Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στον Δήμο Μεγαλόπολης

0
134

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 116/04 οποιοδήποτε αυτοκίνητο – όχημα είναι εγκαταλελειμμένο σε δημόσιο χώρο , πρέπει η Δημοτική Αρχή της περιοχής να το μαζέψει και να το οδηγήσει σε ειδικούς χώρους.

Εάν οι πολίτες εγκαταλείπουν τα οχήματά τους σε δημόσιο χώρο η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας μετά τον εντοπισμό του εγκαταλειμμένου οχήματος, επικολλά ειδικό υπηρεσιακό αυτοκόλλητο-έγγραφο σε εμφανές σημείο του, προς ειδοποίηση του κατόχου του, ώστε αυτός να το απομακρύνει σε διάστημα 45 ημερών από την ειδοποίηση.
Αν το όχημα δεν απομακρυνθεί σε 45 ημέρες , τότε θεωρείται στερεό απόβλητο και μπορεί ο Δήμος να το πάρει και να το πάει προς καταστροφή σε ειδικό χώρο που υπάρχει στην περιοχή του. Εκεί θα μείνει ακόμα 10 ημέρες και αν πάλι δεν το ζητήσει κάποιος , πάει προς διάλυση.Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει κάνει ήδη σχετική σύμβαση με την εταιρία ΠΕΛΑΝ στην βιομηχανική περιοχή Τρίπολης.
Αν τώρα το όχημα έχει πινακίδες κυκλοφορίας , οι υπηρεσίες του Δήμου αναζητούν παράλληλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη μέσω του Υπουργείου Μεταφορών.
oximata-dimosmegalopolis
αυτή είναι η ειδοποίηση που θα μπαίνει πάνω στα αυτοκίνητα
Στην Μεγαλόπολη ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του μέτρου , υπεύθυνος για το θέμα είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπάζιος Ιωάννης και ήδη έχουν τυπωθεί τα σχετικά ειδοποιητήρια . Ο Δήμος Μεγαλόπολης θα αρχίσει να εφαρμόζει τις παραπάνω ενέργειες άμεσα.
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα

 

Προεδρικό Διάταγμα 116-04

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here