Αποβολή στα κινητά από τα σχολεία.

0
146

Απόφαση από το υπουργείο Παιδείας
Απαγορεύεται η χρήση τους από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς. Στόχος η αποφυγή καταγραφής προσωπικών δεδομένων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.
Νέα απόφαση για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς κοινοποίησε σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα το υπουργείο Παιδείας, μετά και την περίπτωση εκπαιδευτικού που αποκάλυψε η Αστυνομία στη Β. Ελλάδα ο όποιος κατέγραφε με το κινητό του τις κινήσεις των μαθητριών στις σχολικές αίθουσες. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, η χρήση του κινητού μέσα στις σχολικές τάξεις θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ και τα παιδιά θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον σχολικό κώδικα (παρατήρηση, επίπληξη, αποβολή, κατάσχεση κινητού και παράδοση στους γονείς κ.α.). Η συμπληρωματική οδηγία του υφυπουργού Παιδείας κ.Παπαθεοδωρου προς τα σχολεία έχει στόχο να επαλειφθούν φαινόμενα όπου τόσο οι μαθητές όσο και κάποιοι εκπαιδευτικοί καταγράφουν προσωπικά δεδομένα, κατάσταση που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε νεαρούς μαθητές και κυρίως σε κορίτσια με τραγικές πολλές φορές αποτελέσματα.
Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χωρο του σχολείου προβλέπει τα εξής:
  • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε συσκευή η/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι η στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.
Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται με τις προβλεπόμενες σχολικές κυρώσεις.

4 χρόνια συνεχούς ενημέρωσης. 51 σχολεία.

Η ενημέρωση στα σχολεία συνεχίζεται και την φετινή χρονιά και έχει για θέμα «τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην υγεία των νέων λόγω της κακής χρήσης που αυτοί κάνουν».

Όποιος διευθυντής η διευθύντρια σχολείου δημοτικού, γυμνασίου η λυκείου καθώς και όποιος σύλλογος γονέων η κηδεμόνων στον νομό Αρκαδίας ενδιαφέρεται για μια ομιλία στο σχολείο του μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ 6977668783

Γιάννης Πετσελης Ηλεκτρονικός-Ραδιοηλεκτρολογος
Φυσικά υπάρχει σχετική άδεια του υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση αυτών των ομιλιών

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here