Απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

0
381

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων η οποία έχει ως εξής:

1. Όσοι συνταξιούχοι κατέθεσαν προσφυγή μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) θα λάβουν αναδρομικά για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως τον Μάιο του 2016, που ψηφίστηκε ο νόμος ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

2. Όσοι συνταξιούχοι κατέθεσαν προσφυγή μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) θα λάβουν αναδρομικά για το διάστημα Ιούνιος 2015 έως τον Μάιο του 2016, που ψηφίστηκε ο νόμος ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

3. Όσοι συνταξιούχοι δεν κατέθεσαν προσφυγή δεν λαμβάνουν αναδρομικά, εκτός εάν η κυβέρνηση τα χορηγήσει με πολιτική απόφαση.

4. Δικαίωμα κατάθεσης προσφυγής έχουν όσοι το επιθυμούν, αρκεί να μην υπάρχει κώλυμα παραγραφής.

5. Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο προκύπτει από το άθροισμα της μηνιαίας παρακράτησης των νόμων 4051/2012 & 4093/12, στην κύρια και επικουρική σύνταξη επί τους συνολικούς μήνες (41 μήνες για την περίπτωση 1 και 11 μήνες για την περίπτωση 2).

6. Αναμένουμε την απόφαση της κυβέρνησης για: α) το χρόνο έναρξης των επιστροφώνβ) τον τρόπο καταβολής &γ) ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι.

7. Η θέση του Συνδέσμου μας είναι να χορηγηθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν καταθέσει προσφυγή η όχι. Οι περικοπές επεβλήθησαν σε όλους & όλοι είναι δικαιούχοι.

Εκ του Δ.Σ. του συνδέσμου συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here