ΑρχικήΑΡΘΡΑΑρνητική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για το φωτοβολταϊκό πάρκο 550...

Αρνητική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για το φωτοβολταϊκό πάρκο 550 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το φωτοβολταϊκό ισχύος 550MW στα ορυχεία Πτολεμαΐδας, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.

Η εισήγηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Βασιλακόπουλου ήταν αρνητική για τα πολύγωνα Α και Γ (από τα 5 τμήματα του έργου). Το σκεπτικό της αρνητικής γνωμοδότησης για το πολύγωνο Α είναι ότι η έκτασή του αφορά κατά κύριο λόγο καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή και αναδασωτέες που βρίσκονται σε όρια οικισμών. Επίσης, στην εισήγηση εντοπίζεται και παρακώλυση της πρόσβασης από τη συντομότερη οδό για την Ακρινή. 

Σε ό,τι αφορά το πολύγωνο Β, που βρίσκεται μέσα στα ορυχεία της ΔΕΗ, ο εισηγητής πρότεινε να δοθεί θετική γνωμοδότηση, με όρους και προϋποθέσεις, που αφορούν κυρίως τις ποσότητες νερού που απαιτούνται, καθώς διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται αναλυτικότερη περιγραφή για το πως θα αντληθεί το νερό και τις άδειες για την απόληψη και παροχή του.  

Σημειώνεται ότι οι εκτάσεις που καλύπτουν τα πολύγωνα Δ και Ε βρίσκονται εκτός των ορίων αρμοδιότητας του Δήμου Κοζάνης (ανήκουν στο Δήμο Εορδαίας) και ως εκ τούτου δεν δόθηκε γνωμοδότηση.

Η εισήγηση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία (διαφωνία διατυπώθηκε ως προς τη θετική υπό όρους γνωμοδότηση για το πολύγωνο Β).

Δείτε τη συζήτηση επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κοζάνης εδώ (από 4:10:45 έως 4:37:00).

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ