Βλάσης: Σε κίνδυνο η ζωή όσων χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ

0
323

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετρά ήδη έναν χρόνο ζωής κι όμως η κατάσταση παραμένει τραγική. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες κ. Υπουργέ Υγείας».

Με αφορμή την έξαρση του φαινομένου της γρίπης τύπου Α, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ε.Σ.Υ. και τις ανθρώπινες ζωές, που κινδυνεύουν να χαθούν, από την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ της Αρκαδίας αλλά και της χώρας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ , η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης Α και κυρίως από του πανδημικού στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1). Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην άμεση ανάγκη εισαγωγής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πολλών συμπολιτών μας. Ωστόσο, η υποστελέχωση και η έλλειψη πόρων των ΜΕΘ καθιστά αδύνατη τη νοσηλεία των ασθενών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή δεκάδες πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν ανενεργές λόγω έλλειψης προσωπικού, οι λίστες αναμονής των ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ μεγαλώνουν καθημερινά, ενώ δε λείπουν και τα τραγικά περιστατικά, όπου συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους λόγω της αδυναμίας του Ε.Σ.Υ. να τους προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Κώστα Βλάσης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει την έξαρση του φαινομένου της γρίπης τύπου Α αλλά και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Μ.Ε.Θ. Επιπλέον, ζητά να πληροφορηθεί τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου για προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν, σημειώνοντας πως οι πόροι για τις εν λόγω προσλήψεις έχουν ήδη εξασφαλιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Παραθέτουμε την ερώτηση:

 

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αρ. Πρωτ.:2624

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Σε κίνδυνο η ζωή όσων χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ , η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης Α και κυρίως από του πανδημικού στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1). Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην άμεση ανάγκη εισαγωγής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πολλών συμπολιτών μας. Ωστόσο, η υποστελέχωση και η έλλειψη πόρων των Μ.Ε.Θ. καθιστά αδύνατη τη νοσηλεία των ασθενών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή δεκάδες πλήρως εξοπλισμένες κλίνες Μ.Ε.Θ. παραμένουν ανενεργές λόγω έλλειψης προσωπικού, οι λίστες αναμονής των ασθενών για εισαγωγή σε Μ.Ε.Θ. μεγαλώνουν καθημερινά, ενώ δε λείπουν και τα τραγικά περιστατικά όπου συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους λόγω της αδυναμίας του ΕΣΥ να τους προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα.

Προς το παρόν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιλέγει να ανακοινώνει προσλήψεις, οι πόροι, μάλιστα, για τις οποίες είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετρά πλέον ένα χρόνο ζωής. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για την τραγική κατάσταση του Ε.Σ.Υ. αλλά και της χώρας γενικότερα.

 

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός

α) Με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι σε θέση το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει την πιθανή εξάπλωση της γρίπης τύπου Α χωρίς να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι συνάνθρωποί μας;

β) Τι σκοπεύει να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την υποστελέχωση των Μ.Ε.Θ. στην Αρκαδία αλλά και σε όλη την επικράτεια;

β) Πότε θα γίνουν πραγματικότητα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για χιλιάδες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ., ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Βλάσης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here