ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΕΝΟΠ: Casus belli οι εργασιακές αλλαγές - Χατζηδάκης: Να μην επιβάλλουν οι...

ΓΕΝΟΠ: Casus belli οι εργασιακές αλλαγές – Χατζηδάκης: Να μην επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι τις συμβάσεις των νέων

Την αντίθεσή τους με τα σχέδια κατάργησης της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους της ΔΕΗ, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του νέου ενεργειακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης και Α. Καρράς σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, υπογραμμίζοντας πως η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων υπό τον ίδιο εργοδότη συνιστά αιτία πολέμου για την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. 

Τοίχο αντιδράσεων από την ΓΕΝΟΠ φαίνεται ότι συναντούν οι προωθούμενες εργασιακές αλλαγές στη ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης, όπως προκύπτει μετά την συνάντηση του συνδικάτου με τον Κ.Χατζηδάκη.

Casus belli χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γ.Αδαμίδης, το τέλος της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ, και τις προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείονται κινητοποιήσεις.

“Να μην μας επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, πως θα εργάζονται και ποιες συμβάσεις θα συνάπτουν οι καινούργιοι”, ανέφερε από την πλευρά του ο Κ.Χατζηδάκης.

Τα παραπάνω αποτελούν ένα πρώτο δείγμα ότι οι αλλαγές στη ΔΕΗ δεν θα περάσουν δίχως αντιδράσεις, των οποίων ωστόσο η έκταση μένει να φανεί, αφενός γιατί το σημερινό προσωπικό δεν θίγεται από αυτές, αφετέρου γιατί πολλοί εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι ο μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο για να σταθεί η επιχείρηση απέναντι στον ανταγωνισμό που λειτουργεί χωρίς μονιμότητα, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με σκληρούς όρους αγοράς

“Δεν μπορώ να πω ότι θα υπάρχει στη ΔΕΗ μόνο μια ταχύτητα, θα κρυβόμουν πίσω από το δάχτυλο μου”, ανέφερε χαρακτηρστικά ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι “από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης”

“Ο άλλος τρόπος θα ήταν”, όπως είπε, “να μεταφέρουμε τους σημερινούς εργαζόμενους στην ίδια ταχύτητα με τους καινούργιους, κάτι που προφανώς δεν θα τους άρεσε καθόλου. Εκείνο που λέμε, είναι να μην μας επιβάλλουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, πως θα εργαζονται και ποιες συμβάσεις θα συνάπτουν οι καινούργιοι”.

Την διαφωνία του με τις αλλαγές, έκανε σαφή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ.Αδαμίδης. “Εχουμε διάσταση απόψεων στα εργασιακά, διαφωνούμε με τους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν ατομικές συμβάσεις, και η ΓΕΝΟΠ δεν μπορεί να ανεχθεί να υπάρχει διαφορετικός μισθός για την ίδια ειδικότητα”, είπε χαρακτηρστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν και σημεία σύγκλισης.

Τέτοια είναι η καθιέρωση ευελιξίας στο καθεστώς προμηθειών, ενώ στο ζήτημα της εθελουσίας, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ μετέφερε την εκτίμηση ότι είναι ανοικτό σε συζήτηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θέμα είναι σύνθετο, χρειάζεται σωστός σχεδιασμός ως προς το ποιοί θα αποχωρήσουν και από που, κάνοντας επίσης λόγος για την τεχνογνωσία που θα χαθεί.

Γιώργος Φιντικάκης από το energypress.gr

δείτε τις δηλώσεις Χατζηδάκη – Αδαμίδη μετά την συνάντηση:

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ