Από το Τουρκολέκα ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευσε τον Ρώσο πρέσβη στην Αρκαδία

0
453

Τις προηγούμενες μέρες διαβάσαμε στα ΜΜΕ για την επίσκεψη που έκανε ο νέος Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μιχάιλοβιτς Μάσλοφ στην Αρκαδία.
Η Ρωσική πλευρά προέβαλε την επιθυμία της αυτή στον Γενικό Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συμπατριώτης μας, κ. Παναγιωτόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία και έπεισε τη ρωσική πλευρά να επισκεφθεί την Αρκαδία. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας κάλεσαν τον Ρώσο πρέσβη, τον ξενάγησαν, του πρόσφεραν τοπικά προϊόντα και του μίλησαν για την ιστορία της Αρκαδίας.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα εξαγωγών κρασιού και ελαιολάδου στη Ρωσία, που εξαιρούνται από το εμπάργκο. Ο πρέσβης ζήτησε όλες οι ελληνικές προτάσεις να του δοθούν άμεσα γραπτώς.

panagiotopoulos-maslof

Στο τέλος ο ρώσος πρέσβης ευχαρίστησε τον ΓΓ Ενημέρωσης κ. Παναγιωτόπουλο για την διοργάνωση της επίσκεψης του στην Αρκαδία.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος σαν Αρκάς(από το Τουρκολέκα) ήθελε πάρα πολύ να βρεθεί ο πρέσβης στην Αρκαδία γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται σταθεροί δεσμοί, οι οποίοι εξελίσσονται, φέρνουν θέσεις εργασίας. Ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε τι παράγει ο τόπος μας, προωθώντας το λάδι και το κρασί, που είναι εκτός εμπάργκο, βοηθούν τις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

panagiotopoulos1

Ποιος είναι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Ο κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος κατάγεται από το Τουρκολέκα Αρκαδίας, έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1993), και ειδικεύτηκε στη Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία. Έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους από το University of Durham (1997) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998), και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002) στο γνωστικό αντικείμενο της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

Έχει εργασθεί ως καθηγητής θεολόγος στην ιδιωτική Μέση Εκπαίδευση (1999-2004), ως Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (2004-2007) και ως καθηγητής θεολόγος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση (2007-2010). Το 2008 εκλέχτηκε Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας, θέση στην οποίαν διορίστηκε το 2010. Έχει ενεργή πολιτική δράση από το 1989 και τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here