ΑΡΘΡΑΑποτυχημένοι ηγέτες και διεφθαρμένοι πολιτικοί - Η κρίση στη Ελλάδα και στην...

Αποτυχημένοι ηγέτες και διεφθαρμένοι πολιτικοί – Η κρίση στη Ελλάδα και στην Ευρώπη

Όλοι οι ξένοι αναλυτές και οι μεγάλες οικονομικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι έχει δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη κρίση.
Στο εσωτερικό της Γερμανίας , της Γαλλίας και άλλων χωρών έχουν δημιουργηθεί μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν το Ελληνικό ζήτημα η Μέρκελ, ο Σόιμπλε , ο Ολάντ και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι.

Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες τους επιρρίπτουν ευθύνες για τους χειρισμούς τους. Η Ευρώπη – και όχι μόνο – θα δοκιμαστεί πολύ , μόνο και μόνο από την αποτυχία εύρεσης λύσης και την διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους πολίτες – και είναι απόλυτα δικαιολογημένο – αλλά είναι γεγονός πως το παιχνίδι που παίζεται πλέον είναι πολύ επικίνδυνο και πρόβλημα δεν έχουμε μόνο εμείς, έχουν και οι “λεγόμενοι” εταίροι μας.

Κανείς δεν θέλει και δεν είναι έτοιμος για μια αποτυχία της Ελλάδας, μας πιέζουν νομίζοντας ότι θα υποχωρήσουμε.
Φαίνεται όμως ότι οι τελευταίες κινήσεις στην Ελλάδα έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους Ευρωπαίους που θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί τόσους μήνες απέτυχαν να συμφωνήσουν με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Οι χρηματιστηριακές αγορές είναι αμείλικτες, οι πιέσεις που δέχεται το ευρώ θα μεγαλώνουν.

Οι πιο έμπειροι και ψύχραιμοι βλέπουν πολύ σύντομα μια υποχώρηση των Ευρωπαίων και αναμένουν μέσα στην εβδομάδα να αλλάξει το κλίμα και να καλέσουν την Ελληνική Κυβέρνηση σε μια νέα συζήτηση , με αλλαγμένη πρόταση.

Κανείς μα κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να γίνει το δημοψήφισμα, σίγουρα αυτοί ξέρουν γιατί. Ποτέ δεν το ήθελαν. Ποτέ δεν θέλουν να εκφράζεται η άποψη του λαού. Θέλουν μόνο να συναλλάσσονται με ηγέτες του χεριού τους και να εφαρμόζονται αποφάσεις που βολεύουν το σύστημα.

Η Ελλάδα αποφάσισε να ρισκάρει, το καταλαβαίνουμε όλοι μας, είδαμε όμως και τι έγινε μέχρι σήμερα , τι αποφάσεις πάρθηκαν ειδικά από το 2009 και τι αντίκτυπο είχαν τα μνημόνια και οι μονόδρομοι που ακολούθησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι 5 μήνες στην εξουσία με συγκεκριμένη εντολή και έκανε το λάθος να συζητάει ευέλικτες προτάσεις αντί να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της και την εντολή που είχε πάρει. Όλα για να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ και να έχουμε ευρώ. Τελικά μετά από 5 χαμένους μήνες αποφάσισε την ρήξη και κατάλαβε με ποιους μίλαγε.

Δυστυχώς η χώρα μας είχε την ατυχία οι λεγόμενοι σύμμαχοι να μας φέρονται έτσι. Δεν μας συμπαθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και μας έχουν για πειραματόζωα. Οι ηγέτες της Ευρώπης και του ΔΝΤ που απέτυχαν παταγωδώς στα προγράμματα τους και τις προβλέψεις τους και το ομολόγησαν , έχουν την απαίτηση να εφαρμόσουμε πάλι την ίδια αποτυχημένη συνταγή και ακόμα πιο σκληρή.

Δυστυχώς η χώρα μας είχε την ατυχία να την κουμαντάρουν ανίκανοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα που τα κόμματα τους μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα έχουν την απαίτηση να τους εμπιστευτούμε πάλι. Και έχουν το θράσος να μιλάνε και να μας προκαλούν.Και έχουν το θράσος να ζητάνε να ματώσει πιο πολύ ο λαός. Αυτοί που δεν τόλμησαν να πειράξουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ και τους βολεμένους και έριξαν όλο το βάρος στους πολίτες.

Δυστυχώς η χώρα μας είχε τη ατυχία να έχει πληρωμένους δημοσιογράφους που χρόνια τώρα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. ΜΜΕ που έκλεβαν ρεύμα, που δεν πλήρωναν εφορία, που έπαιρναν τεράστια δάνεια ενώ χρωστούν, παλεύουν να μας ενημερώσουν “αντικειμενικά”.

Μετά από τόσα χρόνια μπορώ να σας αναλύσω επιτέλους ποιοι είναι οι έχοντες στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι εμείς τα συνηθισμένα κορόιδα που μπορούσε η κάθε Κυβέρνηση να μας τα παίρνει προκαταβολικά. Συνταξιούχοι, μισθωτοί και μικρομεσαίοι. Οι υπόλοιποι έβρισκαν πάντα τρόπο να μην πληρώνουν.

Ζούμε δυστυχώς στην χώρα που ένας μεγαλογιατρός κάνει δήλωση μικρότερη από έναν συνταξιούχο. Που ένα στέλεχος μεγάλο με τεράστια Bonus , βίλες και σπορ αυτοκίνητα δηλώνει πιο λίγα από έναν μισθωτό. Που υπάρχουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί που πήγαιναν τις βαλίτσες με τα ευρώ στην Ελβετία για να τα έχουν σίγουρα και μετά επέστρεφαν για να μας σώσουν.

Ζούμε δυστυχώς στην χώρα που η Δικαιοσύνη έχει όλα τα ονόματα και τα στοιχεία για τα κόμματα και τους πολιτικούς που πήραν μίζες αλλά είναι τυφλή.

Είτε είμαστε στο ευρώ, είτε πάμε στην δραχμή , όσο συνεχίζονται αυτά τα όργια που συμβαίνουν είμαστε καταδικασμένοι.Πολλοί από  εμας αναρωτιόμαστε και λέμε… αν θα είχαμε πάει στην δραχμή το 2009 τώρα θα είμαστε καλύτερα. Ο δικός μου φόβος – και μακάρι να μην επαληθευτεί – είναι να μην φτάσουμε 4 χρόνια μετά και να λέμε… και το 2015 αν πηγαίναμε στην δραχμή θα είμαστε καλύτερα!

Είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε πάμε στην δραχμή το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Όσο δεν υπάρχει κούρεμα του χρέους μια ζωή θα πληρώνουμε και θα ρίχνουμε το αίμα μας σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Το μόνο καλό και θετικό σε αυτή χώρα είναι οι πολίτες. Που χρόνια τώρα υπομένουν και πληρώνουν το μάρμαρο. Που και αυτή την φορά θα βρουν τον τρόπο να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να βελτιώσουν την ζωή τους.

Ότι και αν γίνει οι απλοί πολίτες θα καταφέρουν να βρουν την δύναμη και την υπομονή να ξεπεράσουν και αυτή την κρίση.

Χρειάζεται μόνο κάποια στιγμή να βάλουμε μυαλό και να στείλουμε στον αγύριστο όλους όσους ευθύνονται.

Αυτή είναι η δική μας δύναμη και είναι στο χέρι μας.

 

δείτε ένα μικρό δείγμα από την ιστοσελίδα Financial Times
Μεγάλη «βουτιά» του ευρώ στις διεθνείς αγορές

Η ισοτιμία του ευρώ έπεσε νωρίς σήμερα (Δευτέρα) στην Ασία, μετά την αποτυχία των προσπαθειών το σαββατοκύριακο για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της….

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με τους Financial Times η κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης χρέους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση στις χρηματοπιστωτικές αγορές τη Δευτέρα, σπάζοντας τη σχετική ηρεμία που επικράτησε κατά τις τελευταίες εβδομάδες….
financial_times
Πόσα θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αν η Ελλάδα πτωχεύσει

Στην ιστοσελίδα Financial Times καταγράφονται και οι επικείμενες απώλειες των χωρών της ευρωζώνης σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας….

xwres_xreokopia
Κλείνοντας δεν μπορώ να μην σας βάλω για μια ακόμη φορά το βίντεο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, από το 1996 που τους τα είχε πει.
Αλλά το σύστημα φρόντισε να τον εξαφανίσει…..
Αφιερωμένο….
[ot-video][/ot-video]
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,328ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ