ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΣΕ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟ

0
221

Με αφορμή την ανακοίνωση του Παναγιώτη Βαλασόπουλου ( δείτε την σχετική ανάρτηση εδώ ), ήρθε η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα που αναφέρει:

“Παρά τη μακραίωνη σιωπή μου στις αλλεπάλληλες επιθέσεις του κ. Βαλασόπουλου που αντί για αξιοπρέπεια ίσως να θεωρήθηκε αδυναμία, έφτασε η ώρα να τοποθετηθώ και να αποκαταστήσω την αλήθεια, την οποία προσπαθεί να αποκρύψει και να διαστρεβλώσει με κάθε τρόπο.

 

Αναρωτιέμαι βέβαια πότε ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και Οικονομικός Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ (έμμισθες κομματικές θέσεις) βρήκε το χρόνο μεταξύ του υπουργείου και των συσκέψεων για να απαντήσει;; Πότε πρόλαβε να επισκεφτεί τα χωριά της Αρκαδίας, για να δει τι γίνεται και τι δε γίνεται;; Πόσο καιρό έχει να επισκεφτεί χωριό της Αρκαδίας;
Προφανώς επειδή πλησιάζουν οι εκλογές και προφανώς επειδή κ. Βαλασόπουλε εποφθαλμιάτε μια θέση (θεσμικού παράγοντα), με επιλεκτική γραφή ασκείτε κριτική σε συγκεκριμένα έργα..

 

Γιατί δεν αναφέρεσθε στο σύνολο του έργου που υλοποιείται τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων καθιστώντας εργοτάξιο όλες τις περιοχές της και ιδίως σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς, αλλά επικεντρώνεστε σε ό,τι σας βολεύει κατά την άποψή σας;
Η εμμονή σας σε ότι αφορά πρόσωπα και καταστάσεις είναι ολοφάνερη όταν δεν έχετε την ευθύτητα να απευθυνθείτε στον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας που έχει όνομα και διεύθυνση και απευθύνεστε στην Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών… για να σας δώσει στοιχεία για έργο που αφορά την Π.Ε Αρκαδίας εξολοκλήρου.
Όσο και αν δεν το θέλετε, δυστυχώς για εσάς είμαι ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακούρας και όχι ένας ανώνυμος θεσμικός παράγων… Αυτό μάλλον σας ενοχλεί..
Μια συμβουλή! Προσπαθήστε να ασκείτε κριτική για συγκεκριμένα ζητήματα. Περιοριστείτε μόνο σε αυτά και να μην εμπλέκετε τους δημοσιογράφους του νομού που προσπαθούν μόνο να ενημερώνουν και τίποτα παραπάνω… χωρίς διθυράμβους, όπως αναφέρετε, αλλά καταγράφοντας τα γεγονότα και μεταφέροντας στους πολίτες τα έργα που γίνονται μέσω εικόνας και κειμένου, κάτι που σας ενοχλεί αφάνταστα, όπως διαπιστώνει κανείς από το ύφος των κειμένων σας που βλέπουν τη δημοσιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα…
Τυχαίο;;;
Όχι βέβαια ..

 

Κάνετε προεκλογικό αγώνα νωρίς και μπορεί κανείς να σας δικαιολογήσει, αλλά τα έργα μιλούν από μόνα τους… Πού ήσασταν κύριε σύμβουλε του Υπουργού όλα τα χρόνια;;;; Ποια είναι η προσφορά σας στην Αρκαδία;;;
Κάντε μία βόλτα στην Αρκαδία για να διαμορφώσετε ιδία άποψη και μην παρασύρεστε από όσους θέλουν να πλήξουν το έργο που γίνεται και την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη στο σύνολό της…
Εγώ κύριε σύμβουλε του υπουργού εργάζομαι καθημερινά για την Αρκαδία, όπως και όλη η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, γιατί πονάμε αυτόν τον τόπο και ζούμε τα προβλήματα των κατοίκων των χωριών, μιας και είμαστε μαζί τους όλη την εβδομάδα, όλο το μήνα, όλο το χρόνο.
Ποτέ δε δέχτηκα έμμισθη θέση, παρ’όλο που μου είχε προταθεί πολλές φορές, δε διεκδικώ να γίνω σύμβουλος υπουργών αλλά εργάζομαι στο ιατρείο μου ως ελεύθερος επαγγελματίας…
Μοναδικός σκοπός μου, κύριε σύμβουλε, δεν είναι οι έμμισθες θέσεις και η καρέκλα, αλλά η παραγωγή έργου για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του και αυτή είναι και η διαφορά μας, που θα αργήσετε μάλλον πολύ να την καταλάβετε…
Προς πληροφόρησή σας, καθώς σας πιάνω ιδιαίτερα αδιάβαστο, να σας ενημερώσω, καθότι είμαι ο πλέον αρμόδιος, παρόλο που δε μου το ζητάτε, ούτε μου το έχετε ζητήσει ποτέ. Μάλλον δεν έχετε πληροφορηθεί , ότι στην Αρκαδία αυτή τη στιγμή υλοποιούνται ή έχουν συμβασιοποιηθεί ( και για να μην αναρωτιέστε κ. Βαλασόπουλε τι σημαίνει αυτό, σημαίνει ότι τα έργα έχουν ανατεθεί σε εργολάβους) 80 έργα σε όλη την Αρκαδία.

 

Για το συγκεκριμένο έργο στο Τουρκολέκα, ουδέποτε είπαμε ότι στην πρώτη φάση θα ενωθεί με τη Μεσσηνία. Σκοπός μας ήταν να συνδεθεί το Τουρκολέκα με το ιστορικό κάστρο της Ωριάς. Παρόλα αυτά με πόρους από το ταμείο πυροπλήκτων που καταφέραμε να αντλήσουμε και με προσπάθεια τόσο δικιά μου, αλλά κυρίως του Περιφερειάρχη, ΝΑΙ θα ενώσουμε το κάστρο της Ωριάς και με τη Μεσσηνία. Εντός του επόμενου δεκαημέρου το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία είστε μέλος.
Όσον αφορά την εκτίμησή σας ότι το ποσό που σπαταλήθηκε ήταν υπέρογκο, εκπλήσσομαι. Νόμιζα ότι τόσο καιρό στην Οικονομική Επιτροπή θα είχατε αποκτήσει μια σχετική εμπειρία για το κόστος των έργων ανά χιλιόμετρο. Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να φτιάξετε καινούριο δρόμο, 4 χλμ με 500.000,00€, τότε να σας τοποθετήσουμε ΚΑΙ διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών μας.
Επειδή αναφέρεσθε σε κακοτεχνίες, σας πληροφορούμε ότι κακοτεχνίες δεν υπάρχουν και στη νέα εργολαβία περιλαμβάνονται και κάποια συμπληρωματικά έργα που θεωρούμε απαραίτητα στο ήδη κατασκευασθέν τμήμα του δρόμου.

 

Αναφορικά τώρα με το δρόμο της Καρύταινας, που πιστεύω πως από εκεί θα έχετε περάσει αφού είναι η περιοχή σας, σας πληροφορώ:
1ον : Τα ποσά που αναφέρατε (1.100.000,00€ και 1.400.000,00€) είναι οι προϋπολογισμοί των έργων, αλλά τα έργα έχουν συμβασιοποιηθεί με λιγότερο από τα μισά χρήματα. Σας θυμίζω αν πράγματι δε θυμάστε ότι η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία είστε μέλος, ενέκρινε τα αποτελέσματα των δημοπρασιών.
2ον : Όπως γνωρίζετε η απόσταση Μεγαλόπολη-Καρύταινα-Όρια νομού είναι αρκετά μεγάλη.
3ον : Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης λόγω μαλακών εδαφών και
4ον : Η δεύτερη εργολαβία καμία σχέση δεν έχει με το κατασκευασθέν έργο, αλλά αφορά άλλα τμήματα του δρόμου.

 

Κ. Βαλασόπουλε, αν και δεν απευθύνεστε σε εμένα και απαξιείτε να αναφέρετε μέχρι και το όνομά μου, εγώ είμαι εδώ για να σας απαντώ όταν χρειάζεται.
Εν κατακλείδι θεωρούμε πως κάνουμε ένα σημαντικό έργο για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Ένα έργο που εσείς με τόσο κόπο προσπαθείτε να απαξιώσετε! Ένα έργο που θα αξιολογηθεί από τον Αρκαδικό και Πελοποννησιακό Λαό όταν έρθει η ώρα των εκλογών!”

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here