ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑπορία και έκπληξη προκαλεί η απόφαση του ΔΣ Μεγαλόπολης για το λιγνίτη...

Απορία και έκπληξη προκαλεί η απόφαση του ΔΣ Μεγαλόπολης για το λιγνίτη στην Κορώνη

-Ανακοίνωση του επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάση Πετράκου”
-Θα ξεσπάσει νέος Πελοποννησιακός πόλεμος;;;

Απορία και έκπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση του ΔΣ Μεγαλόπολης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του με την οποία είναι υπέρ της εξόρυξης Λιγνίτη στην περιοχή Φαλάνθη του δήμου Πύλου – Νέστορος στη Μεσσηνία – θέμα που έχει προκαλέσει την κάθετη άρνηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και θεσμικών φορέων -με το σκεπτικό ότι τόσα χρόνια επιβαρύνεται η περιοχή της Μεγαλόπολης και ότι καλό θα ήταν να γίνει εξόρυξη και από άλλη περιοχή. Την αντίδρασή του σε αυτήν την απόφααση εκφράζει πρώτος με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Με έκπληξη είδαμε το Δ.Σ. Μεγαλόπολης να αποφασίζει ότι είναι υπέρ της δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην Κορώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος!!! (Και μάλιστα το θέμα να τίθεται προ ημερησίας διάταξης!!!)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα μου επιτρέψετε, με όλο το σεβασμό στο Συμβούλιό σας και σε σας, να σας πω ότι, η απόφαση αυτή:

1) Παραβιάζει κάθε δεοντολογία και εγκαινιάζει νέα ήθη. Είναι δυνατόν ένας Δήμος να αποφασίζει για το τι είδους ανάπτυξη θα υπάρξει σε έναν άλλο Δήμο, 100 χλμ. μακριά; Και μάλιστα να χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα, χωρίς να ελεγχθεί η ορθότητά του ότι συζητάτε το θέμα επειδή ακούσατε ότι κάποιοι προσέβαλαν τη Μεγαλόπολη.

2) Είναι δυνατόν να μην παίρνει υπόψη του το Δ.Σ. Μεγαλόπολης τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των συναρμόδιων Δήμων Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, τις αποφάσεις και τη θέληση των πολιτών της Νοτιοανατολικής Πυλίας, την ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων και τις ομόφωνες αποφάσεις του τέως Ν.Σ. Μεσσηνίας (δύο φορές μάλιστα στο παρελθόν), αλλά και την ίδια τη γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και να χρησιμοποιεί για να αιτιολογήσει την απόφασή του τα σαθρά και ανυπόστατα επιχειρήματα της εταιρείας, για την οποία ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι δεν έχει άδεια μεταλλευτικών δικαιωμάτων;

3) Είναι δυνατόν να λαμβάνετε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να συνυπολογίσετε την περιβαλλοντική υποβάθμιση που θα επιφέρουν τα επιφανειακά ορυχεία της «αρπαχτής» και τους σοβαρούς κινδύνους οι πολίτες της Ανατολικής Πυλίας να μην έχουν νερό ούτε για να πιουν με βάση τη γνωμοδότηση της ίδιας της ΡΑΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης το 2005;

4) Είναι δυνατόν να λαμβάνετε μια τέτοια απόφαση, χωρίς να συνυπολογίσετε την τεράστια οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι πολίτες της Νοτιοανατολικής Πυλίας, οι οποίοι ζουν από τον τουρισμό και τη γεωργία; Πιστεύω ότι γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουν γίνει επενδύσεις κυρίως στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες θα υποστούν μεγάλο πλήγμα και συνεπώς θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.

5) Αναρωτιέμαι, με ποια λογική μπήκε ο Δήμος Μεγαλόπολης σε μια αδιανόητη «κόντρα» με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες της Μεσσηνίας; Αλήθεια, τι εξυπηρετεί αυτό; Αδυνατώ να καταλάβω.

Πιστεύοντας ότι η απόφαση αυτή να λήφθηκε «εν θερμώ», στηριγμένη σε ανυπόστατες πληροφορίες, ελπίζουμε να την αναθεωρήσετε. Διότι σίγουρα μια τέτοια αντιπαράθεση δεν βοηθάει κανέναν, γιατί τα προβλήματα πράγματι είναι πάρα πολλά και χρειάζεται κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τις θύελλες που έρχονται.

Από το ARCADIA PORTAL

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ????.ΩΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΑΡΕ Μ/ΤΗ Λ/ΡΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  2. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ????.ΩΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΑΡΕ Μ/ΤΗ Λ/ΡΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ????.ΩΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΑΡΕ Μ/ΤΗ Λ/ΡΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  4. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ????.ΩΡΜΑ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΠΑΡΕ Μ/ΤΗ Λ/ΡΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ