ΑρχικήΑΡΘΡΑΑρχαιρεσίες Σωματείου Φίλων Παρράσιου Πάρκου την Κυριακή 28 Μαΐου

Αρχαιρεσίες Σωματείου Φίλων Παρράσιου Πάρκου την Κυριακή 28 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-3-2017
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ
Τακτική Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28-5-2017 και ώρες 11.00-14.00, στα γραφεία του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ» στην Αθήνα, οδός Ερμού 64, 4ος όροφος. Δηλώσεις υποψηφιότητας και θέματα για την ημερησία διάταξη θα γίνονται δεκτά εγγράφως προς το ΔΣ έως τις 25-5-2017.
ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Με την ευκαιρία της ΓΣ και στην προσπάθειά μας για την υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία του Παρράσιου Πάρκου, προσκαλούμε όλα τα σωματεία και τις οργανώσεις (τοπικά, πολιτιστικά, αθλητικά, επαγγελματικά, κλπ) της περιοχής που καλύπτει το Πάρκο, να ενταχθούν στους Φίλους του Παρράσιου Πάρκου, ενώνοντας δυνάμεις για την επίτευξη του κοινού στόχου της διεθνούς προβολής και της τοπικής ανάπτυξης του τόπου μας.
Η UNAVISION ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Με πρωτοβουλία του Σωματείου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ 14μελής αντιπροσωπεία της διεθνούς οργάνωσης UNAVISION θα πραγματοποιήσει επίσκεψη από 26 Απριλίου έως 14 Μάιου στην περιοχή του Παρράσιου Πάρκου, προκειμένου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα να καταγράψει τις δυνατότητες και να συζητήσει προτάσεις που αφορούν στην διεθνή προβολή και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Η unaVision είναι ένα διεθνές δίκτυο γνώσης και συνεργασίας που κατευθύνεται από μέλη αστικών και αγροτικών κοινοτήτων, γειτονιών, οργανώσεων και πρωτοβουλιών και στοχεύει σε έναν κόσμο σε ισορροπία, προσφέροντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και μαθησιακές δραστηριότητες. Τα μέλη της διακρίνονται για την αγάπη τους για μια έντονη και συνεχή επαφή μεταξύ τους, καθώς και ενεργή συμμετοχή στην συν-ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοτύπων και καινοτόμων προσεγγίσεων για μια συστημική αλλαγή στους κοινωνικούς, οικολογικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς τομείς της ζωής μας. Τα προγράμματά της βασίζονται στην εκπαίδευση, την οικολογική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, την οικονομική αξιοποίηση κοινών αγαθών και την κοινωνιοκρατική διακυβέρνηση.
Η παρουσίαση των σκοπών, της μεθοδολογίας και του έργου της UNAVISION είχε προηγηθεί σε ειδική εκδήλωση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην Μεγαλόπολη, στις 8-10-2016 με την ευκαιρία της ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο Αρκαδία.
Η αποστολή θα διαμείνει την περίοδο αυτή στα χωριά Βάστα και Ίσαρη, ενώ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε περιοχές της Αρκαδίας, Ηλίας και Μεσσηνίας, που καλύπτει το Παρράσιο Πάρκο. Η αποστολή αποτελείται από στελέχη της οργάνωσης και μαθητές του Schumacher College από την Αγγλία. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό και συντήρηση του μονοπατιού Βάστα-Αγία Θεοδώρα, θα επισκεφθούν την ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ στο Ψάρι, την Καρύταινα, Ανδρίτσαινα, Αμπελιώνα, καθώς και την περιοχή του Λυκαίου Όρους και τον Επικούριο Απόλλωνα. Στο τέλος της δράσεως θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην Μεγαλόπολη, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργασιών αυτής της πρωτοβουλίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί με συμμετοχές από τους κατοίκους της περιοχής και όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες παρακαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως.
ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
Προκειμένου να ενημερωθούν τα Σωματεία που λειτουργούν στην Αθήνα και έχουν σχέση με τις περιοχές που καλύπτει το Παρράσιο Πάρκο, θα πραγματοποιηθούν ειδικές ενημερωτικές συναντήσεις με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φίλων, στο διάστημα 1-20 Απριλίου, με σκοπό να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια ολοκλήρωσης του οράματός μας. Για τον λόγο αυτόν θα υπάρξει επικοινωνία εκ μέρους του ΔΣ των Φίλων με τα Προεδρία των Τοπικών Συλλόγων Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας.
Πληροφορίες: 213-0328675, 697726659 (Φ. Ζώης) και 6932 688982 (Α. Δενδρινός)

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ