ΑρχικήΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟΑποστολόπουλος Δημήτρης : Γιατί “όχι”, το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης;

Αποστολόπουλος Δημήτρης : Γιατί “όχι”, το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης;

Το αρχαίο  θέατρο Μεγαλόπολης είναι από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Πελοποννήσου, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο θέατρο της αρχαίας Ελλάδας. Κατασκευάστηκε από τον Πολύκλειτο το 370 π.Χ. και φιλοξενούσε 21.000  θεατές περίπου, σε δύο διαζώματα, μαζί με το Θερσίλειο Βουλευτήριο.

Την περίοδο της κατοχής οι πέτρινες κερκίδες του χρησιμοποιηθήκαν για την κατασκευή του γειτονικού γεφυριού, στον ποταμό Ελισσώνα !!
Πριν από 12 χρόνια έκλεισε, μπροστά στον κίνδυνο κατολίσθησης του κοίλου εισόδου (πώς να στηριχθεί άλλωστε χωρίς κερκίδες;).Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα σχετικά δραστήριο, μέχρι τότε θέατρο, να μπει σε “καραντίνα”, αφήνοντας τους νέους της πόλης ασύνδετους με την πολιτιστική τους κληρονομιά, αφού ούτε ως επισκέπτες δεν μπορούσαν να το δουν !

Η υπόθεση θέατρο μπήκε σε ένα δαιδαλώδες αρχαιολογικό πρόγραμμα αποκατάστασης και αναστύλωσης, με αδιέξοδα χρονοδιαγράμματα και τεχνητούς εγκλωβισμούς.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά  μπορεί κάποιος να εξηγήσει, πώς ένα έργο με πλήρη χρηματοδότηση 4,5 εκ. (ευρωπαϊκό πρόγραμμα unesco, ΔΕΗ, δωρεές), μετά από επτά χρόνια συνεχούς εργασίας από μεγάλες ομάδες αρχαιολόγων, τεχνιτών και εργατών να μην εμφανίζει ουσιαστική πρόοδο;

-Μήπως η γραφειοκρατία είναι το “παράθυρο” της διαπλοκής και σε αυτή την περίπτωση;
-Μήπως οι υπηρεσίες, όσο βαρύγδουπα ονόματα και αν έχουν, πρέπει να κρίνονται από το αποτέλεσμα;
-Μήπως το ΔΙΑΖΩΜΑ πρέπει να ξαναδεί το καταστατικό του και ο πρόεδρος του να εξηγήσει την δημόσια ( ΕΤ3) δήλωση δωρητριών από την Μεγαλόπολη, που ήθελαν να βοηθήσουν οικονομικά την αναστύλωση  και τις προέτρεψε να χρηματοδοτήσουν το θέατρο των Δελφών; Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στους γείτονες μας Μεσσήνιους που κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να αναστηλώσουν το αρχαίο τους θέατρο και τον Αύγουστο, μετά από 1700 χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι. Μπράβο!
-Όλα αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν δεκάδες γεφύρια, αλλά δεν καταφέραμε να στηρίξουμε το γεφύρι του Ελισσώνα, αποδομώντας τις πέτρες – κερκίδες απ’ αυτό, διορθώνοντας έτσι το παλαιότερο λάθος .

Όταν πριν από έναν αιώνα ο Έβανς ανακάλυπτε την Κνωσό στην Κρήτη, την “στόλισε” με χρώμα και μύθο , οδηγώντας εκατομμύρια τουρίστες να την επισκεφθούν. Αντίθετα εμείς όταν ανακαλύψαμε την αρχαία αγορά της Μεγαλόπολης βάλαμε τα πρόβατα να βόσκουν δίπλα στις αρχαίες κολώνες και τους περαστικούς να τα φωτογραφίζουν με απορία. Είμαστε απίστευτοι!!

Ίσως θα ήταν καλύτερα να θέσουμε πλέον τον όρο, πως όταν ξεπερνάμε κάποια χρονοδιαγράμματα, να ξαναθάβουμε τα ευρήματα για να μην καταστρέφονται. Ελπίζοντας ότι οι επόμενες γενιές θα έχουν καλύτερη παιδεία και μεγαλύτερη ευαισθησία για να τα αξιοποιήσουν.

Αποστολόπουλος Δημήτρης

Περιφ. Συμβ. Πελοποννήσου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά τα λες αλλά είσαι και εσυ μέρος του συστήματος σαν Περιφ. Συμβ. και όχι απλά ένας πολίτης. ΤΙ έκανες, ποιους ενόχλησες, τι επερωτήσεις έγιναν από τον φιλικά προσκείμενο σε σένα βουλευτή; Και όχι μόνο εσυ αλλά και όλοι οι του δημοσίου βίου και ακόμα και εμείς ο λαουτζίκος έχουμε μερίδιο ευθύνης.
  Ακόμα θυμάμε ενα ΕΣΠΑ που δόθηκαν κάτι εκατ. για την ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχ. Μεγαλόπολης…. αλλά το που πήγαν άγνωστο.

 2. Καλά τα λες αλλά είσαι και εσυ μέρος του συστήματος σαν Περιφ. Συμβ. και όχι απλά ένας πολίτης. ΤΙ έκανες, ποιους ενόχλησες, τι επερωτήσεις έγιναν από τον φιλικά προσκείμενο σε σένα βουλευτή; Και όχι μόνο εσυ αλλά και όλοι οι του δημοσίου βίου και ακόμα και εμείς ο λαουτζίκος έχουμε μερίδιο ευθύνης.
  Ακόμα θυμάμε ενα ΕΣΠΑ που δόθηκαν κάτι εκατ. για την ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχ. Μεγαλόπολης…. αλλά το που πήγαν άγνωστο.

 3. Καλά τα λες αλλά είσαι και εσυ μέρος του συστήματος σαν Περιφ. Συμβ. και όχι απλά ένας πολίτης. ΤΙ έκανες, ποιους ενόχλησες, τι επερωτήσεις έγιναν από τον φιλικά προσκείμενο σε σένα βουλευτή; Και όχι μόνο εσυ αλλά και όλοι οι του δημοσίου βίου και ακόμα και εμείς ο λαουτζίκος έχουμε μερίδιο ευθύνης.
  Ακόμα θυμάμε ενα ΕΣΠΑ που δόθηκαν κάτι εκατ. για την ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχ. Μεγαλόπολης…. αλλά το που πήγαν άγνωστο.

 4. Καλά τα λες αλλά είσαι και εσυ μέρος του συστήματος σαν Περιφ. Συμβ. και όχι απλά ένας πολίτης. ΤΙ έκανες, ποιους ενόχλησες, τι επερωτήσεις έγιναν από τον φιλικά προσκείμενο σε σένα βουλευτή; Και όχι μόνο εσυ αλλά και όλοι οι του δημοσίου βίου και ακόμα και εμείς ο λαουτζίκος έχουμε μερίδιο ευθύνης.
  Ακόμα θυμάμε ενα ΕΣΠΑ που δόθηκαν κάτι εκατ. για την ψηφιακή αναπαράσταση της Αρχ. Μεγαλόπολης…. αλλά το που πήγαν άγνωστο.

 5. Π0ΣΟ ΚΙΟΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΟΜΑ….ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑ ΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΕΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ….ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΡΟΥΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ…..ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….

  • κανεις μεγα λάθος, λαός που ισοπεδωνει την ιστορία του δεν έχει μελλον. Ατυχής και παράλογη η γνώμη σου. Αν όλοι σκέφτονταν ετσι θα είχαμε πουλήσει όλη την ιστορική κληρονομιά μας μαζι με την ακρόπολη.

 6. Π0ΣΟ ΚΙΟΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΟΜΑ….ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑ ΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΕΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ….ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΡΟΥΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ…..ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….

  • κανεις μεγα λάθος, λαός που ισοπεδωνει την ιστορία του δεν έχει μελλον. Ατυχής και παράλογη η γνώμη σου. Αν όλοι σκέφτονταν ετσι θα είχαμε πουλήσει όλη την ιστορική κληρονομιά μας μαζι με την ακρόπολη.

 7. Π0ΣΟ ΚΙΟΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΟΜΑ….ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑ ΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΕΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ….ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΡΟΥΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ…..ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….

  • κανεις μεγα λάθος, λαός που ισοπεδωνει την ιστορία του δεν έχει μελλον. Ατυχής και παράλογη η γνώμη σου. Αν όλοι σκέφτονταν ετσι θα είχαμε πουλήσει όλη την ιστορική κληρονομιά μας μαζι με την ακρόπολη.

 8. Π0ΣΟ ΚΙΟΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΟΜΑ….ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑ ΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΕΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ….ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΕΣ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΡΟΥΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΡΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΜΠΟΥΛΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ…..ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….

  • κανεις μεγα λάθος, λαός που ισοπεδωνει την ιστορία του δεν έχει μελλον. Ατυχής και παράλογη η γνώμη σου. Αν όλοι σκέφτονταν ετσι θα είχαμε πουλήσει όλη την ιστορική κληρονομιά μας μαζι με την ακρόπολη.

 9. Ψάξτε το φετινό ημερολόγιο του ΓΕΛ Μεγαλόπολης. Υπάρχει ψηφιακή αναπαράσταση των κυριοτέρων κτιρίων της Αρχαίας Αγοράς ενταγμένα (ψηφιακά) στον πραγματικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Υπάρχει επίσης το Αρχαίο Θέατρο ακαι το Θερσίλλειο. Τα ιστορικά στοιχεία βρέθηκαν από ομάδα μαθητών που φέτος θα πάνε στην 3η Λυκείου και η ψηφιακή αναπαράσταση έγινε από τον επιβλέποντα καθηγητή. ΔΩΡΕΑΝ. (Η ακρίβεια της αναπαράστασης είναι καλή και όχι τέλεια γιατί οι μετρήσεις και τα στοιχεία βρέθηκαν από ερασιτεχνικές αναζητήσεις και όχι από την αρχαιολογική υπηρεσία, τα οποία θα ήταν και πιο ακριβή). Μεγάλη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αυτή είχα από τον κ. Σταμάτη Φριτζίλα της ΛΘ ΕΠΚΑ

 10. Ψάξτε το φετινό ημερολόγιο του ΓΕΛ Μεγαλόπολης. Υπάρχει ψηφιακή αναπαράσταση των κυριοτέρων κτιρίων της Αρχαίας Αγοράς ενταγμένα (ψηφιακά) στον πραγματικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Υπάρχει επίσης το Αρχαίο Θέατρο ακαι το Θερσίλλειο. Τα ιστορικά στοιχεία βρέθηκαν από ομάδα μαθητών που φέτος θα πάνε στην 3η Λυκείου και η ψηφιακή αναπαράσταση έγινε από τον επιβλέποντα καθηγητή. ΔΩΡΕΑΝ. (Η ακρίβεια της αναπαράστασης είναι καλή και όχι τέλεια γιατί οι μετρήσεις και τα στοιχεία βρέθηκαν από ερασιτεχνικές αναζητήσεις και όχι από την αρχαιολογική υπηρεσία, τα οποία θα ήταν και πιο ακριβή). Μεγάλη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αυτή είχα από τον κ. Σταμάτη Φριτζίλα της ΛΘ ΕΠΚΑ

 11. Ψάξτε το φετινό ημερολόγιο του ΓΕΛ Μεγαλόπολης. Υπάρχει ψηφιακή αναπαράσταση των κυριοτέρων κτιρίων της Αρχαίας Αγοράς ενταγμένα (ψηφιακά) στον πραγματικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Υπάρχει επίσης το Αρχαίο Θέατρο ακαι το Θερσίλλειο. Τα ιστορικά στοιχεία βρέθηκαν από ομάδα μαθητών που φέτος θα πάνε στην 3η Λυκείου και η ψηφιακή αναπαράσταση έγινε από τον επιβλέποντα καθηγητή. ΔΩΡΕΑΝ. (Η ακρίβεια της αναπαράστασης είναι καλή και όχι τέλεια γιατί οι μετρήσεις και τα στοιχεία βρέθηκαν από ερασιτεχνικές αναζητήσεις και όχι από την αρχαιολογική υπηρεσία, τα οποία θα ήταν και πιο ακριβή). Μεγάλη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αυτή είχα από τον κ. Σταμάτη Φριτζίλα της ΛΘ ΕΠΚΑ

 12. Ψάξτε το φετινό ημερολόγιο του ΓΕΛ Μεγαλόπολης. Υπάρχει ψηφιακή αναπαράσταση των κυριοτέρων κτιρίων της Αρχαίας Αγοράς ενταγμένα (ψηφιακά) στον πραγματικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Υπάρχει επίσης το Αρχαίο Θέατρο ακαι το Θερσίλλειο. Τα ιστορικά στοιχεία βρέθηκαν από ομάδα μαθητών που φέτος θα πάνε στην 3η Λυκείου και η ψηφιακή αναπαράσταση έγινε από τον επιβλέποντα καθηγητή. ΔΩΡΕΑΝ. (Η ακρίβεια της αναπαράστασης είναι καλή και όχι τέλεια γιατί οι μετρήσεις και τα στοιχεία βρέθηκαν από ερασιτεχνικές αναζητήσεις και όχι από την αρχαιολογική υπηρεσία, τα οποία θα ήταν και πιο ακριβή). Μεγάλη βοήθεια και στήριξη στην προσπάθεια αυτή είχα από τον κ. Σταμάτη Φριτζίλα της ΛΘ ΕΠΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ