ΑρχικήΑΡΘΡΑΒιολογικός Μεγαλόπολης: Βροχή τα πρόστιμα και οι ανακρίβειες

Βιολογικός Μεγαλόπολης: Βροχή τα πρόστιμα και οι ανακρίβειες

Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί για τον περιβόητο βιολογικό καθαρισμό της Μεγαλόπολης που ενώ κόστισε εκατομμύρια ευρώ δεν λειτουργεί.

Και όμως στον Δήμο Μεγαλόπολης εξακολουθούν να βλέπουν μια διαφορετική εικόνα και να απαντούν σε επίσημα έγγραφα με ανακρίβειες. Και προσπαθούν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι ζούμε σε μια άλλη πόλη.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έριξε ακόμα ένα πρόστιμο στον Δήμο Μεγαλόπολης για την μη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού, και αυτή την φορά ύψους 15.000 ευρώ.

 Στα επίσημα έγγραφα και την αυτοψία που έγινε από τα αρμόδια όργανα  ο Δήμος Μεγαλόπολης απάντησε  ότι:

Η δημοτική αρχή παρέλαβε το έργο χωρίς αυτό να λειτουργεί.

Η δημοτική αρχή έχει προβεί σε σειρά ενεργειών με σκοπό την επαναλειτουργία της εγκατάστασης.

Οι απαιτούμενες ενέργειες περιλαμβάνουν εξασφάλιση σχετικών πιστώσεων, σωρεία μελετών και λήψεις αποφάσεων από όλα τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα. Επομένως απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για την περαίωση των ενεργειών αυτών.

Η δημοτική αρχή επιμελείται το χώρο με καθαρισμό και φύλαξή του.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω είναι επίσημες απαντήσεις και αναφέρονται στην απόφαση που επιβλήθηκε το πρόστιμο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και χρόνια ζητάνε από τον Δήμο συγκεκριμένα:

α) Τεκμηριωμένο Σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση μερική επαναλειτουργία της εγκατάστασης (χωρίς την κατεστραμμένη δεξαμενή). Εφόσον κατά την άποψη του Δήμου αυτό δεν είναι
εφικτό, να κατατεθεί τεκμηριωμένη αιτιολογική Έκθεση για τους λόγους που δεν δύναται να ξεκινήσει η μερική λειτουργία.
β) Έγγραφο στο οποίο να αναφέρονται οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει βάσει του από 29-6-2017 κατατεθειμένου στην Υπηρεσία μας Χρονοδιαγράμματος ενεργειών για την πλήρη λειτουργία της
εγκατάστασης κατόπιν της επιδιόρθωσης ή επανακατασκευής της κατεστραμμένης δεξαμενής, καθώς και οι ενέργειες που υπολείπονται.

Πέρασαν λοιπόν τόσα χρόνια και 2 διαφορετικοί Δήμαρχοι, η Μεγαλόπολη παραμένει χωρίς Βιολογικό , συνεχίζει να τρώει πρόστιμα και το χειρότερο να μας χορταίνουν όλους μας με ανακρίβειες!

Δείτε σχετικές δημοσιεύσεις για το θέμα:

5 χρόνια χωρίς ευθύνες για τις ζημιές στον Βιολογικό Καθαρισμό Μεγαλόπολης και πρόστιμο από την Περιφέρεια!

Βιολογικός Καθαρισμός Μεγαλόπολης – Οι μελέτες που δεν μάθαμε, οι αναθέσεις καθαρισμών και οι «εκβιασμοί» στους αιρετούς

Δείτε την απόφαση με το πρόστιμο:

Επιβολή Διοικητικών κυρώσεω… by on Scribd

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ