ΑρχικήΑΡΘΡΑΒήμα στο Αύριο: Δελτίο τύπου σχετικά με το ΕΦΚΑ Μεγαλόπολης

Βήμα στο Αύριο: Δελτίο τύπου σχετικά με το ΕΦΚΑ Μεγαλόπολης

«ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος Ε.Φ.Κ.Α. (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) Μεγαλόπολης δεν είναι μια εξέλιξη που συνιστά «κεραυνό εν αιθρία», αλλά για μια ήδη παγιωμένη μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε τον ύγουστο του 2017, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α. ενέκρινε με την 336/09.08.2017 απόφασή του (ΑΔΑ: Ψ2ΣΜ465ΧΠΙ-ΥΧ1) το Σχέδιο του Οργανισμού του, στο οποίο προβλεπόταν και η μετατροπή του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης, με λιγότερες αρμοδιότητες από αυτές που είχε και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με την έκδοση του σχετικού  υπ’αρίθ. 8/23.01.2019 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 8/τ.Α΄).

Η αναστροφή αυτής της εξέλιξης θα ήταν δυνατή εάν ευθύς αμέσως από τη λήψη της παραπάνω απόφασης του Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α. το 2017, υπήρχε κινητοποίηση, από το Δήμο και τους λοιπούς φορείς της περιοχής.

Οπωσδήποτε, δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος για τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του Κράτους στην περιοχή μας. Δε λαμβάνει ο Δήμος αυτές τις αποφάσεις, αλλά η Πολιτεία.

Ωστόσο, είναι ευθύνη του Δήμου είναι να ενημερώνει εγκαίρως και εμπεριστατωμένα τους δημότες του και τους τοπικούς συλλογικούς φορείς, για οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις προωθούνται σε βάρος των συμφερόντων τους, πριν ακόμα αυτές παγιωθούν, προκειμένου μαζί τους να συναποφασίζει τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης και αποτροπής τους.

Ως νέος Δημοτικός Συνδυασμός, επιδιώκοντας μια ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, εκτιμούμε ότι στην παρούσα φάση ρεαλιστικός στόχος είναι η μέριμνα για τη διασφάλιση της διατήρησης του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Μεγαλόπολης, από ενδεχόμενη μελλοντική οριστική κατάργησή του.

Τα «προσκλητήρια αγώνων», χωρίς περιεχόμενο και κατόπιν εορτής, από ό,που κι αν προέρχονται, μόνον για λαϊκή κατανάλωση προσφέρονται. Είναι δε υποκριτικά, εφόσον προέρχονται και από εκπροσώπους του Δήμου που είχαν τη δυνατότητα και υποχρέωση να ενεργήσουν εγκαίρως για την αποτροπή αυτής της κατάστασης και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. 

Από το Γραφείο Τύπου

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ… by on Scribd

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ