Πέτερ Σόοφ , ο νέος πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα , ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Στασινόπουλος Γεν Γραμματέας του ΣΔΟΕ,  ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , ο Ευρωβουλευτής κ Σαλαβράκος , ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ζαχαριάς, οι Περ. Σύμβουλοι κ.κ. Βαλασόπουλος,  Αποστολόπουλος , Ντάνος,  ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης,  ο πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας , ο Πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κ. Αντώνακας, ο κ. Σμυρνής  πρόεδρος του  Συλλόγου Μεγαλοπολιτών Αθηνών Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ  μέλη των αντιστασιακών οργανώσεων Μεγαλόπολης , Τρίπολης αλλά και πολλών περιοχών της χώρας και εκπρόσωποι των Συλλόγων των χωριών Μαλλωτά, Παλαιόχουνι , Ίσαρη και της ομάδας του Πολυβίου. Επίσης παραβρέθησαν και οι κ.κ. Παπαδόπουλος , Γεωργακόπουλος και Αλεξόπουλος που έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεγαλόπολης.

Στις ομιλίες τους οι κύριοι Μπούρας , Τατούλης και Κακκαβάς αλλά και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, τόνισαν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και των εγκλημάτων των ναζί στην χώρα μας. Το ιστορικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Κώστας Κακκαβάς.

Ο Γερμανός πρέσβης  – ο οποίος είναι στην θέση αυτή μόλις 4 ημέρες τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών , δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί οι γερμανοί στρατιώτες έκαναν αυτά τα εγκλήματα και τέλος ζήτησε την ειλικρινή συγχώρεση και διαβεβαίωσε ότι οι γερμανοί δεν θα λησμονήσουν την ιστορική ευθύνη τους απέναντι στον Ελληνικό λαό.

 

Παρακολουθήστε παρακάτω φωτογραφίες και όλα τα βίντεο , όπως τα κατέγραψε  κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης .

 

Το τρισάγιο και η ανάγνωση του μηνύματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , Παναγιώτης Μπούρας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Πέτρος Τατούλης

Ο Γερμανός Πρέσβης Πέτερ Σόοφ

 
Η κατάθεση στεφάνων

 
 
Ο Κώστας Κακκαβάς

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια