Αυτοδιοικητικές εκλογές: “Διαίρει και βασίλευε” θα είναι το σύστημα για τις εκλογές στην Μεγαλόπολη

0
1005

“διαίρει και βασίλευε: για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου,”

Τέτοια εποχή πριν 4 χρόνια στην Μεγαλόπολη , 3 πρώην Δήμαρχοι αποφάσισαν ότι πρέπει να ενωθούν και να παρουσιάσουν στους πολίτες μια νέα πρόταση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Έτσι και έγινε, μετά από πολλές διαδικασίες και κινήσεις, οι κ.κ. Τσιριγώτης, Φουσέκης και Μιχόπουλος ενώθηκαν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Διονύση Παπαδόπουλο.

Τότε θυμάμαι πολύ έντονα  ότι το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει αίσθηση παντού. Οι υποστηρικτές της κίνησης υπερθεμάτιζαν για την σύνθεση και την συναίνεση, η αντίθετη άποψη έλεγε ότι ο επικεφαλής υποψήφιος απλά θα έχει τον τίτλο και οι 3 πρώην θα κάνουν κουμάντο. Λόγω των πολλών επιθέσεων τότε, οι τρεις πρώην Δήμαρχοι είχαν κυκλοφορήσει ένα κείμενο στήριξης του Διονύσιου Παπαδόπουλου.

Πέρασαν 4 χρόνια λοιπόν και βρισκόμαστε λίγους μήνες από τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2019.

Ο Κώστας Μιχόπουλος έχει αποχωρήσει-παραιτηθεί από την Άνοιξη του 2018 με κύρια αφορμή την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ , όλοι όμως γνωρίζουν ότι είχε σοβαρές διαφωνίες με τον τρόπο που λειτουργούσε η πλειοψηφία στον Δήμο.

Οι κ.κ Τσιριγώτης και Φουσέκης παραμένουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αντίθεση με τις δηλώσεις τους για τα αξιώματα,  κατέχουν τις πιο σημαντικές θέσεις (Επιτροπή ΕΑΠ, Οικονομική Επιτροπή Δήμου, Τηλεθέρμανση) και το τελευταίο διάστημα είναι εμφανές ότι υπάρχει μεγάλη και οριστική ρήξη με τον Δήμαρχο Διονύσιο Παπαδόπουλο. Η εικόνα της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτη, έχουμε μια πλειοψηφία που έχει γίνει 4-5 κομμάτια με τεράστια προβλήματα άλυτα και τους υπεύθυνους να προσπαθούν να μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον! Ελάχιστοι σύμβουλοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα αλλά όσα κάνουν δεν φαίνονται.

Οι αντιπολιτεύσεις όλες έχουν και αυτές παραιτηθεί από τον Μάιο του 2018 λόγω της πώλησης των μονάδων και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστική φωνή και αντίλογος στην λήψη των αποφάσεων.

Ο μοναδικός που απέμεινε, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος έχει τα δικά του προβλήματα και δεν συμμετέχει. Οι καινούργιοι σύμβουλοι που μπήκαν σαν αντικαταστάτες , έχουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και ακόμα προσπαθούν να ενημερωθούν.

Έτσι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο η Μεγαλόπολη να έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά όσο ποτέ. Τα προβλήματα συνέχεια αυξάνονται και λύσεις είναι πολύ δύσκολο να δώσει κάποιος. Όλα τα μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά και χωρίς καμία αντιμετώπιση.

Όλοι ασχολούνται μόνο πως θα φτιάξουν την εικόνα τους και πως θα καταφέρουν να ξαναπείσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν.

Είναι δεδομένο ότι ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, οπότε η παράταξη του που έχασε τις προηγούμενες εκλογές για 13 ψήφους πρέπει να βρει έναν νέο επικεφαλής. Αλλιώς θα δούμε και σε αυτήν την ομάδα, πολλά φαινόμενα διασπάσεων.

Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος επίσης δεν έχει δώσει κανένα σημείο παρεμβάσεων, έχοντας πάρει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη ευκαιρία που του δόθηκε και να βάλει σοβαρές βάσεις για την ερχόμενη εκλογική μάχη. Και στη δική του παράταξη τα φαινόμενα διάσπασης είναι γεγονός.

Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω σας βρίσκουν σύμφωνους, εγώ αυτά γνωρίζω, αυτά λέω. Αν είναι σωστά η όχι θα φανεί. Δεν είμαι απόλυτος , μπορεί να ζω σε άλλη πόλη και να μην ξέρω τι μου γίνεται.

Εγώ βλέπω ότι το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι ότι στη δυσκολότερη περίοδο για την Μεγαλόπολη , αυτοί που είναι υπεύθυνοι να πάρουν αποφάσεις ή να ηγηθούν, ή αυτοί που έπρεπε να ασκούν έλεγχο στην εξουσία , είναι διασπασμένοι, χωρισμένοι, τσακωμένοι και μαζί τους πολύ φοβάμαι θα παρασύρουν και εμάς τους πολίτες , έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα κάνουν και τώρα.

Εμείς οι πολίτες πρέπει να καταλάβουμε ότι όσα γίνονται είναι σχεδιασμένα. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να συνθέσουν , να συνεργαστούν. Είναι δική τους επιλογή να χωρίζονται , να διαιρούν για να τους βγουν τα σχέδια και να βασιλέψουν. Δεν θα πω εγώ ποιος φταίει ποιο πολύ και ποιος λιγότερο. Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες.

Αυτές είναι οι δικές τους πρακτικές, οι πολίτες όμως έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη , όταν επιλέγουμε να τους ακολουθούμε και να τους ψηφίζουμε , όταν βλέπουμε τα στραβά να μην μιλάμε γιατί σκεφτόμαστε ότι κάποιοι δεν θα έρχονται στα μαγαζιά μας, όταν κρυβόμαστε και  δεν παρεμβαίνουμε γιατί δεν θέλουμε να μπλέκουμε σε διαφωνίες. Όμως όταν οι πολίτες δεν παρεμβαίνουν οι λίγοι που καθορίζουν τις τύχες των πολλών κάνουν ότι θέλουν. Τότε μακροπρόσθεσμα όλοι βγαίνουμε χαμένοι.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι είναι πολύ μεγάλες και οι δικές μας ευθύνες που έχουμε δημόσιο βήμα και λόγο και σε πολλά πράγματα δεν δώσαμε μεγαλύτερη βαρύτητα, δεν τα “χτυπήσαμε” και δεν τα σχολιάσαμε όπως θα έπρεπε.

Στις επερχόμενες εκλογές του Μαίου έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα θα έχουμε τουλάχιστον 5 συνδυασμούς! Ίσως δούμε και πάνω από 6!  Αντί λοιπόν να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το τέλος της Μεγαλόπολης που έρχεται, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε, κάποιοι επιλέγουν το διαίρει και βασίλευε! Την πάρτη τους κοιτάνε και εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας και παρακολουθούμε…..

Σημείωση: Για να προλάβω αντιδράσεις και εξυπνάδες σας δηλώνω ότι δεν θα με δείτε πουθενά υποψήφιο, σε καμία εκλογική διαδικασία και με κανένα συνδυασμό. Γράφω αυτά ακριβώς που μαθαίνω και βλέπω γύρω μου. Εύχομαι πραγματικά να κάνω λάθος και να αδικώ με τα γραφόμενα μου όσους ασχολούνται με τα κοινά. Μακάρι με τις πράξεις τους να με διαψεύσουν.

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here