«ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος Ε.Φ.Κ.Α. (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) Μεγαλόπολης δεν είναι μια εξέλιξη που συνιστά «κεραυνό εν αιθρία», αλλά για μια ήδη παγιωμένη μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκίνησε τον ύγουστο του 2017, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α. ενέκρινε με την 336/09.08.2017 απόφασή του (ΑΔΑ: Ψ2ΣΜ465ΧΠΙ-ΥΧ1) το Σχέδιο του Οργανισμού του, στο οποίο προβλεπόταν και η μετατροπή του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μεγαλόπολης σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης, με λιγότερες αρμοδιότητες από αυτές που είχε και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με την έκδοση του σχετικού  υπ’αρίθ. 8/23.01.2019 Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 8/τ.Α΄).

Η αναστροφή αυτής της εξέλιξης θα ήταν δυνατή εάν ευθύς αμέσως από τη λήψη της παραπάνω απόφασης του Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α. το 2017, υπήρχε κινητοποίηση, από το Δήμο και τους λοιπούς φορείς της περιοχής.

Οπωσδήποτε, δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος για τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του Κράτους στην περιοχή μας. Δε λαμβάνει ο Δήμος αυτές τις αποφάσεις, αλλά η Πολιτεία.

Ωστόσο, είναι ευθύνη του Δήμου είναι να ενημερώνει εγκαίρως και εμπεριστατωμένα τους δημότες του και τους τοπικούς συλλογικούς φορείς, για οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις προωθούνται σε βάρος των συμφερόντων τους, πριν ακόμα αυτές παγιωθούν, προκειμένου μαζί τους να συναποφασίζει τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης και αποτροπής τους.

Ως νέος Δημοτικός Συνδυασμός, επιδιώκοντας μια ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, εκτιμούμε ότι στην παρούσα φάση ρεαλιστικός στόχος είναι η μέριμνα για τη διασφάλιση της διατήρησης του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Μεγαλόπολης, από ενδεχόμενη μελλοντική οριστική κατάργησή του.

Τα «προσκλητήρια αγώνων», χωρίς περιεχόμενο και κατόπιν εορτής, από ό,που κι αν προέρχονται, μόνον για λαϊκή κατανάλωση προσφέρονται. Είναι δε υποκριτικά, εφόσον προέρχονται και από εκπροσώπους του Δήμου που είχαν τη δυνατότητα και υποχρέωση να ενεργήσουν εγκαίρως για την αποτροπή αυτής της κατάστασης και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. 

Από το Γραφείο Τύπου

ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠ… by on Scribd

Facebook Comments

1 COMMENT

 1. Απίστευτο δελτίο τύπου , ποια φωτισμένη ομάδα επικοινωνίας το συνέταξε;
  Κύριε Θανάση το διαβάσατε ;
  Τι μας λέτε δηλαδή;
  Ότι το θέμα είναι γνωστό από το 2017 και η δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα; Εσείς πότε το μάθατε; τι ενέργειες κάνατε εσείς που επιθυμείτε να είστε η επόμενη δημοτική αρχή; Η μήπως το ενδιαφέρον σας ξεκίνησε πρόσφατα και δεν είχατε ασχοληθεί μέχρι τώρα;
  Τι άλλο μας λέτε; ότι οι αποφάσεις που λαμβάνει η κάθε Κυβέρνηση είναι ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ! Αυτό περνάει το μήνυμα στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται να αντιδρούν αφού δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Δικά σας λόγια λέω.

  Άρα και για τις πωλήσεις των μονάδων δεν μπορεί η δημοτική αρχή να κάνει τίποτα. Και για τα μνημόνια οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. όσοι αντιδρούν λαικίζουν.

  Και αφού λοιπόν όπως λέτε οι αποφάσεις είναι ΠΑΓΙΩΜΕΝΕΣ και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ , εσείς τι ακριβώς προτείνετε; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Απλά υπόσχεστε ότι δεν θα κλείσει τελείως στο μέλλον.
  Πολύ απλά λοιπόν εσείς κύριε Θανάση, ο συνδυασμός σας ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ , στέλνετε μήνυμα στους πολίτες ότι όταν ψηφίζεται κάτι στην Βουλή, όταν παίρνει η Κυβέρνηση μια απόφαση, ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ και δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Μόνο η εκάστοτε δημοτική αρχή να παρακολουθεί και να ενημερώνει. Ότι δηλαδή αν υπάρχει αντίδραση αμέσως μετά την ψήφιση μια απόφασης είναι διαφορετικό από το όταν εκτελείται η απόφαση. Τι σημαίνει παγιώνεται; Υπάρχει μόνο η λήψη της απόφασης και η εκτέλεση της. Η παγίωση είναι μετά την εκτέλεση. Στο θέμα του ΕΦΚΑ (αλλά και στο θέμα των μονάδων) έχουμε την λήψη και την εκτέλεση της απόφασης. Δεν έχουμε ακόμα την παγίωση. Οπότε (σύμφωνα με τα δικά σας λόγια) δεν είναι αργά. Ποια είναι λοιπόν η δική σας πρόταση; ΚΑΜΙΑ. Με την θεώρηση σας αυτή , ακυρώνετε οποιαδήποτε σκέψη αντίδρασης μπορεί να υπάρξει και απλά λέτε στους πολίτες να αράξουν στους καναπέδες τους και να δέχονται ότι συμβαίνει.

  Ταυτόχρονα κατηγορείτε τους άλλους επειδή αντιδρούν. Τος λέτε λαικιστές επειδή αντέδρασαν όταν έγινε γνωστή η εκτέλεση μιας παλιάς απόφασης. Για την δική σας ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ τι πρέπει δηλαδή να πει κανείς;

  Έχω λοιπόν μια απορία διαβάζοντας το δελτίο σας. Ξέρετε τους αριθμούς αποφάσεων, ξέρετε τους αριθμούς ΑΔΑ, ξέρετε ημερομηνίες και όλες τις λεπτομέρειες. Από ότι φαίνεται έχετε πλήρη γνώση του θέματος. Μπορείτε να μας πείτε από πότε τα ξέρετε όλα αυτά; Εσείς δηλαδή κύριε Θανάση και οι συνεργάτες σας πότε το μάθατε; όταν ψηφίστηκε; Πιο μετά; Αν ναι γιατί εσείς δεν είπατε τίποτα ; Ή μήπως το μάθατε όταν αντέδρασαν οι αντίπαλοί σας; Και εκ των υστέρων βρήκατε πότε ψηφίστηκε;

  Το νέο και το καθαρό που θέλετε να μας περάσετε, πρέπει να απαντήσει. Στο δελτίο τύπου η βασική αιχμή σας είναι ότι η δημοτική αρχή άργησε να το μάθει και να ενημερώσει τους πολίτες.
  Πείτε μας λοιπόν εσείς που θέλετε την ψήφο, που παρουσιάζεστε σαν η μοναδική καθαρή , νέα λύση, πότε το μάθατε το θέμα; Το γνωρίζατε μήπως νωρίτερα αλλά δεν είπατε τίποτα; η μήπως εσείς το μάθατε αργότερα από τους άλλους; Και κάνετε κάτι χειρότερο από το να λαικίζετε….

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here