Αφήγηση παιδικού παραμυθιού ” Ο Νικολός και η Μαριώ” στο Ίσαρη (video)

0
210

Το Σάββατο 15 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του πέτρινου Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού “Ο Νικολός και η Μαριώ” που έγραψε η κ. Βασιλική Μαντέλου και εικονογράφησαν τα παιδιά της Κωνσταντίνα και Γιώργος Ασημακόπουλος.

Η φιλόλογος και αφηγήτρια κυρία Εύη Ντινοπούλου μελοποίησε πολλά μέρη του βιβλίου και μας αφηγήθηκε το παραμύθι του παππού Ανδρέα, παρέα με την κιθάρα της, με έναν μοναδικά ευρηματικό και μελωδικό τρόπο! (Πάτα για σχετικό βίντεο) Εισήγαγε τα παιδιά στην έννοια της δραματοποίησης δημιουργώντας ομάδες από μικρά παιδιά, οι οποίες θεατρικά αναβίωναν σκηνές από το παραμύθι. Τα τραγούδια που είχε γράψει και μελοποιήσει η ίδια, μοιράστηκαν στα παιδιά για να μπορούν όλα να τραγουδήσουν μαζί της.

Η ψηφιακή προβολή του παραμυθιού και η υπαίθρια έκθεση με τα πρωτότυπα έργα των μικρών συντελεστών του βιβλίου, συνέβαλαν στην ολοκληρωμένη παρουσίαση η οποία απέσπασε θετικές κριτικές και ένθερμα σχόλια για τα οποία σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα!

Θα ακολουθήσει ψηφιακή έκθεση με τα έργα των παιδιών, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στους γονείς και παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω.

Επίσης μέρος από την πώληση του Παραμυθιού, δόθηκαν στον Σύλλογο Ισαρίων, μαζί με τις ευχαριστίες της συγγραφέως για την αρωγή του στην ιδιωτική πρωτοβουλία που εξάρει το πνεύμα και την παράδοση!

Ο Σύλλογος μας για τέταρτη συνεχή χρονιά, ακόμη και εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών λόγω covid, έχει πλέον θεσμοθετήσει την Παιδική Καλοκαιρινή Γιορτή στο Ίσαρη, την οποία παρακολουθούν τα παιδιά με ιδιαίτερη προσμονή και ευχάριστη διάθεση!

Η ποιότητα όλων των παιδικών εκδηλώσεων που έχουμε παρουσιάσει, συμβάλλει στην διαμόρφωση αυτής της γενιάς των μικρών Ισαραίων που τις παρακολουθεί και συμμετέχει, έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν την ιστορία μας, να εκφραστούν μέσω του θεατρικού λόγου και της μουσικής και να κάνουν επιτέλους τη διαφορά για τον τόπο μας, που τόσο τη χρειάζεται!!!

δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στο isari.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here