ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να ελεγχθεί η εξάπλωση της πανδημίας

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να ελεγχθεί η εξάπλωση της πανδημίας

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου στην πόλη της Μεγαλόπολης έχουμε την εμφάνιση κρουσμάτων covid-19. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στην σελίδα , ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Το σημαντικότερο αυτή την στιγμή είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι και μπορούμε σαν κοινωνία να προστατευτούμε και να εμποδίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των κρουσμάτων.

Σαν πόλη, σαν περιοχή, σαν ένα σύνολο ανθρώπων, έχουμε όλοι μας πολύ μεγάλη ευθύνη να τηρήσουμε συγκεκριμένες οδηγίες, να εφαρμόσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τους συμπολίτες μας.

Η χρήση μάσκας προσώπου καθολικά, η χρήση αντισηπτικών, οι καθαρισμοί επιφανειών, η τήρηση αποστάσεων στις καθημερινές κινήσεις μας, ο αερισμός των κλειστών χώρων, είναι από τα πιο βασικά. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων με συνήθη εμβέλεια τα 2-3 μέτρα.Μπορεί να όμως να βρεθεί και σε μια επιφάνεια που εμείς θα ακουμπήσουμε.

Σε μια κοινωνία σαν την δική μας, έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και οι αρμόδιοι να προβαίνουν αμέσως σε ιχνηλατήσεις των περιστατικών για να μπορεί να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν νοσήσει ή να έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο ύποπτο κρούσμα , πρέπει να λαμβάνουν μόνοι τους μέτρα περιορισμού το σπίτι τους μέχρι να κάνουν τεστ και να έχουν σαφή εικόνα.

Αν θέλετε οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση μπορείτε να καλείτε τον ΕΟΔΔΥ στο τηλέφωνο 1135

Ήδη στην πόλη μας αρκετοί συμπολίτες μας αθόρυβα είναι σε κατάσταση καραντίνας. Και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στον περιορισμό της εξάπλωσης.

Από όσο γνωρίζουμε όμως οι επίσημες ανακοινώσεις αφορούν κρούσματα ανά νομό, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα πόσα τελικά κρούσματα υπάρχουν στην Μεγαλόπολη και αν έχουμε εξάπλωση σε χωριά. Επίσης από όσο γνωρίζουμε δεν γίνεται από κάποιον φορέα οργανωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Στην Μεγαλόπολη μέχρι σήμερα η ενημέρωση γινόταν από τους ίδιους τους συμπολίτες μας που μάθαιναν ότι είναι θετικοί. Μέχρι να το μάθουν όμως μπορεί να ήταν φορείς αρκετές ημέρες.

Είναι πολύ βασικό να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, να είμαστε υπεύθυνοι, να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Δυστυχώς την ώρα που έχουμε ήδη αρκετά κρούσματα , παρατηρούμε φαινόμενα μεγάλων συναθροίσεων σε κάποιους χώρους, μερικές φορές και κλειστούς. Κάποιοι επιμένουν να μην κάνουν χρήση μάσκας ενώ και όσοι φοράμε μάσκες ίσως το κάνουμε μόνο για τα μάτια του κόσμου και επειδή μας το επιβάλει η νομοθεσία. Ταυτόχρονα παρατηρούνται και ελάχιστες κακές συμπεριφορές, όπου γίνεται αναπαραγωγή ψευδών πληροφοριών.

Είναι πολύ κρίσιμη η περίοδος, αν όλοι μας δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα πρέπει , υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση. Χρειάζεται η αμέριστη προσοχή μας τώρα, αυτή την περίοδο. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες και έπρεπε να ξέρουμε πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχουμε μεγάλη εξάπλωση.

Παρακαλώ όλους σας, δώστε σημασία, ασχοληθείτε, εφαρμόστε τα μέτρα και πάρτε μόνοι σας τις προφυλάξεις που χρειάζονται. Δώστε μεγάλη προσοχή σε ευπαθείς ομάδες και σε ηλικιωμένους.

Αλεβίζος Παναγιώτης

ΤΑ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ… by Πάνος Αλεβίζος

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ by Πάνος Αλεβίζος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,817ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,348ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια