ΑρχικήΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Τάκης Αθανασόπουλος ίσως είναι ο πλέον συζητημένος μάνατζερ επιχείρησης που ελέγχεται από τον δημόσιο τομέα, για να μην πούμε γενικότερα στην ελληνική αγορά. Και προφανώς έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία με μία εντελώς αρνητική εντύπωση, αφού στην διετία της θητείας του το ρεύμα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 20%, ενώ τα αιτήματα για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι περίπου στην «ημερήσια διάταξη» κάθε δημόσιας τοποθέτησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Τώρα ο μάνατζερ της ΔΕΗ προχωρεί σε μία κίνηση η οποία, προφανώς, θα συζητηθεί με διαφορετική προσέγγιση, έστω και αν θεωρηθεί ότι εμπεριέχει και επικοινωνιακές διαστάσεις ή και ότι γίνεται σε κάποιο βαθμό εκ του ασφαλούς.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Αθανασόπουλος έφερε εκτάκτως νωρίτερα εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο με την οποία οι απολαβές του ιδίου και των δύο αντιπροέδρων κ.κ. Χατζηαργυρίου και Ευθύμογλου, θα μειώνονται κατά 20% στην περίπτωση που η ΔΕΗ δεν πιάσει συγκεκριμένους στόχους.

Οι απολαβές του κ. Αθανασόπουλου είναι 300.000 ευρώ ετησίως μεικτά και θα περικοπούν κατά 20% για κάθε στόχο από τους παρακάτω που δεν θα επιτευχθεί :

– Τα οικονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού 2009, η σύνταξη του οποίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

– Η εξοικονόμηση ποσού 90 εκατ. ευρώ από περιστολή ελεγχόμενων δαπανών κατά την διάρκεια της χρονιάς.

– Η εντός του έτους υπογραφή συμβολαίων για επενδύσεις που αφορούν την κατασκευή μονάδων παραγωγής 2.400 μεγαβάτ.

Οι δε απολαβές των δύο αντιπροέδρων θα μειωθούν ανάλογα εφόσον δεν επιτευχθούν στόχοι στο πεδίο ευθύνης τους, όπως λ.χ. η μείωση των απωλειών της ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο κατά 15% (Χατζηαργυρίου) και η μείωση των αποθεμάτων κατά 10% (Ευθύμογλου) της ΔΕΗ.

Με βάση τα χαρακτηριστικά στην λειτουργία της Επιχείρησης θα θεωρούσαμε πολύ δύσκολο για τον κ. Αθανασόπουλο να μην χάσει τουλάχιστον τις 60.000 ευρώ από την μη επίτευξη του τρίτου στόχου!

Είναι σε εξέλιξη, βεβαίως, μεγάλοι διαγωνισμοί της ΔΕΗ για τα νέα εργοστάσια στην Μεγαλόπολη, στην Φλώρινα, στην Κομοτηνή και είναι να βγουν και άλλοι για την Πτολεμαϊδα, αλλά τα 2.400 μεγαβάτ μοιάζουν απλησίαστος στόχος.

Οι δύο πρώτοι στόχοι ίσως αποδειχθούν εφικτοί, ανάλογα με το πού θα τεθεί ο πήχυς για τις οικονομικές επιδόσεις της ΔΕΗ αλλά και καθώς βοηθάει σημαντικά την επιχείρηση η μεγάλη πτώση στις τιμές των καυσίμων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αθανασόπουλος φαίνεται να έχει μάθει πια κάποια πράγματα από την μέχρι τώρα θητεία του για την ελληνική πραγματικότητα…

Αναδημοσίευση από http://www.protothema.gr

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια