ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΜΠΑΡΟΥΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ!

Επιστολή – ανακοίνωση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς  εξέδωσε ο Γιώργος Μπαρούτσας για τον Πέτρο Τατούλη με αφορμή τον μη ορισμό του ως αντιπεριφεριάρχη Αρκαδίας. Μια επιστολή που δείχνει καθαρά πόσο μεγάλο είναι το παρασκήνιο που παίζεται όλες αυτές τις μέρες και αφορά τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο…..

……………………………………………………………………………………………………………………………..
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με τις μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» αποτελούν πεδίο δόξης λαμπρόν, για τα κόμματα, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα. Είναι ανοικτοί δρόμοι για όσους επιθυμούν, με προγράμματα και προτάσεις να υπηρετήσουν τους «Καλλικρατικούς» Δήμους και τις Περιφέρειες.
Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ με κεντρική ανακοίνωση του εξέφρασε τη συλλογική του απόφαση για τους Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 15-10-2010 αναφέρει συγκεκριμένα: «Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει για υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες με το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  του Πέτρου Τατούλη τους εξής: Αργολίδα-Χειβιδόπουλος Τάσος, Αρκαδία-Μπαρούτσας Γιώργος, Κορινθία-Δέδες Γιώργος, Μεσσηνία-Μαλαπάνης Χρήστος και Λακωνία-Τζανετέα Ντία».
Με λόγια καρδιάς και ψυχής αναφέρομαι στην απόφαση αυτή του ΠΑΣΟΚ και αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη την Τιμή που το ΠΑΣΟΚ με αξιολόγησε θετικά και με την εμπιστοσύνη του με συμπεριέλαβε στη συλλογική του πρόταση για Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. 
Αποτελεί Τιμή που αξιολόγησαν θετικά την πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου, ως ενεργού Πολίτη της Αρκαδίας και ως ενεργού μέλους του Κινήματος, όπως επίσης τη συνέπεια μου και την πίστη μου στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης στην οποία μεγάλωσα και ανδρώθηκα.
Νιώθω Τιμή που αξιολόγησαν θετικά την πολύχρονη θητεία μου, το δημόσιο ήθος μου και το δημιουργικό έργο μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την ιδιότητα του εκλεγμένου Δημάρχου Στεμνίτσας και μετέπειτα του Καποδιστριακού Δήμου Τρικολώνων, υπηρετώ αδιάλειπτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί δεκαπέντε χρόνια, με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής από 76 % έως 80 % και με τη στήριξη των συμπολιτών μου.
Νιώθω περήφανος αλλά και τυχερός που ταυτίστηκα, μαζί με άλλους άξιους συμπατριώτες,  με την  πιο γόνιμη περίοδο ανάπτυξης και ανάδειξης της Στεμνίτσας, του Δήμου Τρικολώνων, των παραδοσιακών ορεινών οικισμών, του Λούσιου ποταμού, των μονοπατιών του Μαινάλου, υλοποιώντας το όραμα της πράσινης ανάπτυξης προς όφελος όλης της περιοχής,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορία και στους ανθρώπους.
 Έτσι αναδείξαμε τον Δήμο μας σε τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας και πρότυπο ανάπτυξης, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε και ανέφερε ως παράδειγμα προς μίμηση σε συνεδρίαση της Ο.Κ.Ε. Αρκαδίας.
Εκλεγμένος Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αρκαδίας για την τετραετία 2007-2010, μαζί με τους συναδέλφους μου Δημάρχους υιοθετήσαμε το πρότυπο ανάπτυξης αυτό που αποτέλεσε και αποτελεί τη δική μου πρόταση για τη Νέα Πελοπόννησο και επιτελέσαμε σημαντικό έργο για την Αρκαδία και τις τέσσερες επαρχίες του Νομού μας, τη Μαντινεία, την Γορτυνία, την Κυνουρία και τη Μεγαλόπολη.
Είναι γνωστό ότι τρείς μέρες μετά τη συλλογική δημόσια πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, ο Πέτρος Τατούλης κατέθεσε το συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ χωρίς να συμπεριλαμβάνει το όνομά μου. Βεβαίως έχει το δικαίωμα επιλογής των προσώπων που στελεχώνουν το συνδυασμό του. Όμως και εγώ και όλοι οι πολίτες έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να κρίνουμε τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά συλλογικό και πολιτικό!
Ο Πέτρος Τατούλης δεν γύρισε την πλάτη του επιδεικτικά μόνο στο πρόσωπό μου. Αγνόησε επιδεικτικά και …
αρνήθηκε προκλητικά τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Γιατί δεν θέλει «τρελούς» που θα κρίνουν και θα αμφισβητούν τα κακώς κείμενα και όταν πρέπει θα φωνάζουν, με όποιο προσωπικό κόστος, ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».
 Γιαυτό η άρνηση αυτή αποτελεί πράξη πολιτικής ανεντιμότητας και δειλίας, σε καμία περίπτωση πράξη πολιτικής ανδρείας, είναι δείγμα αλαζονείας και αυταρχισμού ενός εκκολαπτόμενου Μονοκράτορα, που επιδιώκει να μετατρέψει την Πελοπόννησο και την Αρκαδία σε φέουδό του, για να εξυπηρετήσει τους στόχους του.
Επειδή πάντα χαριτολογώ, στέλνω
ένα μήνυμα σε συγκ
εκριμένο αποδέκτη πριν ακόμη εκλεγεί. Με τη γνωστή εξουσιομανία του και τη συγκεκριμένη πελατειακή τακτική του, φαίνεται να μπερδεύει τον Καλλικράτη με τον Μονοκράτη και την Πελοπόννησο με το Τατουλιστάν.
Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι αγαθός και καλοπροαίρετος, οφείλω να κάνω την αυτοκριτική μου, διότι όπως και πολλοί άλλοι στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο, έτρεφα αυταπάτες για τον χαρακτήρα και το ήθος του Ανθρώπου.
Οι τελευταίες εμπειρίες με συγκλόνισαν και μου άνοιξαν τα μάτια.
Κατά τη γνώμη μου ο Πέτρος Τατούλης είναι διπρόσωπος και πολιτικάντης. Αρνείται τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και παριστάνει τον ανεξάρτητο, αφού πρώτα κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ με παρακάλια, με παρασκηνιακές υποσχέσεις και παραπλανητικούς όρκους τιμής προς τα συλλογικά όργανα του Κινήματος, τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και τα στελέχη στην Πελοπόννησο.
Άλλα σκεπτόταν, άλλα σχεδίαζε, άλλα έλεγε και άλλα πράττει. Αλλά όπως λέγει και η παροιμία «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» ή ότι «μπορείς να κοροϊδέψεις μια φορά όλους, αλλά πολλές φορές, κανέναν».
Ας δούμε τι προηγήθηκε λοιπόν της δικής του ασυγκράτητης φιλοδοξίας. Για να βγει από το δικό του πολιτικό αδιέξοδο προσπαθεί να σβήσει με σφουγγάρι τα πάντα. 
Ξέχασε τί έλεγε και τί έπραττε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, εναντίον του Αντρέα, εναντίον του Σημίτη, εναντίον του «ανίκανου Πρίγκηπα Γεωργάκη», εναντίον της «παιδικής χαράς», εναντίον του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», εναντίον των «γραικύλων και των κάφρων που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ».
Για να κάνει τη δουλειά του ξέχασε όλες τις ύβρεις και τα αναθέματά του εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και τρείς μήνες ζητούσε επίμονα την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και αφού πήρε το χρίσμα, προσπαθεί να επιβάλλει όρους ευτέλειας και υποταγής του ΠΑΣΟΚ στον «Άρχοντα της Πελοποννήσου». Δηλαδή θέλει το δημοκρατικό Λαό της Πελοποννήσου να έχει ρόλο κομπάρσου και χειροκροτητή.
Θέλει χιλιάδες πολίτες, στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να δώσουν μάχες για τη  εκλογή του και εκείνος με ψέματα, με αφορισμούς και με απειλές να τους λοιδορεί. Να παίζει με τις αρχές και τις ευαισθησίες τους και να τους εμπαίζει για την πίστη τους στην πορεία και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο.
Σε περίπτωση νίκης του το ίδιο βράδυ θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα θέλει να παρουσιαστεί σαν αποκλειστικός και μόνος νικητής. Θα θέλει να προβληθεί σαν Μονοκράτορας, Φεουδάρχης, Πέτρος ο Α΄, Πέτρος ο Μέγας.
Βεβαίως, σε περίπτωση ήττας, δεν θα έχει ηττηθεί ο μικρός και περιθωριακός Πέτρος, αλλά «το γελοίο, το ανυπόληπτο και το ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ». Δηλαδή «μονά-ζυγά δικά του», «τα πάντα όλα» που λέει και ο Αλέφαντος.
Είναι γνωστό ότι όλες τις προηγούμενες επισημάνσεις και προβλέψεις δεν τις κάνω μόνο εγώ σήμερα. Τις έχουν διατυπώσει κατά καιρούς μέσα στα όργανα, αλλά και δημοσίως, σχεδόν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Υπουργοί, Βουλευτές και Δήμαρχοι σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, στην Κορινθία, στην Αρκαδία, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία, στην Αργολίδα.
Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι είμαι «ντόμπρος» και μιλώ έξω από τα δόντια χωρίς να φοβάμαι κανέναν.
Ο Πέτρος Τατούλης είναι ο Πέτρος που πάει παντού. Αρκεί σε κάθε σταθμό της πορείας του να έχει αξιώματα, εξουσίες και λουφέδες.
Με τον βίο και την πολιτεία του δικαιώνει καθημερινά όλους εκείνους που τον έχουν χαρακτηρίσει «κωλοτούμπα», σαν «μεταλλαγμένο πολιτικό», σαν «γυρολόγο των κομμάτων». Οι μεταλλάξεις του είναι γνωστές και γραφικές. Αναλόγως με τις εποχές ξεπηδάει από τον κομματικό σωλήνα της Δεξιάς, της Ακροαριστεράς και της Ακροδεξιάς. Ένας άλλος Τατούλης.
Ας δούμε τη διαδρομή του:
Ξεκίνησε δεξιός, πέρασε στα φοιτητικά του χρόνια στο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε), γύρισε πάλι στη Δεξιά σαν προσκυνητής και υπηρέτης του Κώστα Μητσοτάκη κι έτσι εξελέγη Βουλευτής.
Συνέχισε σαν ρουσφετολόγος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι την διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή, ξαναμπήκε στη Δεξιά και έγινε υμνητής υφυπουργός του Καραμανλή, και όταν έχασε το κυβερνητικό του αξίωμα άρχισε να καταγγέλλει τον ευεργέτη του Καραμανλή και να συνομιλεί με τον Γ. Καρατζαφέρη.
Στις εκλογές του 2009 δεν βρήκε κομματική στέγη που να διασφαλίζει την εκλογή του και δεν πολιτεύτηκε.
Το 2010 επανέρχεται στο προσκήνιο και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχοντας καταφέρει  να πάρει παρασκηνιακά πρώτα το χρίσμα και τη πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την πολιτική στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αυτό είναι το ο
δοιπορικό, αυτός είναι
ο βίος και η πολιτεία του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος υβρίζει και κατηγορεί τους πολιτικούς ηγέτες, τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα, αν και για πολλές δεκαετίες υπήρξε πιστός υπηρέτης του και αναρριχώμενος κισσός πάνω τους.
Αυτός είναι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να αναμορφώσει το πολιτικό σύστημα της χώρας και να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτική. Είναι αυτός που έχει πορευτεί χωρίς καμία πίστη σε Ιδέες, Αρχές και Αξίες.
Στη Γορτυνία και στην Αρκαδία έχουμε μία παροιμία που ταιριάζει σαν γάντι στο Πέτρο Τατούλη: «Εκεί που έφτυνες γλείφεις κι εκεί που έγλυφες φτύνεις».
Ο Πέτρος Τατούλης, αφού πρώτα διασφάλισε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του προκαλεί τον κόσμο και τη λαϊκή βάση, τους χιλιάδες αγωνιστές, φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην Αρκαδία αλλά σε όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.
Επικαλείται τη μεγάλη υπεροχή του και μεγάλη νίκη στις δημοσκοπήσεις, που δεν δημοσιεύονται ποτέ και δεν λέγει σε κανένα πώς, πού και πότε έγιναν.
Όμως, με τα καμώματα του και τις επιλογές του, κάθε μέρα αναλαμβάνει προσωπικά και αποκλειστικά τις ευθύνες της ήττας του, διότι δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα τους προκαλεί, τους εμπαίζει και τους ενοχοποιεί για το όποιο δυσμενές αποτέλεσμα. Με τα καμώματά του τους σπρώχνει στην άρνηση, στο περιθώριο, στην αποχή, στο λευκό και στο άκυρο και στους άλλους συνδυασμούς.
Προσωπικά θέλω να είμαι ξεκάθαρος, γιαυτό δηλώνω και δημόσια τι θα ψηφίσω: Στο ψηφοδέλτιο ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ θα διαγράψω το όνομα του Πέτρου Τατούλη και θα βάλω σταυρό στους φίλους και συναγωνιστές μου Αντιπεριφερειάρχες:    
Χειβιδόπουλο Τάσο, Γιαννακούρα Ευάγγελο, Δέδε Γιώργο και Μαλαπάνη Χρήστο.
Διότι σέβομαι και τιμώ το ΠΑΣΟΚ και τις συλλογικές του αποφάσεις, που εκείνος ακύρωσε με προκλητικό και ανέντιμο τρόπο
Παρόλα αυτά πρέπει να εκφράσω τη διαφωνία μου για τη βιασύνη του φίλου μου Βαγγέλη Γιαννακούρα, να αποδεχθεί απερίσκεπτα τη θέση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη, έξω και πέρα από τη συλλογική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Έδειξε διψασμένος για εξουσία κι έτσι έδωσε την  τελευταία στιγμή χέρι βοηθείας σε έναν αλαζόνα πολιτικάντη, για να προσβάλλει το ΠΑΣΟΚ και να εξυπηρετήσει τους στόχους του.
Εύχομαι στον Πέτρο Τατούλη καληνύχτα και καλή τύχη.
Δεν έχει λόγους να φοβάται, διότι θα επιβιώσει σε κάθε περίπτωση. Σε περίπτωση ήττας που θα φέρει τη σφραγίδα του, με αποκλειστική και απόλυτη ευθύνη του, θα ψάξει ξανά να βρει τη νέα θέση του στην πολυκατοικία της Δεξιάς, της Ακροδεξιάς και της Κεντροδεξιάς.
Βάζω στοίχημα ότι θα τον δούμε πολύ σύντομα να τρέχει από χωρίου εις χωρίον της Αρκαδίας τραγουδώντας «τώρα-τώρα με τη Ντόρα», «χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη».
Όμως για μία ακόμη φορά στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο θα βρίσκει πάντα μπροστά του και απέναντι του χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ, χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη.

Γιώργος  Μπαρούτσας
Πρόεδρος ΤΕΔΚ Αρκαδίας
Δήμαρχος Τρικολώνων

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,684ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,312ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ