ΑρχικήΑΡΘΡΑΑυτοδιοικητικές εκλογές: "Το κοπή τη πίτα"... οι εξαγγελίες και νέα ονόματα υποψηφίων...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: “Το κοπή τη πίτα”… οι εξαγγελίες και νέα ονόματα υποψηφίων συμβούλων

Προεκλογικές εξαγγελίες -τύπου Μαυρογιαλούρου- για μειωμένα τιμολόγια Τηλεθέρμανσης
5 σύμβουλοι του Παπαδόπουλου πηγαίνουν στον Μιχόπουλο!
Τα ‘νέα παιδιά ‘ και τα ‘νέα πρόσωπα ‘ που οι παλιοί τελικά δεν τα θέλουν !!

Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πιο περίεργες για όσους παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στα προεκλογικά της περιοχής μας.

Κατ αρχή έχει συμπέσει η προ-προ-εκλογική περίοδος με τις εκδηλώσεις των συλλόγων για την κοπή πίτας που διοργανώνουν. Σε κάθε εκδήλωση λοιπόν είναι πιο πολλοί οι υποψήφιοι που παρίστανται από τα μέλη των συλλόγων!

Και φυσικά αυτό που όλοι κοιτάνε είναι ποιος κάθεται με ποιόν και ποιος μιλάει σε ποιον. Σε πολλές εκδηλώσεις έχουν μάλιστα ανακοινωθεί και παρουσιαστεί ονόματα υποψηφίων συμβούλων ήδη!

Στην προχθεσινή εκδήλωση που έγινε στο Βάγγου, είχαμε και την πρώτη επίσημη συμμετοχή 2 εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων στο πλευρό του Κώστα Μιχόπουλου. Ο λόγος για τον Πολύβιο Κακκαβά και τον Γιάννη Μπάζιο που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι υποψήφιοι με τον Κώστα Μιχόπουλο! Μαζί με αυτούς ο Κώστας Μιχόπουλος αναμένεται να έχει στο ψηφοδέλτιο του συνολικά 5 εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους! Τα υπόλοιπα 3 ονόματα θα είναι ο Σταύρος Αθανασόπουλος, ο Δημήτρης Γιώτης και η Βούλα Κωσταρίδη.

Πόσο λοιπόν επιτυχημένος και σωστός συνεργάτης μπορεί να είναι ένας δήμαρχος , όταν του φεύγουν 5 δικοί του σύμβουλοι και πηγαίνουν με τον αντίπαλο συνδυασμό στον οποίον είναι επικεφαλής ακόμα ένας πρώην σύμβουλος; Και μάλιστα όταν αυτοί είχαν κατέβει υποψήφιοι όχι επειδή ανήκαν σε κάποια από τις 3 παλιές παρατάξεις που ενώθηκαν αλλά επειδή για δήμαρχος πήγαινε ο Παπαδόπουλος! Πόσο λοιπόν ικανοποιημένος μπορεί να δηλώνει ο Διονύσης Παπαδόπουλος που του γυρνάνε την πλάτη οι δικοί του άνθρωποι; Που δεν τον ακολουθούν σε όσα κάνει; Αλλά πως να μην συμβεί αυτό την στιγμή που ο Διονύσης Παπαδόπουλος επέλεξε να συνεργαστεί και να κάνει συμφωνία με τους Τσιριγώτη και Φουσέκη; οι 3 τους οργάνωσαν τις κινήσεις τους πως θα παρουσιάσουν στον κόσμο τις επιλογές τους, χωρίς να ρωτήσουν καν τους συνεργάτες τους. Τουλάχιστον οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του Παπαδόπουλου, ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν πως αποφάσισε ξαφνικά να δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι πάλι υποψήφιος και να συνεργαστεί με τους 2 πρώην δημάρχους με τους οποίους είχε πολύ μεγάλη κόντρα!

Για να ξαναγυρίσω στις πίτες και στις εκδηλώσεις, χθες είχαμε τον χορό των πολυτέκνων και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις! Τι είπε; ότι η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης θα κάνει ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για τους πολύτεκνους! Μιλάμε για σημαντικές εξελίξεις. Δικαίως έγραψα πριν λίγες ημέρες ότι χρησιμοποιούν την Τηλεθέρμανση για τον προεκλογικό αγώνα! Αντί λοιπόν ο δήμαρχος μαζί με τον συνεργάτη του πρόεδρο της Τηλεθέρμανσης, να βγουν και να απαντήσουν στους πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα της εταιρίας, για την διαχείριση που κάνουν, για τα περίεργα κόλπα με τις αναθέσεις έργων του δήμου, για τις δημοσκοπήσεις που έγιναν και ακόμα περιμένουμε να μας πουν πως πληρώθηκαν, θυμήθηκε λοιπόν ο Διονύσης Παπαδόπουλος να έρθει μετά από 5 χρόνια θητείας και να τάζει μειωμένα τιμολόγια! Να βοηθηθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες αλλά με σωστό τρόπο και με σχέδιο, όχι με προεκλογικές υποσχέσεις τύπου Μαυρογιαλούρου!

Ο Σπύρος Τσιριγώτης βρίσκεται στην διαδικασία συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου του αλλά όπως μαθαίνουμε έχει εισπράξει μερικά σημαντικά όχι. Όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα, έχει την πειθώ, έχει και πολλούς παλιούς συναγωνιστές, οπότε θα το φτιάξει μια χαρά.

Παλιούς συναγωνιστές είπα και μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη μεγάλη επιτυχία. Γιατί είναι όντως μεγάλο κατόρθωμα για τον Σπύρο Τσιριγώτη να είναι τόσα χρόνια στην πολιτική , να είναι τόσο πολύ επιτυχημένος , που κατάφερε να βρεθεί αντίπαλος με 2 πρώην, πολύ δικούς του συνεργάτες! Μιλάμε για μεγάλο κατόρθωμα και πρωτοτυπία!

Σήμερα συμπληρώνονται 10 ημέρες από την εκδήλωση στα Αλώνια στην Γέφυρα, που οι Παπαδόπουλος-Φουσέκης Τσιριγώτης έκαναν πράξη τα σχέδια τους και ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα Τσιριγώτη. 10 ημέρες μετά και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση, κανένα δελτίο τύπου! Αλλά τι να γράψουν ότι έγινε σε αυτή την περιβόητη και πολύ αυθόρμητη κοπή πίτας; Ότι ο Σπύρος Τσιριγώτης δεν δέχθηκε να μπει μπροστά κάποιος από την πλευρά Φουσέκη; Ότι ο Φουσέκης έψαχνε υποψήφιο από την Νέα Δημοκρατία αλλά κατέληξε να δίνει το δαχτυλίδι στον Τσιριγώτη; Ότι οι Τσιριγώτης και Φουσέκης θα στηρίξουν Παπαδόπουλο στον Δέδε και στον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο Τσιριγώτης μετάνιωσε που επέλεξε πριν 5 χρόνια να προτείνει κάποιον νέο (Παπαδόπουλος) και επέλεξε να είναι πάλι ο ίδιος; Μήπως με τα όσα κάνει ο κ. Τσιριγώτης δεν μας δείχνει ότι τα νέα παιδιά (π.χ. Μαρκολιάς- Δάρας) η κάποια πολύ άξια στελέχη (π.χ. Χίνης) που έτρεξαν 5 χρόνια , που στήριξαν όσο κανένας άλλος, τώρα δεν τα θεωρεί ικανά να ηγηθούν και τους βάζει όλους πάλι στην άκρη; Η ότι τους συνεργάτες του , τους θέλει μόνο να κάνουν ότι τους λέει και να μην υπολογίζει την δική τους άποψη; Ένας έμπειρος πολιτικός πρέπει να φροντίζει τους συνεργάτες του , να τους προωθεί και όχι να τους καπελώνει συνέχεια.

Μήπως είναι ψέμματα ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα Τσιριγώτης και Φουσέκης έριχναν όλες τις ευθύνες στα “νέα παιδιά” που όμως τελικά φαίνεται καθαρά ότι δεν τα στήριξαν όπως έπρεπε και όπως είχαν υποσχεθεί; Τώρα βέβαια όλα αυτά ξεχάστηκαν, δεν υπάρχουν πλέον παράπονα και γκρίνια , όλα 5 χρόνια έχουν γίνει καλώς και η παράταξη προχωράει! Όμως τα όσα έχουν ειπωθεί , έχουν καταγραφεί και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Τα βίντεο δεν σβήνουν κύριοι και θα παίζουν συνέχεια.

Ο Θανάσης Χριστογιαννόπουλος βρίσκεται και αυτός στο στάδιο της συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου του και όπως μαθαίνουμε θα έχει μέσα πολλά νέα πρόσωπα, τόσο σε ηλικία αλλά και σε παρουσία στα κοινά. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό , όμως είναι και μεγάλη η ευθύνη των πολιτών που θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι πρέπει να στηρίζουν πιο πολύ τα νέα πρόσωπα. Γιατί μια από τις “κατάρες” της Μεγαλόπολης είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν στηρίζουν εύκολα νέα παιδιά η νέα πρόσωπα, θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει!

Ο Κώστας Μιχόπουλος έχει ήδη συμπληρώσει και με το παραπάνω το ψηφοδέλτιο του. Πέρα από τους εν ενεργεία συμβούλους που αναφέραμε πριν, στον Κώστα Μιχόπουλο πηγαίνουν και πολλά στελέχη από την παράταξη του Παναγιώτη Μπούρα. Μάλιστα πολλοί είναι από την ενότητα Φαλαισίας και αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα και δίνει ένα καλό προβάδισμα στον κ. Μιχόπουλο. Θα πρέπει όμως να κρατήσει την δύναμη που έχει στην ενότητα Γόρτυνος και να καταφέρει να παλέψει τους υπόλοιπους υποψηφίους στην Μεγαλόπολη. Πιστεύω ότι το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μιχόπουλου θα είναι το πιο δυνατό από όλα, αυτό όμως από μόνο του δεν φτάνει και δεν λέει τίποτα. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν και οι ανάλογοι ψήφοι.Από τον Κώστα Μιχόπουλο οι πολίτες περιμένουν κάποια στιγμή να μας ενημερώσει όλους πιο αναλυτικά για τους λόγους που παραιτήθηκε.

Μικρή κινητικότητα υπάρχει από τον Γιώργο Κατσιρούμπα , όμως και το δικό του ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο . Καμία κίνηση δεν υπάρχει από την Δημήτρη Αλεξόπουλο ο οποίος έχει μείνει μόνο στην ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας.

Αυτά πάνω κάτω είναι τα τελευταία νέα από τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας. Σε νεώτερο άρθρο θα έχουμε και νέα από την πλευρά της Περιφέρειας.

Αλεβίζος Παναγιώτης


Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ