ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!

0
171

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Εργολάβοι κυνηγούν με φορτηγά αστυνομικούς μέσα στο σκοτάδι, αστυνομικοί που πυροβολούν για να γλυτώσουν τη ζωή τους, τσιλιαδόροι, άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου, πλοία που ταξιδεύουν στο Ιόνιο γεμάτα σκουπίδια με άγνωστο προορισμό, μυστηριώδεις εμπρησμοί σε εγκαταστάσεις και εκατομμύρια ευρώ συνθέτουν το παζλ της βρώμικης εικόνας, της διαχείρισης και της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τη Δυτική Ελλάδα. Η μπόχα που αναδύεται πίσω από αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, είναι ανυπόφορη και πιο δυνατή από εκείνη των σκουπιδιών!

Η αδυναμία της Πολιτείας να δώσει οριστικές λύσεις στο πρόβλημα που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους Δήμους της περιοχής και η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων κρατικών υπαλλήλων και αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν το δικαίωμα σε κυκλώματα της νύχτας να πλουτίζουν από τα σκουπίδια, καταστρέφοντας και ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, αλλά και παραβλέποντας τους κινδύνους σε βάρος της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις δε διστάζουν να διαχειρίζονται και να αποθέτουν σε άγνωστους χώρους ακόμη και επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα νοσοκομείων!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα όσα διαδραματίζονται τα δύο τελευταία χρόνια μεταξύ Καλαμάτας – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας.

Βρώμικα κυκλώματα

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία και επιβεβαιώνουν με τη σειρά τους οι διωκτικές Αρχές της Ηλείας, άνθρωποι της νύχτας, σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς απορριμμάτων, κάνουν τα τελευταία 2 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα σε βάρος της περιοχής, καθώς ρίχνουν ανεξέλεγκτα εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων σε παράνομη χωματερή που βρίσκεται δίπλα από την κοίτη του ποταμού Αλφειού και μόλις 5-6 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.


Πίσω από το θέμα που, όπως λένε, «μυρίζει περισσότερο από τα σκουπίδια», υπάρχει ένα δίκτυο από ντόπιους μικρούς και μεγάλους εργολάβους, νταλικέρηδες και έμμισθους τσιλιαδόρους, οι οποίοι με τη σιωπηρή ανοχή διαφόρων τοπικών παραγόντων και εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, πλουτίζουν μεταφέροντας σκουπίδια ακόμα και από τα νοσοκομεία παρακείμενων νομών.

Δίκες, καταδίκες και αυτόφωρα

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης καταγγέλλεται ότι είναι ο εργολάβος Θεόδωρος Καράμπελας.
Αστυνομικές και δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι σε βάρος του συγκεκριμένου εργολάβου – μεταφορέα απορριμμάτων έχουν σχηματιστεί μέχρι σήμερα, κυρίως από το αστυνομικό τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, 27 δικογραφίες, ενώ έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 11 φορές με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Μόνο από τις πέντε τελευταίες δίκες έχει συνολικά καταδικαστεί σε 50 μήνες φυλάκισης. Επίσης, σήμερα εκκρεμούν σε βάρος του 20 ακόμη παραπομπές σε δίκες για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος…
Ο συγκεκριμένος εργολάβος είναι, κατά τις διωκτικές αρχές, το πρόσωπο που έχει αναλάβει να μεταφέρει τα απορρίμματα της Καλαμάτας σε διάφορους νόμιμους χώρους, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του αποθέτουν τα απορρίμματα σε παράνομες χωματερές που βρίσκονται στο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σκηνές Φαρ Ουέστ στη χωματερή

Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, και στο πρωτοφανές επεισόδιο που συνέβη το τελευταίο δεκαήμερο του περασμένου Σεπτέμβρη μέσα στην παράνομη χωματερή δίπλα στον Αλφειό ποταμό. Εκεί, μια ομάδα έξι αστυνομικών, της ΟΠΚΕ, του αστυνομικού τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας και της Ασφάλειας Πύργου, στήνει ενέδρα με στόχο να εντοπίσει τα φορτηγά του εργολάβου με τα απορρίμματα από την Καλαμάτα που τα απορρίπτει παράνομα στη χωματερή, ρυπαίνοντας την περιοχή.


Η αστυνομική επιχείρηση έχει προγραμματιστεί με άκρα μυστικότητα, καθώς οι πληρωμένοι τσιλιαδόροι του εργολάβου έχουν χαλάσει προηγούμενες παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις.
Λίγο μετά τις 3.00 το πρωί, ένα τεράστιο φορτηγό γεμάτο απορρίμματα εισέρχεται στην περιοχή της χωματερ

ής. Τέσσερις από τους αστυν

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here