Απόρριψη σκουπιδιών στον δρόμο για το Ανθοχώρι Μεγαλόπολης

0
303

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σύλλογος μας εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, Παναγιώτη Παγιώτα και η Δημοτική Αρχή εκπροσωπούμενη από το Δήμαρχο Διονύση Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βασίλη Χίνη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάζιο καθώς και Μηχανικούς του Δήμου, ανταποκρινόμενοι στην από 21/9/2016 (αρ.πρωτ.593) αίτησή μας, μεταβήκαμε στην περιοχή <<Φυλάκιο>> της κοινότητάς μας προκειμένου να αναδείξουμε και παράλληλα να καταγγείλουμε το τεράστιο πρόβλημα της απόρριψης σκουπιδιών, μπάζων και κάθε είδους απορριμάτων εκατέρωθεν της κοινoτικής οδού που οδηγεί προς τον Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου Ανθοχωρίου.

Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει απλά με ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και με – μικρής έκτασης – οικολογική καταστροφή του φυσικού τοπίου, η οποία αφορά τόσο εμάς, όσο και τον δήμο, καθώς πρόκειται και για δημοτικό χώρο.

Εξάλλου για το Σύλλογό μας και την Κοινότητα, ο συγκεκριμένος χώρος έχει ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία, μιας και ο τοπικός σταθμός του Ο.Σ.Ε. συνέδεε τη Κοινότητά μας με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο της γραμμής Αθήνας-Τρίπολης-Καλαμάτας για πολλές δεκαετίες κατά το παρελθόν.

Καλούμε το Δήμο, καθώς και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. (για τις εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί) όπως προβούν:

α) στον καθαρισμό του χώρου

β) τη σήμανση της οδού με απαγορευτικές πινακίδες σχετικά με την απόρριψη απορριμάτων και μπάζων

γ) την παροχή αγωγής και μέσων για την αποκατάσταση και τον σταδιακό εξωραϊσμό της περιοχής

Επίσης, καλούμε τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές όπως πραγματοποιούν συχνότερες περιπολίες και ελέγχους στην εν λόγω περιοχή μιας και ο χώρος αποτελεί εδώ και πάρα πολύ καιρό την πρόχειρη λύση για όσους ενδεχομένως θέλουν να απαλλαγούν από πάσης φύσεως απορρίματα.

Εκ του Δ.Σ.

δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

anthohori-skoypidia-1

anthohori-skoypidia-3

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here