ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!

0
150

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σήμερα το απόγευμα και παρουσίασε τα στοιχεία αυτά τα οποία δείχνουν καθαρά ότι το ΧΑΡΑΤΣΙ που έχει επιβληθεί μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, το πληρώνει μόνο ο απλός Έλληνας και ΟΧΙ οι έχοντες και κατέχοντες.
Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις που συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. που κατά καιρούς έχουν προχωρήσει σε κατασυκοφάντηση του εργατικού κινήματος και υποστηρίζουν ανοιχτά την Κυβέρνηση , δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ , μετά από προκλητικές και χαριστικές μεθοδεύσεις!!

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ……

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Φίλοι Δημοσιογράφοι,
Κατ’ αρχήν θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας.
Ο λόγος που δίνουμε συνέντευξη σας είναι γνωστός.

Αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτουμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) γνωστότερο ως χαράτσι.

Στόχος της συνέντευξης είναι να αναδείξει δυο πράγματα.
Το πρώτο αφορά :
  • τον εμπαιγμό και την αδικία από την πολιτεία απεναντι στο λαό μας απέναντι στους φτωχούς και άνεργους συνάνθρωπους μας.
  • την καταπάτηση του άρθρου 4 του Συντάγματος που λέει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι
  • την παραπλάνηση των μελών του ΣΤΕ και τέλος
  • το πώς οι πλούσιοι αυτής της χώρας, τα αφεντικά της χώρας βρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν.
Ο Δεύτερος στόχος της συνέντευξης είναι να τεθούν δημόσια μια σειρά σοβαρά ερωτήματα που κατά την άποψη μας χρειάζονται διερεύνηση από εισαγγελέα.
ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ:
ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ
Ξεκινάμε από το πρώτο και επιτρέψτε μας να κάνουμε μια μικρή αναδρομή
Είναι Οκτώβριος 2011 και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αρχίσει να καταφτάνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι μαζί με τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ (γνωστό ως χαράτσι).
Με βάση την αρχική απόφαση (Α.Υ.Ο. Πολ. 1211/10-10-2011)η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με το Νόμο 4021/2011 το τέλος διατηρούσε μία αναλογικότητα αφού υπολογιζόταν με βάση το μέγεθος, την παλαιότητα και την τιμή ζώνης του ακινήτου
Αφορούσε ηλεκτροδοτούμενα σπίτια και εμπορικά ακίνητα.
Προέβλεπε μειώσεις ή απαλλαγές για συγκεκριμένες ευπαθείς κατηγορίες πολιτών (μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους, αναπήρους).
Επίσης υπήρχε πρόβλεψη για απαλλαγή του 35% των τετραγωνικών μέτρων των ξενοδοχείων, με το σκεπτικό ότι το ποσοστό αυτό αφορά κοινόχρηστους χώρους και πρέπει να απαλλαχθεί όπως και οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών.
Με βάση αυτήν την υπουργική απόφαση, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (1972/2012) έκρινε ότι: «η εφαρμογή του τέλους δεν παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας».

Όμως όταν πάρθηκε η απόφαση για το χαράτσι,

η απόφαση πάρθηκε γρήγορα (κάτω από την πίεση της έγκρισης κάποιας δόσης) με αποτέλεσμα οι κυβερνόντες να μη προλάβουν να σκεφτούν πώς να απαλλάξουν από το χαράτσι τους ιδιοκτήτες της χώρας. Έτσι κατά λάθος και λόγω βιασύνης φεουδάρχες και δουλοπάροικοι με την απόφαση του 2011 έγιναν ίσοι και όμοιοι στην υποχρέωση καταβολής του τέλους.

Για κάποιους καχύποπτους,

ίσως βέβαια να μην ήταν “κατά λάθος”, αλλά η απόφαση να συντάχθηκε έτσι ώστε να μπορεί να “περάσει” από το ΣτΕ, στις αναμενόμενες προσφυγές και μάλιστα να πάρει και “πιστοποιητικό” αναλογικότητας. Όπως και έγινε.

Έτσι την ίδια στιγμή που η υπουργική απόφαση (1211/10-10-2011 – ΦΕΚ 2298 Β΄/13-10-2011) βρίσκεται στο ΣτΕ με το αίτημα της ακύρωσης, το υπουργείο οικονομικών στις 16 Δεκέμβρη εκδίδει καινούργια απόφαση εισάγοντας νέα δεδομένα (ΠΝΠ ΦΕΚ Α 262/16-12-2011). Φυσικά το Σ

τΕ συνεδριά

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here