ΑρχικήΑΡΘΡΑ«ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» : Ξεκινούν οι διαδικασίες για εντάξεις έργων ύψους 7.140.000 εκατομμυρίων...

«ΑΡΚΑΔΙΑ 2020» : Ξεκινούν οι διαδικασίες για εντάξεις έργων ύψους 7.140.000 εκατομμυρίων ευρώ στην Αρκαδία.

Προ των πυλών είναι η χρηματοδότηση σημαντικών παρεμβάσεων στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν:


Την «Αναβάθμιση Οικιστικού Περιβάλλοντος»,
Την «Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημοσίων Κτιρίων»,
Τα «Έργα Ορθολογικής και Αποδοτικής Διαχείρισης του Πόσιμου Νερού»,
Την «Ενίσχυση της Ελκυστικότητας των Χώρων Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Και Ανάδειξη Της Φυσικής Κληρονομιάς»,
Και τέλος
Τις «Παρεμβάσεις Αξιοποίησης – Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος για την Ενίσχυση του Τουρισμού».

Για την χρηματοδότηση έργων που αφορούν τις παραπάνω παρεμβάσεις, έχουν εκδοθεί πέντε προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 7.140.000 εκ. ευρώ, από τον
Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 ΑΜΚΕ», οι οποίες καλούν τους δυνητικούς δικαιούχους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, να υποβάλλουν τις αιτήσεις χρηματοδότησης των έργων τους προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη τους για χρηματοδότηση, μέχρι το τέλος του επόμενου μηνός.

Να σημειωθεί δε, ότι τα έργα είναι ώριμα μελετητικά. Ο πρόεδρος του «Αρκαδία 2020» Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την πορεία του φορέα, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο στη χώρα που έρχεται να χρησιμοποιήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είναι το ΤΑΠΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων).

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι: «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η χώρα μας ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι της κρίσης, είναι πολύ σημαντική η πίστη μας στις συνεργίες, η εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μας, όπως είναι οι Δήμοι και οι Κεντρικές Δομές και τέλος η διαφύλαξη της αξιοπιστίας μας, ότι παρά τα προβλήματα, παρά τις γραφειοκρατίες και τις υστερήσεις, παραμένουμε όλοι μαζί πρωτοπόροι προς όφελος της Πελοποννήσου. Θέλω να πω σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο «ΑΡΚΑΔΙΑ 2020», Δήμους, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Πρωτοβουλίες Πολιτών, ότι αυτός ο φορέας που όλοι μαζί δημιουργήσαμε και αποτελεί το μόνο και πρώτο αντίστοιχο σε όλη τη χώρα, θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα, σκληρή δουλειά και απόλυτη διαφάνεια προκειμένου να αντλήσει περαιτέρω χρηματοδοτήσεις».

Τέλος, να αναφερθεί πως το ΤΑΠΤοΚ (Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) είναι ένα εργαλείο ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης και υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014 -2020, με πηγές χρηματοδότησης : ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και σχεδιασμός στρατηγικής από Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ). Οι στόχοι του έχουν κοινό τόπο την προώθηση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής ευθύνης, συμμετοχής και πρωτοβουλίας. Τα πλεονεκτήματα είναι πως ο σχεδιασμός των στρατηγικών και η επιλογή των έργων γίνεται από τους τοπικούς φορείς και έτσι οι άνθρωποι που προηγουμένως αποτελούσαν τους παθητικούς «δικαιούχους» μιας πολιτικής γίνονται πλέον ενεργοί εταίροι και μοχλοί της ανάπτυξής της. Στόχος είναι η «συμπαραγωγή» της αναπτυξιακής πολιτικής να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Αρκαδία και τους πολίτες της.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
794ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ