ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ.

0
236


Βγήκε προχθές η τελεσίδικη απόφαση για το πλαφόν που υπήρχε στο εφάπαξ των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Πλέον έχουμε την πλήρη απελευθέρωση και το τέλος μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης. Διαβάστε παρακάτω την σχετική ενημέρωση από το site της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στις 7 Νοεμβρίου 2008, η ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την απόφαση της που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καθορίστηκε ανώτατο όριο στην εφάπαξ ασφαλιστική παροχή (άρθρο 46 του ν.2084/1992) για το προσωπικό της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ και σήμερα στο ΤΑΥΤΕΚΩ (Ν.3655/2008).

Σύμφωνα με τις υπ’ αριθ.3/2007, 4/2007 και 5/2007 αποφάσεις του ΑEΔ, καθώς και την της Ολ. Του ΣτΕ (7/11/2008), όπως ερμηνεύθηκαν από τη γνωμοδότηση υπ’ αριθ.439/2007, Ν.Σ.Κ. η οποία έγινε αποδεκτή από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το ΤΑΥΤΕΚΩ οφείλει :

Α. Στο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε., που συνταξιοδοτείται από την επόμενη της δημοσίευσης της απόφασης (ΣτΕ 7 Νοεμβρίου 2008) και ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ να καταβάλλει το εφάπαξ εις ολόκληρο χωρίς πλαφόν.

Β. Σε όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγές να σταματήσει τον δικαστικό αγώνα, σε οποιοδήποτε βαθμό κι αν βρίσκεται, και να τους καταβάλλει αναδρομικά τα χρηματικά ποσά τα οποία είχαν παρακρατηθεί εξ αιτίας του πλαφόν στην εφάπαξ παροχή.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θεωρεί δίκαιο να αποδοθεί το εφάπαξ αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται και όχι μονάχα σε αυτούς που έχουν κάνει αγωγές.

Θα συνεχίσει γι αυτό το λόγο συνδικαλιστικά και δικαστικά τον αγώνα για πλήρη δικαίωση όλων των ασφαλισμένων, διότι το εφάπαξ είναι κεφάλαιο που σχηματίζεται αποκλειστικά από τις εισφορές (του ιδρώτα ) του εργαζόμενου στη ΔΕΗ Α.Ε.

Καλούμε τη Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ χωρίς χρονοτριβές να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here