Απεργία στην εστίαση: Τι έγινε σε Άστρος – Μεγαλόπολη – Λεβίδι (pics)

0
1184

Κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα εστίασης στην Αρκαδία σήμερα, Τρίτη 16 Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά στην Τρίπολη, ενώ λίγοι ήταν οι απεργοσπάστες που άνοιξαν για take away.


Στη Μεγαλόπολη κατά 80% οι επιχειρήσεις εστίασης παρέμειναν κλειστές, όπως επίσης και τα εμπορικά καταστήματα λιανικής δήλωσαν το «παρών» στη σημερινή απεργία η οποία λήγει στις 14:00.

Στο Άστρος οι επιχειρήσεις εστίασης επί της πλατείας παρέμειναν όλες κλειστές, δείχνοντας ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και απεργεί δυναμικά, διεκδικώντας ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς τον κίνδυνο «λουκέτου». Η εικόνα δεν ήταν η ίδια και στις επιχειρήσεις εκτός πλατείας, με τους συναδέλφους να διαχάζονται.(δείτε ΕΔΩ)

Στο Λεβίδι του Δήμου Τρίπολης οι επιχειρηματίες είπαν «ναι» στην απεργία και δεν σέρβιραν σήμερα καφέ, συμμετέχοντας δυναμικά μαζί με τον Σύλλογο Καφεστιατόρων Αρκαδίας στο «λουκέτο» διαμαρτυρίας που έβαλαν στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).


Οι επαγγελματίες της εστίασης, εκτός από τα οικονομικά αιτήματα που προβάλλουν, ζητούν να αλλάξουν και τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, όπως τη μετατόπιση των προστίμων στον παραβάτη και όχι στον καταστηματάρχη, σημειώνοντας πως δεν μπορούν οι ίδιοι να μετατραπούν σε ελεγκτικό μηχανισμό (δείτε ΕΔΩ).

Εν κατακλείδι, η συμμετοχή των επιχειρηματιών ήταν μεγάλη και σε κάθε περίπτωση το μήνυμα μπορεί και πρέπει να ακουστεί στα αρμόδια υπουργεία και ίσως κάποια ή ίσως τα περισσότερα αιτήματα συζητηθούν.

Από το Arcadiaportal.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here