Αφιέρωμα από το κανάλι Ε στο Αγρόκτημα Παπάκια

0
917

Το συγκεκριμένο θέμα, αισιόδοξο μέσα στη γενικότερη κατήφεια που μας περιβάλει και τα αδιέξοδα, συμπεριλήφθηκε στη στήλη τηλεοπτικής εκπομπής η οποία έχει να κάνει με ανθρώπους που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις και τα καταφέρνουν, με εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και διεκδικούν το καλύτερο για αυτούς αλλά και για τις οικογένειές τους. Με ανθρώπους που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους και σε πολλές περιπτώσεις την αλλάζουν ολοκληρωτικά.

Η Τζοάννα Χριστοφόρου επιμελήθηκε του ρεπορτάζ στο κανάλι Ε και στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη « Στα Καλά Καθούμενα».
Το αφιέρωμα είχε τίτλο «Η μοριακή βιολόγος που άφησε τα πάντα και έφτιαξε αγρόκτημα στην Αρκαδία»

Η Φωτεινή Σπυρακοπούλου έχει σπουδάσει Μοριακή Βιολογία και Γενετική και άφησε την πρωτεύουσα, στην οποία διέμενε τα τελευταία χρόνια, ενώ εργαζόταν στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο, για να επιστρέψει στο πατρικό της στην Καρύταινα. Στην Καρύταινα υπάρχει ένα αγρόκτημα που σίγουρα θα το έχετε επισκεφτεί και εσείς: Το αγρόκτημα «Παπάκια». Πρόκειται για μια έκταση στην οποία ζουν όπως ελάφια, άλογα, γουρουνάκια, πάπιες και πολλά ακόμα. Είναι ένας χώρος γαλήνης και ηρεμίας για τους μεγάλους, αλλά και ένας χώρος διασκέδασης και παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά.

Η ζωή της τώρα γεμίζει από το αγρόκτημα, όπως η ίδια αναφέρει στη συνέντευξη. Η ζωή στην επαρχία έχει διαφορετικούς ρυθμούς, παραδέχεται, από την Αθήνα, όπου οι άνθρωποι περιορίζονται, ενώ δεν έχουν χρόνο για τους φίλους τους και γενικά για την προσωπική τους ζωή. Αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ώρες που σπαταλούσε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ τώρα αυτό τον χρόνο τον δαπάνα για ό,τι την ευχαριστεί και ό,τι κάνει τη ζωή της πιο ενδιαφέρουσα.

[blockquote style=”1″]Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι έχω όλα όσα θα ήθελα. Τα έχω όλα[/blockquote]

Όπως η ίδια δήλωσε, ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσει όλα όσα είχε δημιουργήσει στην Αθήνα, αλλά ήταν μια απόφαση η οποία τελικά αποδείχθηκε σωστή.

[blockquote style=”1″]Γύρισα στο χωριό μου γιατί ήξερα ότι θα έχω την υποστήριξη των δικών μου σε ό,τι και αν έκανα[/blockquote]

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει η Φωτεινή, είναι ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να ρισκάρει, να αφήσει πίσω μια δουλειά η οποία στην πραγματικότητα δεν τον γεμίζει και ότι μπορεί να αλλάξει τόπο και τοπίο. Οι εποχές ενδείκνυνται για αλλαγές, καθώς οι χαμηλοί μισθοί και η κακή ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα αλλά και στις μεγαλουπόλεις είναι μια δύσκολη πραγματικότητα. Η επαρχία έχει να δώσει ακόμα πολλά σε αυτούς που έχουν νέες ίδιες και όρεξη για δουλειά. Και μπορεί να χρειάζεται πολύ σκληρή δουλεία, αλλά η ανταμοιβή είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί στο 1:59:00 και να αναφέρουμε ότι η φωτογραφία είναι από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησης.

Έφη Καστραντά από το ArcadiaPortal.gr

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί στο 1:59:00.
Η φωτογραφία είναι από την σελίδα της Φωτεινής Σπυρακοπούλου στο Facebook

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here