Απαράδεκτη η στάση του προεδρείου του Συνεταιρισμού ΔΕΗ απέναντι στους εργαζόμενους

0
810

Για ακόμα μια φορά η Διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ, αντί να προσπαθεί να γίνει γνωστή και σημείο αναφοράς για όλη την χώρα μέσα από το έργο της και από τις προσπάθειες της για την ανάπτυξη του Συνεταιρισμού για ακόμα μια φορά γίνεται γνωστή για την αντεργατικής συμπεριφορά.

Η Συνεταιριστική Αναγέννηση κρίνει ως απαράδεκτη την ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου να προβεί σε απόλυση δυο εργαζομένων από τον Συνεταιρισμό, έναν από την Αθήνα και έναν από την Μεγαλόπολη.
Η Διοίκηση του Συνεταιρισμού Συμπεριφέρεται ως ο σκληρότερος εργοδότης σε σημείο που γίνεται αιτία καταγγελίας μέχρι και από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Γράφοντας στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει με το σωματείο των εργαζομένων, χωρίς κανένα σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία, και σ το εργατικό δίκαιο, χωρίς να υπάρχει κανονισμός λειτουργιάς ως όφειλε για το προσωπικό ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε όλα, απέλυσε δυο ακόμα εργαζόμενους και φυσικά σε λίγο καιρό, θα τους αντικαταστήσει με άλλους που θα είναι αρεστοί στη διοίκηση και που ως συνήθως θα έχουν μπάρμπα στη Κορώνη.

Μια συνεταιριστική μονάδα όπως είναι ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΔΕΗ τέτοιου είδους συμπεριφορές θυμίζουν άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε ανάπτυξη τον Συνεταιρισμό αντιθέτως τον οδηγούν με ακρίβεια στον απόλυτο μαρασμό.

Ως Συνεταιριστική Αναγέννηση καλούμε άμεσα το προεδρείο να πάρει πίσω τις απολύσεις του προσωπικού και ζητούμε από όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να πάρουν επίσημα θέση στο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.

Δελτίο Τύπου Συνεταιριστική Αναγέννηση Π.ΣΥ.Π. ΔΕΗ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here