ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ

0
207

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου οι …
δύο ιδιοκτήτες της εταιρίας, που διοργάνωσε τον Μάιο του 2007 την μοιραία πεζοπορία στον ποταμό Λούσιο.
Οι συνιδιοκτήτες της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.
Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος των συνιδιοκτητών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή.
Όπως είχε καταδείξει η ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος των οδοιπόρων προήλθε από πνιγμό εντός ύδατος.
Στο πρόσωπο και το κεφάλι των θυμάτων υπήρξαν κακώσεις, ο θάνατος ωστόσο δεν είχε προέλθει από αυτές.

Το χρονικό της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η εκδρομή, στην οποία συμμετείχαν 18 άτομα, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, 26 Μαΐου του 2007 και περιελάμβανε πεζοπορία στην όχθη του ποταμού και αναρρίχηση.
Γύρω στις 5 το απόγευμα και ενώ η ομάδα πεζοπορούσε στην περιοχή μεταξύ των Μονών Προδρόμου και Φιλοσόφου, το ποτάμι υπερχείλισε λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί, παρασύροντας τους εκδρομείς.
Από αυτούς, οχτώ έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων, ακούστηκε μία βοή προτού παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα άλλοι να πέσουν πάνω στα βράχια και άλλοι να προσπαθούν να κρατηθούν από τους διπλανούς τους.
Ένας από τους επιζώντες περπάτησε επί δύο τουλάχιστον ώρες για να φτάσει στο μοναστήρι του Προδρόμου και να ζητήσει βοήθεια. Οι μοναχοί ειδοποίησαν τις αρχές και γύρω στις 19:30 άρχισε η επιχείρηση διάσωσης. Στις 9 περίπου το βράδυ ανασύρθηκε η πρώτη νεκρή.
Σε ανακοίνωσή της την επόμενη ημέρα, η εκδρομική εταιρία ανέφερε, πως είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, τόσο όσον αφορά στη στάθμη των υδάτων του ποταμού, όσο και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Πηγή – www.news247.gr ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
Σοφία Κατσαρέλη

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here